2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

VII. Szelidi-tó futás – Közel ezren hódoltak futószenvedélyüknek

Tamás Ferenc  |  2017-08-08 20:15:48

Augusztus 5-én, szombaton délelőtt látványosan benépesült a Szelidi-tó „nagystrandja”, hiszen mint az előző szezonokban, ezúttal is augusztus első hétvégéjén rendezték a futók nagy fiesztáját, a tókerülő, „Kerüld meg a kígyó farkát” viadalt.

A rendezők – ACFK Egyesület, Kalocsai Földön Futók – idén nyáron is a már megszokott magas színvonalon bonyolították le a próbázók örömére a megméretetést, ahol 4–11–22–33 km-en tesztelhették formájukat a futók.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A szelidi versengés ugyanis köztudottan a Spar Budapest Maraton mindenkori előversenye, így egyre népszerűbb a honi futótársadalom körében. Természetesen kell mindehhez a házigazdák minden igényt kielégítő vendégszeretete, valamint a megkapó környezet, a tópart színes forgataga.

Az idei rendezvény immár a hetedik volt a verseny története során, amelyet ezúttal is a viadal szellemi atyja, egyben a verseny főrendezője Posztobányi Zoltán és lelkes csapata koordinált a nap során, az indulók teljes megelégedésére.

Ezért talán az sem véletlen, hogy Posztobányi Zoltánt nagy elismertség övezi a honi „hobbifutók” népes táborában, és mint Kalocsa város „futónagykövetét” tartják számon köreikben.

2003-ban egy maratonstaféta verseny hozta a változást életébe, azóta ő és a futás elválaszthatatlanok. A szeretett sportágat mára már nemcsak űzi, hanem a BSI futónagykövete és a helyi futóközösség motorja lett. Posztobányi Zoltán, „Az év embere” szavazás harmadik helyezettje mutatkozott be a művelődési központ sorozatában.
bővebben ...

Így, a kalocsai önkormányzati képviselő-testület méltán terjesztette fel „Kalocsa Város Sport Díjára”, amelyet nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án vehet majd át a hagyományok jegyében a Városháza dísztermében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.