2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Ámokfutó opeles tarolt éjszaka a sétálóutcában

Zsiga Ferenc  |  2017-05-17 13:22:45

Nem az első, valószínűleg nem is az utolsó eset, hogy a hangtompító nélküli motoroktól, autóktól korántsem csendes kisvárosunkban kivagyiságukat, nyomasztó butaságukat, ellenszenvet kiváltó vagányságukat egyesek városon belüli gyorshajtással élik ki. Így történt ez szerdára virradóra is, amikor egy magából kivetkőzött, a rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban lévő férfi a Posta sarkánál lévő, szinte derékszögű útkanyarulatot nem tudta „bevenni”. Az uralom nélküli, önálló életre kelt jármű az Asztrik szobor mellett sodródott a sétálóutcába, ahol a fa állította meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindeközben persze a behajtást megakadályozó oszlopokat, beton virágvályút, kerékpártárolót is szétroncsolta, de még a szerencsétlen fa is megsínylette a környéken lakók hangos csattanással kísért, korai ébresztőjét. Az autó eleje teljesen összetört, az olajteknő sérülése miatt kifolyt olajfoltot, a sérült kipufogórendszerből származó kormot még sokáig kerülgethetjük.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a gépkocsit egy kalocsai, a város Miskei út felöli részén élő fiatalember vezette, aki komolyabb sérülés nélkül megúszta az általa generált balesetet. A járművet a rendőrség szállíttatta el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sétálóutca domináns szobra, első érsekünk, Asztrik gránitba vésett alakja, kezében a szent koronával nem sérült meg. Ha azt is „találat” éri, még több kártérítést kell fizetnie az alkohol-koncentráció mértékétől függően akár bűncselekmény elkövetése miatt eljárás alá vont ámokfutónak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hogy az esetnek mekkora lesz a visszatartó hatása, azt megjósolni sem lehet, hiszen Kalocsán nem kell éjszakának lennie ahhoz, hogy különösen a sétálóutca vége, buszmegálló közötti egyenes szakaszon egyesek gyorsasági bemutatót tartsanak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.