2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Sárkányhajó Kupa 2017. – Nevezés e hét vasárnap éjfélig, diákoknak ingyen!

Helyszín: Kubikus park, Vajas csatorna, Kalocsa
Dátum: 2017. május 25., csütörtök 14:00

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a kalocsai GYIÖK és a Kalocsa Kulturális Központ KKK szervezésében a kalocsai Sárkányhajó Kupa. Vasárnap éjfélig lehet nevezni, legalább tizenhét fős, optimális esetben 21 fős csapatokkal. A szokásos menetrend szerint az edzéseket csütörtökön tartják, míg pénteken az iskolás korosztályok futamait, szombaton pedig a felnőtt futamokat bonyolítják le. A diákoknak a nevezés ingyenes!

A verseny már kinőtte magát egyszerű városi rendezvényből a környék több más településéről érkező csapatok számára is vonzó, rangot adó próbatétellé. Évről-évre egyre több érdeklődőt vonz a május végén, a Kubikus parkban három napra fesztiválhangulatot generáló tömegsport-rendezvény, mely mára föliratkozott a város fontos nagyrendezvényeinek listájára. Ma már sok visszatérő csapat állandó legénységgel készül a megmérettetésre, várják, keresik a kiírást.

Ebben az évben a kalocsai GYIÖK kiskunhalasi társszervezete is képviselteti magát a kupán, így idén először GYIÖK-hajó is indul a versenyen, amelyben a kalocsai és a halasi diákönkormányzat tagjai együtt lapátolnak majd.


Forrás: KALOhírek archív

Újdonság, hogy ebben az éven azoknak is lehetőségük nyílik vízre szállni, akik a versenyre nm neveznek be, ugyanis a Kalocsai Gerillakertész Polgári Engedelmességi Mozgalom kenukkal települ ki a Vajasra, és ha igény lesz rá, az érdeklődőket szívesen elviszik majd egy kanyarra.

Szintén új elem, hogy a szervezők – látva ennek az édességnek a népszerűségét minden rendezvényen, ahol kapható – kürtőskalácssütőt is meghívtak a verseny idejére. Az édes, karamellás keltkalács-illat alapján bizonyára könnyű lesz rátalálni.

Sőt, amint megtudtuk, arról is egyeztetések folynak, hogy most első alkalommal határon túlról, Kúla városából is érkezhet egy csapat a szombati napra. Ezzel – mondhatni – elindulna a rendezvény a nemzetközivé válás útján, hogy sikerül-e útnak indítani a kúlai delegációt, az most már hamarosan meglátjuk!

A versengés mellett a csapatszellem erősítése, a közösségépítés is célja a Sárkányhajó Kupának, amit idén a csapatok számára – de akár a szurkolói táborok számára is – adott főzési lehetőség is elősegít.


Forrás: KALOhírek archív

Technikai információk

Regisztrációra május 21. éjfélig van lehetőség. A részletekről a GYIÖK Facebook oldalán elhelyezett tájékoztatóból értesülhetünk, nevezni is az onnan, és persze, innen is elérhető űrlap kitöltésével lehet. A regisztrált csapatok később e-mailben tudnak edzésidőpontot foglalni. Az érdeklődők minden további kérdésüket ugyanott, a GYIÖK elektronikus levelezési címén (gyiok.kalocsa@gmail.com) tehetik föl.
A felnőtt csapatok nevezési díja húszezer forint, amelyet a KKK sétálóutcai épületében kell befizetni, a diákok számára a nevezés ingyenes!

A hajókban 20 evezősnek van hely, a csapatnak emellett nélkülözhetetlen tagja a dobos, aki a ritmust adja az evezősöknek. Így a hajók legénysége optimális esetben huszonegy fős, akik közt legalább hat lánynak kell lennie. Emellett a csapatok nevezhetnek négy tartalékos versenyzőt is. Így az optimális – egyben maximális – csapatlétszám 25 fő. A nevezéshez legalább 17 versenyző – 8 pár evezős és a dobos – szükséges.
A díjazás korosztályonként történik, tehát külön jutalmazzák az általános, a középiskolák valamint a felnőtt mezőny legjobbjait.

Maga a kupa az edzésekkel indul csütörtök délután háromtól, az előre egyeztetett menetrend szerinti időbeosztással. Az edzésekre az időpontfoglalás érkezési sorendben lesz, érdemes tehát sietni az ideális edzési időpontokért!
Másnap délelőtt az általános iskolások futamait, délután a középiskolás csapatok rangadóit, szombaton pedig egész nap a felnőtt futamokat tartják meg.

A nevezők számának függvényében, amennyiben az időbe belefér, esetleg még reggel kilenctől edzésre is lesz lehetőség. Erre azonban ne vegyünk mérget, mivel minden évben nagyobb számú csapat indult a versenyen, és ha ez idén is így lesz, akkor lehet, hogy már rögtön reggel kilenckor éles futamokkal indul a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.