2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Világbajnokságon táncolnak

2017-05-16 11:22:53

A Dance For Art Táncegyesület két formációja is megnyerte a zágrábi nemzetközi táncversenyt, ezzel kijutottak a római világbajnokságra.

A neves tánciskola növendékei hónapok óta készültek a rangos megméretésre. Januárban kezdték el a koreográfiák megtanulását. A héttagú formáció a Tánclépések bűvöletében című, míg a 27 tagú formáció az Olimpia hazatér című koreográfiát adta elő. A 8–12 éves ifjú táncosokat Nagy Zsuzsa, a tánciskola vezetője, valamint Darányi Attila és Farkas Vera készítette fel.

A két formációt először márciusban mutatták be a szakmai zsűri előtt a Klauzál-kupán, mely hazai viszonylatban az egyik legrangosabb megméretés. Showtánc kategóriában már ott taroltak, első helyezés, különdíj, plusz az iskola is elhozta a Legeredményesebb tánciskola címet.
– Nagy pozitívuma iskolánknak, hogy mi komolyan gondoljuk a showtánc üzenetét. Nemcsak táncolunk, de koreográfiánkkal egy történetet is elmondunk – hangsúlyozta Zsuzsa.

Az Olimpia hazatér című koreográfiával taroltak a táncosok

A sikersorozat folytatódott, újabb versennyel kvalifikáltak magukat a zágrábi nemzetközi versenyre, melyet a napokban rendeztek meg. A Dance For Art csapata az International Dance Open nemzetközi táncversenyre szülői szurkolói csapattal utazott ki.
– Le a kalappal a szülők előtt. Majdnem mindenkit elkísért a családja, öröm volt látni és hallani, ahogyan az apukák, anyukák, testvérek együtt kiáltják biztatásként a „ria-ria-Hungária”-t. Remek szurkolótáborként hazai hangulatot biztosítottak a versenyzőink számára.

A zágrábi eredménnyel ismét elégedettek lehettek, hiszen a nemzetközi táncversenyen ismét mindkét csapat első helyezést ért el. Az aranyérem mellett pedig a produkciók kvalifikálta magukat az október 21–22-én, Olaszországban, Rómában megrendezendő világbajnokságra.
– Mindenkire nagyon büszke vagyok! Addig még rengeteg munka vár a fiatalokra. A nyáron tartunk egy négyhetes szünetet, aztán július közepétől indul a kőkemény felkészülés – tette hozzá Zsuzsa.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.