2017. 04. 24. hétfő
György
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Előre hozott bajnokavató – Három fordulóval a zárás előtt már célba ért a KKC

Tamás Ferenc  |  2017-04-10 09:07:04

Április 8-án, szombaton este a listavezető Kalocsa a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd társulatát fogadta egy virtigli „négypontos” bajnoki összecsapáson, amelyen a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén még matematikai esélyük maradt volna az elsőség elhódítására. Igaz, a kalocsai örök optimisták, sőt még a józan realisták is egyértelmű hazai sikerben bíztak, amit aztán igazolt is a Kolics-legénység, hiszen egyszer sem engedte vezetni a baranyai gárdát a találkozó során.

A mérkőzés felvezetésében – a csapatok bemutatása előtt –

a klub elbúcsúztatta enyveskezű hálóőrét, Princzes Attilát,

aki több periódusban is védte a KKC kapuját. Az 50. életévét betöltött egykori dunaújvárosi NBI-es sportoló emlékezetesen nagy ütközetek tucatjaiban remekelt cerberusként csapatunk legfelelősségteljesebb posztján, de volt, amikor még megbízott edzőként is segítette a Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán kezdetét vette a csata, ahol a mieink „alkalomhoz illően” nyitottak, hiszen percek alatt elhúztunk 3–0-ra. Egészségesen agresszív, kemény volt a védekezésünk, miközben Balázs Peti mint az a bizonyos zöld festék, úgy fogott a kapuban. Így nem volt meglepő, hogy a félidőre ötöt tettek közé Tamaskóék, amely idegnyugtató előnynek tűnt a folytatáshoz.

A második játékrészben a védekezést váltó vendégek ugyan megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat – volt úgy, hogy kijöttek kettős emberfogásra –, de ez sem zökkentette ki Katonáékat a ritmusból, fiaink tartották az előnyt a végéig.

Az utolsó percekben már

zúgott a lelátón a „Bajnokcsapat!” rigmus, vagy a „Mindenki álljon fel!”

igazán jó volt ezen az estén kalocsainak lenni…

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünneplés, a fiúk összekapaszkodva indiántáncot jártak a pályán, miközben pezsgők pukkantak, sőt volt a nézőtérről befutó, előre hozott húsvéti locsolkodó is!

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Tőlem bizonyára szokatlan, de ezúttal nem fogok szerénykedni. Úgy gondolom, nagyon jól felkészültünk ebből a csapatból. Kiiktattuk azt a Freyt és Bérces Patrikot, akik mérkőzésenként tíz-tizenöt gólokat szoktak dobni. Egész héten erre készültünk, és elképzeléseink realizálódtak is. A Romsics Laci nagyon szépen, hibátlanul oldotta meg zavaró védekezését, de a csapatvédekezésünk egyszerűen fantasztikusan működött. Ennek köszönhettük öt gólos félidei előnyünket is, igaz kellett ehhez Balázs Peti parádés kapusteljesítménye is. Aztán a megszerzett előnyt sikerült megbecsülnünk még azután is, amikor megnehezítve a dolgunkat kijöttek kettős emberfogásra. Aki itt volt, az megtapasztalhatta a csarnok fantasztikus hangulatát, hiszen ezt akár több NBI-es csapat is megirigyelhetné. Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, a vezetés támogatását és a közönségnek azt a fiesztát, amelyet találkozóinkon teremtett.

KKC – Mecsek Takarék SE 25–21 (15–10)
250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B.
Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 7, Kanalas, Szvétek 3, Tamaskó 7, Romsics 1. Csere: Balla 6, Rimai, Princzes (k.), Óvári (k.), Baksa R., Schmidt, Schaffer, Rádóczi, Varga, Tóth B.
Edző:
Kolics János.
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>
2017. 04. 21., 20:58
Egy velejéig ható rövidfilm, amelyet mindenkinek látnia kell! Még >>>
2017. 04. 21., 18:07

Készíts otthon hamburgert!

Tudom, tudom, hogy rendelni sokkal gyorsabb, egyszerűbb, de azért amit te készítesz annak párja nincs! Fördős Zé házi burger receptje mindent visz, próbáljátok ki! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.