2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kalocsai és dunapataji férfiak a keddi baleset sérültjei

Illés György Cinó  |  2017-08-01 22:07:22

Trágyaszóró pótkocsit vontató traktorba rohant bele egy hazafelé tartó kalocsai férfi, néhány kilométerre a várostól, nem sokkal Zasztó előtt. Akkor történt az ütközés, amikor előzni próbálta az akkor épp balra kanyarodó traktort. Az, hogy a balesetet a traktorista okozta-e azzal, hogy nem vette figyelembe, hogy a kocsi már megkezdte az előzést, esetleg nem használt irányjelzőt, vagy az autós hibázott azzal, hogy nem észlelte az irányjelzést, vagy nem mérte föl kellőképp az előzés feltételeinek meglétét, és megválasztott menetsebessége megfelelt-e a KRESZ előírásainak, egyelőre nem világos. Ezt a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálatának feladata lesz tisztázni. Akárhogyan is volt, a baleset az autó roncsai láttán – a tetemes anyagi kár ellenére – szerencsés kimenetelűnek mondható, mivel az elsődleges orvosi vélemények szerint mindkét sofőr – egy kalocsai és egy dunapataji férfi – csak könnyebben sérült, a járművekben más nem utazott.

A ma délután fél egy körüli időben történt autóbalesetről gyorshírt már a helyszínelés idején adtunk, akkor még várva a rendőrség hivatalos tájékoztatására. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályától megkeresésünkre most az alábbi tájékoztatást kaptuk a balesettel kapcsolatban:


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az 51-es úton egy mezőgazdasági vontató jármű haladt Kalocsa irányába Dunapataj felől, amikor balra, nagyívben kanyarodva egy jelöletlen főútra szándékozott letérni. Meg is kezdte a kanyarodást, azonban így épp egy vele azonos irányba haladó, a vontató előzését megkezdő személygépkocsi elé kanyarodott, aminek következtében az autó az elülső részével a traktor bal oldalának ütközött.

AZ ÜTKÖZÉS KÖVETKEZTÉBEN A SZEMÉLYGÉPKOCSIT VEZETŐ, ABBAN EGYEDÜL UTAZÓ KALOCSAI FÉRFI, VALAMINT A TRAKTORT VEZETŐ, DUNAPATAJI ILLETŐSÉGŰ FÉRFI IS MEGSÉRÜLT.


Forrás: Illés György / KALOhírek


AZ ELSŐDLEGES ORVOSI SZAKVÉLEMÉNY ALAPJÁN MINDKÉT SOFŐR KÖNNYŰ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT.

A fél egy körüli időben történt baleset után az életmentés és a helyszínelés, műszaki mentés idején félpályás útzár volt érvényben. A közlekedés rendje 14 óra 15 perc körül állt helyre.

A BALESET KÖRÜLMÉNYEIT A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLYA VIZSGÁLJA.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az ő feladatuk lesz – szakértők bevonásával – tisztázni, hogy a balesetet megelőzően a közlekedés általános szabályai mellett betartásra kerültek-e a kanyarodásra, illetve előzésre vonatkozó szabályok, beleértve mindkét részről az elsőbbségadás és az irányjelző használata, illetve a szabályos előzés feltételeinek kérdését, továbbá vizsgálniuk kell, hogy a megválasztott menetsebesség megfelelt-e a vonatkozó szabályoknak, s ha nem, az hozzájárulhatott-e, és milyen mértékben járulhatott hozzá a baleseti helyzet kialakulásához.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Kértük a Mentőszolgálat tájékoztatását is az esettel kapcsolatban, ám azt egyelőre nem kaptuk meg. Ha a Mentőszolgálat sajtósaitól az eddigi ismereteinket meghaladó információhoz jutunk, akkor azt – különösképp a történtek helyi vonatkozásaira való tekintettel – közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.