2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Megkoronázták egész éves teljesítményüket

Tamás Ferenc  |  2017-05-08 19:14:38

Régen látott hatalmas előnnyel, hét pont különbséggel nyerte a Kalocsai Kézilabda Club férfi csapata az NB II. Dél-nyugati csoportját a 2016/2017-es bajnoki évadban, amely igazán páratlan teljesítmény. Jól példázza ezt, hogy a Kolics-tanítványok tizenkilenc győzelmet arattak a huszonkét lejátszott találkozójukon, ahol még egyszer remiztek is a Kiskőrös otthonában.

Május 7-én, vasárnap a bajnokság utolsó fordulójában a korábbi többszörös NB II-estabellaelső nagyatádi Rinyamenti KC látogatott hozzánk, amely gárda idén visszacsúszott a középmezőnybe. Ennek ellenére, velük mindig rangadózik a Kalocsa, hiszen a két gárda valóban a csoport legpatinásabb két együttesének számít az utóbbi évtizedben.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az éremátadó bajnokavatóra érkező mintegy kettőszáz szurkoló aztán nem is csalódott a találkozó során, hiszen nagyon gyors, attraktív kézilabdát játszott mindkét gárda, ahol a játék ritmusa, stratégiai elemei és a befejező lövések technikai megoldásai egyaránt jelezték, hogy két képzett együttes ütközik meg egymással.

A félidőre három gólos előnyre tett szert a KKC (14–11), majd a második játékrészben többször megduplázva előnyüket már döntésre vitték Szvétekék a pontok sorsát (23–16 a 46.percben)!

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A lefújásra már tombolt a lelátó, felállva köszöntötték a csapatot a szurkolók,

zúgott a „Kolics Jani” és a „Bajnokcsapat” rigmus, a közönség szűnni nem akaró vastapssal köszöntötte a Kalocsát.

Aztán a protokoll szerint az éremátadóra került sor,

ahol a szövetség illetékesei és Kalocsa város polgármestere, dr. Bálint József Miklós adták át az érmeket és csapatkapitányunknak, Szvétek Balázsnak a csoport gólkirályi címéért járó emléktárgyat.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ezt követte a klub meglepetése a törzsszurkolók számára, hiszen a Hartman János vezette KKC emléklapot és bajnoki aranyérmet osztott részükre a közös ünneplés mintegy megkoronázásaként.

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Az év elején nagyon komoly nehézségekkel küszködtünk, hiszen kulcsemberek váltak ki a csapatból – Juhász Péter, Baksa Gábor, Tóth Laci, Virág Roland, majd kapusunk Lakatos Ádám is megsérült – miközben köztudott volt, hogy az ellenfeleink sorra erősíteni tudtak. Gondolok itt a Bajára, és a Hőgyész, Siklós, Mecseknádasd csapataira. Mi továbbra is abban gondolkodtunk, hogy saját erőből oldjuk meg gondjainkat és építkezzünk az év folyamán. Igaz, talán ezért is volt szűkös a csapatunk és viszonylag kis létszámmal játszottuk le sorra a meccseinket. Nagyon örülök annak, hogy nem jöttek a sérülések ebből a túlterhelt állapotból, így csak örülni tudtunk az egymást követő győzelmeinknek. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb erőnk a védekezésben volt, amit igazol az is, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt ebben a bajnokságban. Támadásban átlövőerőnk csak a Szvétekre támaszkodott, aki a gólkirályi címet is elnyerte a csoportban. Beigazolódott, hogy annak a kitartó munkának, amelyet a játékosaim elvégeztek meg is lett az eredménye. Gratulálok a csapatomnak, de köszönjük a városnak, a szponzoroknak, a szurkolóinknak és a médiának is az egész éves támogatását és nem utolsó sorban Hartman János elnökünknek, aki minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokság során.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

KKC – Rinyamenti KC 29–22 (14–11)
200 néző, vezette: Morvai B., Sipos G.
Kalocsa: Lakatos – Rumi 2, Katona 7, Tamaskó 7, Balla 4, Szvétek 8, Schmidt. Csere: Kanalas, Romsics, Rimai, Baksa R., Varga 1, Balázs (k.), Óvári (k.), Schaffer.
Edző: Kolics János.
Az eredmény alakulása: 10. p.: 6–1, 22. p.: 10–6, 39. p.: 19–13, 46. p.: 23–16.
Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.