2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Rekordévet zárt a Mercedes-gyár

2017-05-05 23:33:50

Minden eddigi hazai rekordját megdöntötte tavaly a Mercedes kecskeméti gyára és a márka magyarországi forgalmazója is. A számok ismeretében még nagyobb bizakodással tekintenek a jövőbe.

Csütörtökön rendezte meg évértékelő sajtótájékoztatóját a csillagos márka gyára, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a hazai forgalmazó, a Mercedes-Benz Hungária Kft. A Budapesten tartott eseményen elégedett vezetőket lehetett látni: a prémium márka tavaly minden eddig elért magyarországi eredményét túlszárnyalta.

A kecskeméti gyár vezérigazgatója, Christian Wolff elmondta, hogy a tavalyi eseménydús és rendkívül sikeres, egyben mérföldkövet jelentő év volt a Mercedes itthoni történetében. 2016 a növekedés jegyében telt, összesen 190 ezer jármű gördült le a gyár futószalagjairól, ami a gyártási kapacitás felső határát jelenti. Ez 3,8 százalékos termelésnövekedést jelet 2015-höz képest, ami rekordértéknek számít.

Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Fotó: Horváth Péter

A Mercedes tavaly két fontos beruházást jelentett be: egy 580 millió eurós invesztíciónak köszönhetően 2018-ra megépül a gyár új karosszéria-üzeme. Itt gyártják majd a kompakt járművek új generációját. További egymilliárd euró befektetéssel építi meg új gyárát a meglévő mellé. Az Ipar 4.0 program szervezeti és technológiai innovációt jelent. Keretében első- és hátsókerék-meghajtású modelleket gyártanak és az első teljesen elektromos modell várhatóan 2019-ben hagyja el a gyárat. A programban továbbá a teljes papírmentességet tűzte ki célul a gyár. Ezt a mindenre kiterjedő digitalizáció bevezetésével kívánják elérni. A vezérigazgató a jövőt érintően elmondta, hogy a bővítéssel kapcsolatban jelentős toborzási feladatok várnak rájuk és 2018-ban új képzési központot nyitnak. Végezetül köszönetet mondott a csaknem négyezer alkalmazottnak, akik hozzásegítették a kecskeméti gyárat ahhoz, amivé vált: egy csúcsvállalkozás Magyarországon.

– Ragyogok! – kezdte évértékelőjét Ekkehard Philipp, a kecskeméti gyár pénzügyi igazgatója, akinek a számok ismeretében minden oka megvolt erre. A tavalyi árbevétel 3,4 milliárd euró felett volt, ami kicsit több, mint a 2015-ös. 2016-ban összesen 16 millió euró személyi jövedelemadót fizettek a gyár alkalmazottai a magyar költségvetésbe és 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat az állam és kecskeméti önkormányzat felé. A pénzügyi vezető hangsúlyozta, hogy a beruházások egy részét tavalyi bevételeikből fedezik. Az előző évi adózott eredményeiket Magyarországon fektetik be, ami hosszú távú elkötelezettségüket igazolja. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy fontosnak tartják a hazai beszállítók partnerségét, 30 százalék a Magyarországon regisztrált beszállítókkal szerződött érték.

Jörg Schmidt, a márka magyarországi értékesítési képviseletének, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetője is elégedett a tavalyi évi teljesítményükkel. Kimagasló évet zártak a 80 milliárd forintos forgalommal, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi üzleti forgalmat. Ez összesen 2572 személyautót jelent, amivel piacvezető pozíciót értek el. További növekedés volt a személy- és áruszállító járművek eladásában is.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.