2017. 07. 28. péntek
Szabolcs
: 305 Ft   : 261 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Előre hozott bajnokavató – Három fordulóval a zárás előtt már célba ért a KKC

Tamás Ferenc  |  2017-04-10 09:07:04

Április 8-án, szombaton este a listavezető Kalocsa a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd társulatát fogadta egy virtigli „négypontos” bajnoki összecsapáson, amelyen a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén még matematikai esélyük maradt volna az elsőség elhódítására. Igaz, a kalocsai örök optimisták, sőt még a józan realisták is egyértelmű hazai sikerben bíztak, amit aztán igazolt is a Kolics-legénység, hiszen egyszer sem engedte vezetni a baranyai gárdát a találkozó során.

A mérkőzés felvezetésében – a csapatok bemutatása előtt –

a klub elbúcsúztatta enyveskezű hálóőrét, Princzes Attilát,

aki több periódusban is védte a KKC kapuját. Az 50. életévét betöltött egykori dunaújvárosi NBI-es sportoló emlékezetesen nagy ütközetek tucatjaiban remekelt cerberusként csapatunk legfelelősségteljesebb posztján, de volt, amikor még megbízott edzőként is segítette a Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán kezdetét vette a csata, ahol a mieink „alkalomhoz illően” nyitottak, hiszen percek alatt elhúztunk 3–0-ra. Egészségesen agresszív, kemény volt a védekezésünk, miközben Balázs Peti mint az a bizonyos zöld festék, úgy fogott a kapuban. Így nem volt meglepő, hogy a félidőre ötöt tettek közé Tamaskóék, amely idegnyugtató előnynek tűnt a folytatáshoz.

A második játékrészben a védekezést váltó vendégek ugyan megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat – volt úgy, hogy kijöttek kettős emberfogásra –, de ez sem zökkentette ki Katonáékat a ritmusból, fiaink tartották az előnyt a végéig.

Az utolsó percekben már

zúgott a lelátón a „Bajnokcsapat!” rigmus, vagy a „Mindenki álljon fel!”

igazán jó volt ezen az estén kalocsainak lenni…

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünneplés, a fiúk összekapaszkodva indiántáncot jártak a pályán, miközben pezsgők pukkantak, sőt volt a nézőtérről befutó, előre hozott húsvéti locsolkodó is!

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Tőlem bizonyára szokatlan, de ezúttal nem fogok szerénykedni. Úgy gondolom, nagyon jól felkészültünk ebből a csapatból. Kiiktattuk azt a Freyt és Bérces Patrikot, akik mérkőzésenként tíz-tizenöt gólokat szoktak dobni. Egész héten erre készültünk, és elképzeléseink realizálódtak is. A Romsics Laci nagyon szépen, hibátlanul oldotta meg zavaró védekezését, de a csapatvédekezésünk egyszerűen fantasztikusan működött. Ennek köszönhettük öt gólos félidei előnyünket is, igaz kellett ehhez Balázs Peti parádés kapusteljesítménye is. Aztán a megszerzett előnyt sikerült megbecsülnünk még azután is, amikor megnehezítve a dolgunkat kijöttek kettős emberfogásra. Aki itt volt, az megtapasztalhatta a csarnok fantasztikus hangulatát, hiszen ezt akár több NBI-es csapat is megirigyelhetné. Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, a vezetés támogatását és a közönségnek azt a fiesztát, amelyet találkozóinkon teremtett.

KKC – Mecsek Takarék SE 25–21 (15–10)
250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B.
Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 7, Kanalas, Szvétek 3, Tamaskó 7, Romsics 1. Csere: Balla 6, Rimai, Princzes (k.), Óvári (k.), Baksa R., Schmidt, Schaffer, Rádóczi, Varga, Tóth B.
Edző:
Kolics János.
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 28., 14:00
Tavaly 3 milliószor hívták feleslegesen a 112-t, ráadásul 92 ezren kifejezetten rossz szándékkal tele­fonáltak. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik percben álriasztást adtak. Sokszor az okostelefonnal bíbelődő kisgyerekek... Még >>>
2017. 07. 28., 12:34
Már sok embernek a könyökén jön ki a "deszpászító", de ezt még tényleg érdemes meghallgatni! Még >>>
2017. 07. 27., 20:00
A Dusnok Községi Sportegyesület nyereményjátékot hirdetett a Facebook oldalán. Még >>>
2017. 07. 27., 13:22
Azaz hivatalosan is egyesületi formában, új névvel (Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület) tevékenykednek tovább a Gerillakertészek. Még >>>
2017. 07. 27., 10:29
Egy anyuka csak a szülés után akar szólni a nagyszülőknek, akik kiakadtak ezen. Meg internetország népe is. Katt a részletekért! Még >>>
2017. 07. 26., 20:34
Mindenki érzi a vihar közeledtét, de addig nem lehetünk benne biztosak amíg ez nincs megírva az interneten! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Kevés olyan komoly katonai vagy biztonságpolitikai feladat van, melynek kezelésében nem vesz részt az amerikai légierő a maga sajátos eszközeivel, módszereivel. Bár a levegőből valóban nem lehet megnyerni egyetlen háborút sem, de az idén 70 éves haderőnem nélkül nincs kivívott győzelem, sem sikeres NATO-művelet.
Látványosan halad a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, a 2B Terminálhoz közvetlenül kapcsolódó 225 méter hosszú utasmóló építése. A kivitelező KÉSZ szakemberei már az indulási szint betonfödémjét öntik ki, a közvetlen beszállító folyosókat tartó lépcsőházak már lényegében elkészültek.
Meg kell tartani és fejleszteni kell a honvédség különböző katonai képességeit, mert ez az ország biztonságának garanciája – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 25-én, kedden Szolnokon, a négy Mi−17-es helikopter ipari nagyjavítás utáni használatbavétele alkalmából rendezett ünnepségen.
A horvát védelmi minisztérium megelégelte a szinte teljesen bevethetetlen MiG-21-es flottájának helyzetét és a napokban hivatalosan is ajánlatot kért 5 partnertől a kiöregedő típus leváltására.