2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

#DOKU: Sorsok, arcok, emberek – „Taxi” bácsi. Ugye, ismeritek! Eléggé?

2017-08-02 21:07:25

Új, most induló rövidfilm-sorozatunktól ne várjatok laza stílust! A #DOKU elgondolkodtató történeteket mutat majd be olyan emberekről, közösségekről, családokról, akik köztünk élnek, nincsenek rivaldafényben, de sorsuk valami miatt mégsem hétköznapi. „Rövidfilm-sorozat azokról, akik nem szoktak filmekben szerepelni” – mondja Tóth Dani az intróban. Valami miatt nekünk mégis megérte. Az első epizódról, aki megnézi filmünket, negyedóra múlva tudni fogja, miért.

Olvasóink már megszokhatták, hogy portálunkon tartalmas, de szórakoztató videofilmekkel jelentkezünk Tóth Dani jóvoltából. Most videobloggerünk és szerkesztőségünk szándéka tökéletesen egybeesett, amikor fölvetődött, hogy az eddigi, a Patron című sorozat könnyed hangvételű epizódjai után – pontosabban mellé – komolyabb filmeket is készíthetnénk.

Azért a vidámabb filmektől sem fosztjuk meg olvasóinkat: terveink szerint a jövőben kéthetente jelentkezünk új filmekkel, váltakozva a most induló #DOKU, illetve a két számot már megélt Patron egy-egy részével. Most a komolyabb hangvételű, nem mindennapi sorsokat, élettörténeteket bemutató, elgondolkodtató rövidfilmeket fölvonultató széria került sorra.

Dani eredendően Dunapatajról illetve Kalocsáról elindulva kamerájával már körbejárta a fél világot, hogy témákat keressen filmjeihez. Aztán kiderült, nem is kell olyan messzire menni, helyben is lehet érdekes, filmkockákra illő, tanulságos történeteket találni.

„A téma az utcán hever” – vagyis csak körbe kell nézni. Filmjeinkben olyan történetek, sorsok, életek elevenednek majd meg a nézők előtt mintegy negyedórás időkeretben, amelyek szereplőit talán ismerjük is, csak éppen azt nem tudjuk róla, hogy…
… Hogy mit, az a filmekből derül majd ki!

Elsőként Takács Lászlóról készített nekünk portréfilmet Tóth Dani.

HOGY KI AZ A TAKÁCS LÁSZLÓ? HÁT, A TAXI! ÚGY MÁR MEGVAN?

Gyorsbeszédű pincérként ismerhették meg sokan. De korántsem „csak” pincér, pedig, amint a #DOKU első részéből kiderül, a felszolgáló szakmát is lehet igazi hivatásként űzni!

Egyébként első riportalanyunk egyből rácáfol arra a kitételre, hogy főszereplőink „nem szoktak filmekben szerepelni”, hiszen Taxi bácsi számtalan lakodalmi videón tűnt föl, VHS-kazettáktól a DVD-kig és MP4-es felvételekig. De ott felszolgálóként, és nem főszereplőként!

Most ő is új oldaláról, sőt, oldalairól mutatkozik be.
A #DOKU első részéhez jó szórakozást kívánunk!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.