2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kalocsai KC – Ezerrel hajtanak a lányok

Tamás Ferenc  |  2017-08-04 18:26:23

Az erőgyűjtés, a kondicionálás és a bajnokságra hangolódás, azaz a felkészülés második hetét zárta a KKC megye bajnokságban szereplő női kézilabdacsapata a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol a Kolics-tanítványok szó szerint megállás nélkül dolgoznak egy-egy edzés során. A hangulat és a légkör mindezek ellenére kiváló, hiszen a lányokba szép lassan beleivódott a mester vérprofi mentalitása, megszállottsága.

Július 28-án, pénteken kora este látogattuk meg a csapatot a csarnok égszínkék küzdőterén, ahol szorgalmasan folyt a gyakorlás a szakvezető instrukciói alapján.

A felkészülés menetéről, a csapat körüli változásokról Kolics Jánost faggattuk arra kérve, hogy tájékoztassa a sportszerető közvéleményt a klub gárdájának munkálkodásáról.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Természetesen a lányoknál is az az első számú szempont, hogy hogy tudunk majd összejönni, kikkel tudjuk majd a bajnokságot végigjátszani.
Fuszenecker Ágit például a munkája a fővárosba szólította, Schuszter Dóri és Iván Petra pedig egyetemi akadályoztatása miatt nem tud részt venni a közös munkában. Bízom benne, hogy a „Gézengúzok” tehetséges fiataljai közül kapunk majd segítséget a pótlásukra. Ha minden jól alakul majd, akkor az idei bajnokságra már lesz egy olyan keretünk, amely sokkal több taktikai variációra ad majd lehetőséget, kiszélesítve ezzel a csapatstratégia hatékonyabb megvalósítását is.

Kapusaink – Deák Mariann, Kiri Mónika, Korsós Nóra – maximálisan képesek a poszt betöltésére, de mezőnyben is megleszünk, ha a fent említett „Gézengúzok” közül néhányan valóban csatlakoznak majd hozzánk.
A felkészülést július 17-én kezdtük el a lányokkal, velük is szintén heti négy edzéssel haladunk, mint a fiúkkal. Az elvégzett munkáról annyit, hogy „vegyes rendszerben” haladunk, azaz nem tartok „tiszta alapozást”, hiszen ebben a rekkenő hőségben csak elvennénk a játékosok kedvét a hatékony munkálkodástól. Ezért is úgy csempészem be a fizikális képzést a munkába – olyan specifikus terhelést próbálok adni nekik –, ahol mind terjedelemben, mind pedig intenzitásban a csapat állóképessége azért gyarapodjon.
Az idei ősz során a gárda egyik meghatározó játékosa, a Dunaújvárosban is szereplő Facskó Petra sajnos már nem lehet közöttünk, hiszen életkoránál fogva most már nem tud az új szabályok szerint „visszajátszani”.
Bízom benne, hogy a csapat fejlődése – akárcsak az előző évben –, ezúttal sem törik meg, és a lányok sok örömet szereznek majd szurkolóinknak a hazai találkozóinkon – fejezte be tájékoztatóját Kolics János a KKC női együttesének szakvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.