2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Szezonfelező értékelés a szelidi nyárról – eddig mindenben jobb, mint tavaly

Zsiga Ferenc  |  2017-07-31 17:04:55

Az elmúlt hét kicsit hektikus időjárása, a nagy esőket követő éjszakai lehűlések ellenére kitűnően alakul az idei nyári szezon Dunapataj-Szeliden. Vállalkozó ritkán elégedett, de most a Szittyótér vendéglőseinek, üzlettulajdonosainak többsége azt mondja: a szezon felénél vont mérleg számai, a bevételek meghaladják a tavalyiakat.

A helyzet annyiban nem változott, hogy a forgalom, így a bevétel is a hétvégekre koncentrálódik, de ha jó az idő, özönlenek a strandolók és a horgászok.

A tó kettős funkciója, fürdés, strandolás és a horgászat jól megfér egymás mellett, viszont a horgászok emelkedő száma miatt már olyan észrevételek is egyre gyakrabban elhangzanak, hogy kevés a horgászhely. Ám a természetvédelem is fontos, nem lehet a nádat csak azért kivágni, hogy a partról többen horgászhassanak.

Kiderült, vétek volt kihagyni azokat a Duna menti halászlére hangolt verziókat, amelyekhez nem tésztát, hanem például a nálunk a szentségtöréssel egyenértékű kovászos kenyeret szolgálták fel.
bővebben ...

A vendégszám emelkedésre mindenképpen jótékony hatással van, hogy megjelentek a minőségi szálláshelyek. Legalább ezzel egyenértékű, hogy az önkormányzat gyakorlatilag közmunkával gyönyörűen karbantartja a közterületeket, parkokat, már a nagy viharokat követő pár óra múlva rend és tisztaság van. Ugyanez igaz a kisebb és nagyobb üdülők tulajdonosaira.

A víz minősége továbbra is kitűnő, és a parton olyan szolgáltatások is megjelentek, mint például a koktélos.

Amíg a Balatonnál komoly vendéglátási problémák vannak amiatt, hogy nincs megfelelő személyzet, ezért sokan ki se nyitottak, ez Szeliden nem érzékelhető. Döntően amiatt, hogy itt családi vállalkozások üzemeltetik az éttermeket, büféket, boltokat, a személyzet a hétközi szerényebb forgalom miatt még az előtt ki tudja magát pihenni, hogy megérkezne a hétvégi roham.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az elmúlt esős napok arra is rávilágítottak, hogy a kisgyermekes családok ilyenkor nem igazán tudnak mit kezdeni a kicsikkel. Se közel, se távol nincsenek olyan programok, látnivalók, amelyek nekik szólnának. Egyedül a kisfoktői Vad és Vízivilág Park, ahol ilyenkor elüthetik az időt a kisebbek.

Ebből kiindulva talán érdemes lenne egy-két animátort foglalkoztatni a parton, akik színes gyermekprogramokkal, gyermekműsorokkal, vetélkedőkkel kötnék le a kicsiket, amíg apuka, anyuka, nagymama fürdik vagy napozik.

A tapasztalatok szerint augusztus 20-a olyan választóvíz a hazai nyári idegenforgalmi és fürdő szezonban, amikortól durván megcsappan a vendégforgalom, a látogatók száma.
Ám addig még hurrá, nyaralunk! Irány Szelid, irány Dunapataj!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.