2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Emberemlékezet óta nem kaptunk nyolc gólt

Tamás Ferenc  |  2017-05-15 09:41:36

Az utóbbi tizenkét (!) találkozásuk alkalmával egyetlenegyszer sem tudott nyerni a Kalocsa a megyei mumusának számító Kiskunfélegyháza ellenében, pedig 2011. októbere óta már hét félegyházi és öt kalocsai derbin vannak túl. Ilyen hosszú, több mint öt és fél éves nyeretlenségi sorozata egyetlen megyei játszótársa ellen sincs csapatunknak.

A május 13-i, szombat délutáni félegyházi randevújuk alkalmával is a hazai gárda volt az abszolút esélyes, hiszen amíg a KHTK már biztos bronzérmesnek tekinthető, addig a Kalocsát büntetőpontjai miatt is a kieséstől veszélyeztetett klubok között tartják számon.

Nos, a pályán aztán az előző évek hagyományai drasztikusan folytatódtak, hiszen a félidőre már öt góllal mentek a hazaiak (5–0), ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kapusunk Varga Sanyi sérülése miatt mezőnyjátékos,

Follárdt „Zolkó” védte a Kalocsa kapuját.

Sajnos, igen kiszolgáltatott helyzetbe hozták a mieink újdonsült kapusunkat, hiszen nem is kapott klasszikus potyagólt a találkozó során.

Dostyicza Dániel
Forrás: KALOhírek archív

A második játékrészben előbb Dostyicza révén szépíteni tudtunk az 51. percben (5–1), ám az utolsó bő félórában a hazaiak újabb három gólt termeltek, beállítva ezzel a 8–1-es, a Kalocsa számára kiütéses végeredményt.

A hagyományok tehát folytatódtak, hiszen öt döntetlen mellett immár hét vereség a KHTK elleni mérlegünk.

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Pont a legrosszabbkor – a zsinórban már négy győzelmet besöprő Félegyházával találkoztunk sztenderd kapusunk nélkül, ráadásul a két Vuits távollétében, így csak gratulálni tudok a hazaiaknak a megérdemelt győzelemhez. Remélem a Vadkert ellen kiküszöböljük majd a csorbát.

KHTK – KFC 8–1 (5–0)
150 néző, vezette: Holczimmer T.
Kalocsa: Follárdt – Szabó, Nasz, Nádasdi, Rábóczki – Kohány B. – Kiss D., Kollár, Bereczki, Dostyicza – Kohány G.
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 3–0 a KHTK javára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.