2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Világbajnokságon táncolnak

2017-05-16 11:22:53

A Dance For Art Táncegyesület két formációja is megnyerte a zágrábi nemzetközi táncversenyt, ezzel kijutottak a római világbajnokságra.

A neves tánciskola növendékei hónapok óta készültek a rangos megméretésre. Januárban kezdték el a koreográfiák megtanulását. A héttagú formáció a Tánclépések bűvöletében című, míg a 27 tagú formáció az Olimpia hazatér című koreográfiát adta elő. A 8–12 éves ifjú táncosokat Nagy Zsuzsa, a tánciskola vezetője, valamint Darányi Attila és Farkas Vera készítette fel.

A két formációt először márciusban mutatták be a szakmai zsűri előtt a Klauzál-kupán, mely hazai viszonylatban az egyik legrangosabb megméretés. Showtánc kategóriában már ott taroltak, első helyezés, különdíj, plusz az iskola is elhozta a Legeredményesebb tánciskola címet.
– Nagy pozitívuma iskolánknak, hogy mi komolyan gondoljuk a showtánc üzenetét. Nemcsak táncolunk, de koreográfiánkkal egy történetet is elmondunk – hangsúlyozta Zsuzsa.

Az Olimpia hazatér című koreográfiával taroltak a táncosok

A sikersorozat folytatódott, újabb versennyel kvalifikáltak magukat a zágrábi nemzetközi versenyre, melyet a napokban rendeztek meg. A Dance For Art csapata az International Dance Open nemzetközi táncversenyre szülői szurkolói csapattal utazott ki.
– Le a kalappal a szülők előtt. Majdnem mindenkit elkísért a családja, öröm volt látni és hallani, ahogyan az apukák, anyukák, testvérek együtt kiáltják biztatásként a „ria-ria-Hungária”-t. Remek szurkolótáborként hazai hangulatot biztosítottak a versenyzőink számára.

A zágrábi eredménnyel ismét elégedettek lehettek, hiszen a nemzetközi táncversenyen ismét mindkét csapat első helyezést ért el. Az aranyérem mellett pedig a produkciók kvalifikálta magukat az október 21–22-én, Olaszországban, Rómában megrendezendő világbajnokságra.
– Mindenkire nagyon büszke vagyok! Addig még rengeteg munka vár a fiatalokra. A nyáron tartunk egy négyhetes szünetet, aztán július közepétől indul a kőkemény felkészülés – tette hozzá Zsuzsa.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.