2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Megkoronázták egész éves teljesítményüket

Tamás Ferenc  |  2017-05-08 19:14:38

Régen látott hatalmas előnnyel, hét pont különbséggel nyerte a Kalocsai Kézilabda Club férfi csapata az NB II. Dél-nyugati csoportját a 2016/2017-es bajnoki évadban, amely igazán páratlan teljesítmény. Jól példázza ezt, hogy a Kolics-tanítványok tizenkilenc győzelmet arattak a huszonkét lejátszott találkozójukon, ahol még egyszer remiztek is a Kiskőrös otthonában.

Május 7-én, vasárnap a bajnokság utolsó fordulójában a korábbi többszörös NB II-estabellaelső nagyatádi Rinyamenti KC látogatott hozzánk, amely gárda idén visszacsúszott a középmezőnybe. Ennek ellenére, velük mindig rangadózik a Kalocsa, hiszen a két gárda valóban a csoport legpatinásabb két együttesének számít az utóbbi évtizedben.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az éremátadó bajnokavatóra érkező mintegy kettőszáz szurkoló aztán nem is csalódott a találkozó során, hiszen nagyon gyors, attraktív kézilabdát játszott mindkét gárda, ahol a játék ritmusa, stratégiai elemei és a befejező lövések technikai megoldásai egyaránt jelezték, hogy két képzett együttes ütközik meg egymással.

A félidőre három gólos előnyre tett szert a KKC (14–11), majd a második játékrészben többször megduplázva előnyüket már döntésre vitték Szvétekék a pontok sorsát (23–16 a 46.percben)!

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A lefújásra már tombolt a lelátó, felállva köszöntötték a csapatot a szurkolók,

zúgott a „Kolics Jani” és a „Bajnokcsapat” rigmus, a közönség szűnni nem akaró vastapssal köszöntötte a Kalocsát.

Aztán a protokoll szerint az éremátadóra került sor,

ahol a szövetség illetékesei és Kalocsa város polgármestere, dr. Bálint József Miklós adták át az érmeket és csapatkapitányunknak, Szvétek Balázsnak a csoport gólkirályi címéért járó emléktárgyat.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ezt követte a klub meglepetése a törzsszurkolók számára, hiszen a Hartman János vezette KKC emléklapot és bajnoki aranyérmet osztott részükre a közös ünneplés mintegy megkoronázásaként.

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Az év elején nagyon komoly nehézségekkel küszködtünk, hiszen kulcsemberek váltak ki a csapatból – Juhász Péter, Baksa Gábor, Tóth Laci, Virág Roland, majd kapusunk Lakatos Ádám is megsérült – miközben köztudott volt, hogy az ellenfeleink sorra erősíteni tudtak. Gondolok itt a Bajára, és a Hőgyész, Siklós, Mecseknádasd csapataira. Mi továbbra is abban gondolkodtunk, hogy saját erőből oldjuk meg gondjainkat és építkezzünk az év folyamán. Igaz, talán ezért is volt szűkös a csapatunk és viszonylag kis létszámmal játszottuk le sorra a meccseinket. Nagyon örülök annak, hogy nem jöttek a sérülések ebből a túlterhelt állapotból, így csak örülni tudtunk az egymást követő győzelmeinknek. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb erőnk a védekezésben volt, amit igazol az is, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt ebben a bajnokságban. Támadásban átlövőerőnk csak a Szvétekre támaszkodott, aki a gólkirályi címet is elnyerte a csoportban. Beigazolódott, hogy annak a kitartó munkának, amelyet a játékosaim elvégeztek meg is lett az eredménye. Gratulálok a csapatomnak, de köszönjük a városnak, a szponzoroknak, a szurkolóinknak és a médiának is az egész éves támogatását és nem utolsó sorban Hartman János elnökünknek, aki minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokság során.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

KKC – Rinyamenti KC 29–22 (14–11)
200 néző, vezette: Morvai B., Sipos G.
Kalocsa: Lakatos – Rumi 2, Katona 7, Tamaskó 7, Balla 4, Szvétek 8, Schmidt. Csere: Kanalas, Romsics, Rimai, Baksa R., Varga 1, Balázs (k.), Óvári (k.), Schaffer.
Edző: Kolics János.
Az eredmény alakulása: 10. p.: 6–1, 22. p.: 10–6, 39. p.: 19–13, 46. p.: 23–16.
Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.