2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Ámokfutó opeles tarolt éjszaka a sétálóutcában

Zsiga Ferenc  |  2017-05-17 13:22:45

Nem az első, valószínűleg nem is az utolsó eset, hogy a hangtompító nélküli motoroktól, autóktól korántsem csendes kisvárosunkban kivagyiságukat, nyomasztó butaságukat, ellenszenvet kiváltó vagányságukat egyesek városon belüli gyorshajtással élik ki. Így történt ez szerdára virradóra is, amikor egy magából kivetkőzött, a rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban lévő férfi a Posta sarkánál lévő, szinte derékszögű útkanyarulatot nem tudta „bevenni”. Az uralom nélküli, önálló életre kelt jármű az Asztrik szobor mellett sodródott a sétálóutcába, ahol a fa állította meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindeközben persze a behajtást megakadályozó oszlopokat, beton virágvályút, kerékpártárolót is szétroncsolta, de még a szerencsétlen fa is megsínylette a környéken lakók hangos csattanással kísért, korai ébresztőjét. Az autó eleje teljesen összetört, az olajteknő sérülése miatt kifolyt olajfoltot, a sérült kipufogórendszerből származó kormot még sokáig kerülgethetjük.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a gépkocsit egy kalocsai, a város Miskei út felöli részén élő fiatalember vezette, aki komolyabb sérülés nélkül megúszta az általa generált balesetet. A járművet a rendőrség szállíttatta el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sétálóutca domináns szobra, első érsekünk, Asztrik gránitba vésett alakja, kezében a szent koronával nem sérült meg. Ha azt is „találat” éri, még több kártérítést kell fizetnie az alkohol-koncentráció mértékétől függően akár bűncselekmény elkövetése miatt eljárás alá vont ámokfutónak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hogy az esetnek mekkora lesz a visszatartó hatása, azt megjósolni sem lehet, hiszen Kalocsán nem kell éjszakának lennie ahhoz, hogy különösen a sétálóutca vége, buszmegálló közötti egyenes szakaszon egyesek gyorsasági bemutatót tartsanak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.