2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Lenni vagy nem lenni? – Létszámhiány miatt elmaradt az edzőmeccsünk is

Tamás Ferenc  |  2017-07-31 15:35:20

Vészesen fogy az idő csapatunk bajnoki rajtjáig, ám a Kalocsai FC jelen állapotban arra sem volt képes, hogy a Márton-tanítványok bajnoki főpróbát tartsanak július utolsó vasárnapján Tolnán, mivel szó szerint nem maradtunk tizenegyen!

Éppen ezért a hamleti kérdés a cikk címében is, hiszen most már ez foglalkoztatja hetek óta a klub mellett jóban-rosszban kitartó játékosainkat, az edzőt és az elnökséget, no meg a csapat törzsszurkolóit.
Bár kiszélesedett volna ez az aggodalom a város sportszerető közvéleménye körében, vagy az önkormányzati ülés plénuma lelkületében is…


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

Az is megérne azonban egy misét, hogy mi lehet az oka annak, hogy a segíteni akarás legapróbb jelét sem tanúsítják irányukba az önkormányzaton kívül a máskor azért sokkal bőkezűbb kalocsai üzemek és vállalatok, nagyvállalkozók?
Természetesen a tollforgató ezt inkább költői kérdésként önmagának fogalmazza meg, nem pedig számonkérés gyanánt, hiszen ahhoz nincs és nem is lehet erkölcsi alapja. Azért a klub tradíciói, a kalocsai foci régiót már fél évszázada uraló hegemóniája és a város a maga történelmi és gazdasági hagyományaival nem keveset nyom a latba a mérleg egyik serpenyőjében, de úgy látszik a közöny és az elfordulás, a máskor mentőövet dobók közömbössége most mindezeket felülírja.

Ha mindez bekövetkezik, annak következményei felmérhetetlenek lesznek a klub jövőjét illetően anyagi és erkölcsi szempontból egyaránt, az „ezerfejű Cézár” – a szurkolótábor elmaradó vasárnaponkénti szórakoztatásáról már nem is beszélve. És akkor a mindig példaértékű kalocsai utánpótlás nevelésről már szót sem ejtettünk, akiket most kimondva vagy kimondatlanul, de sújt majd a kalocsai foci leamortizálása.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

Éppen ezekben a napokban lezajlott vizes világbajnokság is rávilágított arra, hogy a sport, esetünkben a futball azért

még a mi szintünkön is több egy egyszerű időtöltésnél.

Ha akarjuk, ha nem, olyan közhangulat-formáló erő, amely erősítheti vagy akár megszüntetésével gyengítheti is a jó értelemben vett lokálpatriotizmust. 


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

És ez nem a városi önkormányzatnak adresszált üzenet volt, hiszen országosan sem tudunk példát mondani arra, hogy csak az önkormányzat finanszírozzon egy labdarúgóklubot, hanem a támogatások többsége inkább a gazdasági élet szereplőinek szponzori jóakaratán, a labdarúgást szerető helyi polgáraink összefogásán alapszik.

Nos, ez az életérzésünk roggyant meg az idei nyár során, hiszen aki a sporthoz közel áll, az tudja, hogy akár a néptánc, a közösségi művészeti csoportok nagy családja, ugyanúgy

a futball is egy város önkifejezési formája, hozzáadott értékével gyarapítja a település jó hírét, egy ezeréves város arculatát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.