2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Rekordévet zárt a Mercedes-gyár

2017-05-05 23:33:50

Minden eddigi hazai rekordját megdöntötte tavaly a Mercedes kecskeméti gyára és a márka magyarországi forgalmazója is. A számok ismeretében még nagyobb bizakodással tekintenek a jövőbe.

Csütörtökön rendezte meg évértékelő sajtótájékoztatóját a csillagos márka gyára, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a hazai forgalmazó, a Mercedes-Benz Hungária Kft. A Budapesten tartott eseményen elégedett vezetőket lehetett látni: a prémium márka tavaly minden eddig elért magyarországi eredményét túlszárnyalta.

A kecskeméti gyár vezérigazgatója, Christian Wolff elmondta, hogy a tavalyi eseménydús és rendkívül sikeres, egyben mérföldkövet jelentő év volt a Mercedes itthoni történetében. 2016 a növekedés jegyében telt, összesen 190 ezer jármű gördült le a gyár futószalagjairól, ami a gyártási kapacitás felső határát jelenti. Ez 3,8 százalékos termelésnövekedést jelet 2015-höz képest, ami rekordértéknek számít.

Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Fotó: Horváth Péter

A Mercedes tavaly két fontos beruházást jelentett be: egy 580 millió eurós invesztíciónak köszönhetően 2018-ra megépül a gyár új karosszéria-üzeme. Itt gyártják majd a kompakt járművek új generációját. További egymilliárd euró befektetéssel építi meg új gyárát a meglévő mellé. Az Ipar 4.0 program szervezeti és technológiai innovációt jelent. Keretében első- és hátsókerék-meghajtású modelleket gyártanak és az első teljesen elektromos modell várhatóan 2019-ben hagyja el a gyárat. A programban továbbá a teljes papírmentességet tűzte ki célul a gyár. Ezt a mindenre kiterjedő digitalizáció bevezetésével kívánják elérni. A vezérigazgató a jövőt érintően elmondta, hogy a bővítéssel kapcsolatban jelentős toborzási feladatok várnak rájuk és 2018-ban új képzési központot nyitnak. Végezetül köszönetet mondott a csaknem négyezer alkalmazottnak, akik hozzásegítették a kecskeméti gyárat ahhoz, amivé vált: egy csúcsvállalkozás Magyarországon.

– Ragyogok! – kezdte évértékelőjét Ekkehard Philipp, a kecskeméti gyár pénzügyi igazgatója, akinek a számok ismeretében minden oka megvolt erre. A tavalyi árbevétel 3,4 milliárd euró felett volt, ami kicsit több, mint a 2015-ös. 2016-ban összesen 16 millió euró személyi jövedelemadót fizettek a gyár alkalmazottai a magyar költségvetésbe és 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat az állam és kecskeméti önkormányzat felé. A pénzügyi vezető hangsúlyozta, hogy a beruházások egy részét tavalyi bevételeikből fedezik. Az előző évi adózott eredményeiket Magyarországon fektetik be, ami hosszú távú elkötelezettségüket igazolja. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy fontosnak tartják a hazai beszállítók partnerségét, 30 százalék a Magyarországon regisztrált beszállítókkal szerződött érték.

Jörg Schmidt, a márka magyarországi értékesítési képviseletének, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetője is elégedett a tavalyi évi teljesítményükkel. Kimagasló évet zártak a 80 milliárd forintos forgalommal, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi üzleti forgalmat. Ez összesen 2572 személyautót jelent, amivel piacvezető pozíciót értek el. További növekedés volt a személy- és áruszállító járművek eladásában is.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.