2017. 05. 26. péntek
Evelin, Fülöp
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Előre hozott bajnokavató – Három fordulóval a zárás előtt már célba ért a KKC

Tamás Ferenc  |  2017-04-10 09:07:04

Április 8-án, szombaton este a listavezető Kalocsa a közvetlenül mögötte álló Mecseknádasd társulatát fogadta egy virtigli „négypontos” bajnoki összecsapáson, amelyen a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmük esetén még matematikai esélyük maradt volna az elsőség elhódítására. Igaz, a kalocsai örök optimisták, sőt még a józan realisták is egyértelmű hazai sikerben bíztak, amit aztán igazolt is a Kolics-legénység, hiszen egyszer sem engedte vezetni a baranyai gárdát a találkozó során.

A mérkőzés felvezetésében – a csapatok bemutatása előtt –

a klub elbúcsúztatta enyveskezű hálóőrét, Princzes Attilát,

aki több periódusban is védte a KKC kapuját. Az 50. életévét betöltött egykori dunaújvárosi NBI-es sportoló emlékezetesen nagy ütközetek tucatjaiban remekelt cerberusként csapatunk legfelelősségteljesebb posztján, de volt, amikor még megbízott edzőként is segítette a Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán kezdetét vette a csata, ahol a mieink „alkalomhoz illően” nyitottak, hiszen percek alatt elhúztunk 3–0-ra. Egészségesen agresszív, kemény volt a védekezésünk, miközben Balázs Peti mint az a bizonyos zöld festék, úgy fogott a kapuban. Így nem volt meglepő, hogy a félidőre ötöt tettek közé Tamaskóék, amely idegnyugtató előnynek tűnt a folytatáshoz.

A második játékrészben a védekezést váltó vendégek ugyan megpróbálták megnehezíteni a dolgunkat – volt úgy, hogy kijöttek kettős emberfogásra –, de ez sem zökkentette ki Katonáékat a ritmusból, fiaink tartották az előnyt a végéig.

Az utolsó percekben már

zúgott a lelátón a „Bajnokcsapat!” rigmus, vagy a „Mindenki álljon fel!”

igazán jó volt ezen az estén kalocsainak lenni…

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünneplés, a fiúk összekapaszkodva indiántáncot jártak a pályán, miközben pezsgők pukkantak, sőt volt a nézőtérről befutó, előre hozott húsvéti locsolkodó is!

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Tőlem bizonyára szokatlan, de ezúttal nem fogok szerénykedni. Úgy gondolom, nagyon jól felkészültünk ebből a csapatból. Kiiktattuk azt a Freyt és Bérces Patrikot, akik mérkőzésenként tíz-tizenöt gólokat szoktak dobni. Egész héten erre készültünk, és elképzeléseink realizálódtak is. A Romsics Laci nagyon szépen, hibátlanul oldotta meg zavaró védekezését, de a csapatvédekezésünk egyszerűen fantasztikusan működött. Ennek köszönhettük öt gólos félidei előnyünket is, igaz kellett ehhez Balázs Peti parádés kapusteljesítménye is. Aztán a megszerzett előnyt sikerült megbecsülnünk még azután is, amikor megnehezítve a dolgunkat kijöttek kettős emberfogásra. Aki itt volt, az megtapasztalhatta a csarnok fantasztikus hangulatát, hiszen ezt akár több NBI-es csapat is megirigyelhetné. Köszönöm játékosaim egész éves munkáját, a vezetés támogatását és a közönségnek azt a fiesztát, amelyet találkozóinkon teremtett.

KKC – Mecsek Takarék SE 25–21 (15–10)
250 néző, vezette: Héjja Á., Kónya B.
Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 7, Kanalas, Szvétek 3, Tamaskó 7, Romsics 1. Csere: Balla 6, Rimai, Princzes (k.), Óvári (k.), Baksa R., Schmidt, Schaffer, Rádóczi, Varga, Tóth B.
Edző:
Kolics János.
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017-05-24 13:37:15
Amennyiben az ittas vezetés ténye bebizonyosodik, az elmúlt szerdán hajnalban a sétálóutcába a posta sarkánál berongyolt opeles ámokfutó az ittasság mértékétől függően nem csak büntetőeljárásra, komoly pénzbírságra, járművezetéstől eltiltásra számíthat, de még az önkormányzatnak okozott jelentős kárt is neki kell megtéríteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>
2017. 05. 25., 20:28
A felnőtt mezőny második fele az Il Primo étterem teraszán este nyolctól mutatkozik be. Még >>>
2017. 05. 25., 14:11
Megemlékezésekkel és honvédségi bemutatóval zajlott a mai honvédelmi nap városunkban, a Magyar Honvédség katonáinak és fúvószenekarának közreműködésével, városunk középiskoláinak ifjúsága részvételével, három helyszínen. Még >>>
2017. 05. 24., 20:57
Kedves Szülők! Lehet bogarászni, hány órától evez a gyerek! Kedves Diákok! Csekkolhatjátok, mikor lapátolnak az ismerősök! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

 m.drienn
 2017-04-20 19:57:02
 1 Korrekt.

Kalocsa város idei első negyedéves közbeszerzési terve kapcsán megígértük: áttekintjük Török Gusztáv Andornak, a megyei pályázati összekötői megbízatása megszűnésével nyugdíjba vonult egykori kalocsai polgármesternek a pályafutását. Most a pályája csúcsáig vezető utat foglaljuk össze.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.