2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Sárkányhajó Kupa 2017. – Nevezés e hét vasárnap éjfélig, diákoknak ingyen!

Helyszín: Kubikus park, Vajas csatorna, Kalocsa
Dátum: 2017. május 25., csütörtök 14:00

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kalocsai GYIÖK és a Kalocsa Kulturális Központ KKK szervezésében a kalocsai Sárkányhajó Kupa. Vasárnap éjfélig lehet nevezni, legalább tizenhét fős, optimális esetben 21 fős csapatokkal. A szokásos menetrend szerint az edzéseket csütörtökön tartják, míg pénteken az iskolás korosztályok futamait, szombaton pedig a felnőtt futamokat bonyolítják le. A diákoknak a nevezés ingyenes!

A verseny már kinőtte magát egyszerű városi rendezvényből a környék több más településéről érkező csapatok számára is vonzó, rangot adó próbatétellé. Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a május végén, a Kubikus parkban három napra fesztiválhangulatot generáló tömegsport-rendezvény, mely mára föliratkozott a város fontos nagyrendezvényeinek listájára. Ma már sok visszatérő csapat állandó legénységgel készül a megmérettetésre, várják, keresik a kiírást.

Ebben az évben a kalocsai GYIÖK kiskunhalasi társszervezete is képviselteti magát a kupán, így idén először GYIÖK-hajó is indul a versenyen, amelyben a kalocsai és a halasi diákönkormányzat tagjai együtt lapátolnak majd.


Forrás: KALOhírek archív

Újdonság, hogy ebben az éven azoknak is lehetőségük nyílik vízre szállni, akik a versenyre nm neveznek be, ugyanis a Kalocsai Gerillakertész Polgári Engedelmességi Mozgalom kenukkal települ ki a Vajasra, és ha igény lesz rá, az érdeklődőket szívesen elviszik majd egy kanyarra.

Szintén új elem, hogy a szervezők – látva ennek az édességnek a népszerűségét minden rendezvényen, ahol kapható – kürtőskalácssütőt is meghívtak a verseny idejére. Az édes, karamellás keltkalács-illat alapján bizonyára könnyű lesz rátalálni.

Sőt, amint megtudtuk, arról is egyeztetések folynak, hogy most első alkalommal határon túlról, Kúla városából is érkezhet egy csapat a szombati napra. Ezzel – mondhatni – elindulna a rendezvény a nemzetközivé válás útján, hogy sikerül-e útnak indítani a kúlai delegációt, az most már hamarosan meglátjuk!

A versengés mellett a csapatszellem erősítése, a közösségépítés is célja a Sárkányhajó Kupának, amit idén a csapatok számára – de akár a szurkolói táborok számára is – adott főzési lehetőség is elősegít.


Forrás: KALOhírek archív

Technikai információk

Regisztrációra május 21. éjfélig van lehetőség. A részletekről a GYIÖK Facebook oldalán elhelyezett tájékoztatóból értesülhetünk, nevezni is az onnan, és persze, innen is elérhető űrlap kitöltésével lehet. A regisztrált csapatok később e-mailben tudnak edzésidőpontot foglalni. Az érdeklődők minden további kérdésüket ugyanott, a GYIÖK elektronikus levelezési címén (gyiok.kalocsa@gmail.com) tehetik föl.
A felnőtt csapatok nevezési díja húszezer forint, amelyet a KKK sétálóutcai épületében kell befizetni, a diákok számára a nevezés ingyenes!

A hajókban 20 evezősnek van hely, a csapatnak emellett nélkülözhetetlen tagja a dobos, aki a ritmust adja az evezősöknek. Így a hajók legénysége optimális esetben huszonegy fős, akik közt legalább hat lánynak kell lennie. Emellett a csapatok nevezhetnek négy tartalékos versenyzőt is. Így az optimális – egyben maximális – csapatlétszám 25 fő. A nevezéshez legalább 17 versenyző – 8 pár evezős és a dobos – szükséges.
A díjazás korosztályonként történik, tehát külön jutalmazzák az általános, a középiskolák valamint a felnőtt mezőny legjobbjait.

Maga a kupa az edzésekkel indul csütörtök délután háromtól, az előre egyeztetett menetrend szerinti időbeosztással. Az edzésekre az időpontfoglalás érkezési sorendben lesz, érdemes tehát sietni az ideális edzési időpontokért!
Másnap délelőtt az általános iskolások futamait, délután a középiskolás csapatok rangadóit, szombaton pedig egész nap a felnőtt futamokat tartják meg.

A nevezők számának függvényében, amennyiben az időbe belefér, esetleg még reggel kilenctől edzésre is lesz lehetőség. Erre azonban ne vegyünk mérget, mivel minden évben nagyobb számú csapat indult a versenyen, és ha ez idén is így lesz, akkor lehet, hogy már rögtön reggel kilenckor éles futamokkal indul a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.