2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Bakondi György: Hazánk elszánt a migrációs politika folytatásában – Solti fórum a Nemzeti Konzultációról

Zsiga Ferenc  |  2017-05-18 14:43:11

A kormány elszánt az eddigi migrációs politika folytatásában, továbbra sem engedi a tömeges, agresszív és ellenőrizés nélküli beáramlást az országba. Ugyanakkor Magyarország központi, felső korlát nélküli tömeges elosztást, betelepítést sem akar. Ezért kéri a kormány, hogy a hónap végéig meghosszabbított újabb nemzeti konzultációban minél többen vegyenek részt, minél többen nyilvánítsanak véleményt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója május 17-én, szerdán Solton, a művelődési házban, a nemzeti konzultációról tartott országjáró körút újabb állomásán, amelyen a migrációs nyomásról mintegy 200 ember előtt beszélt.

A fórumon számos, döntően jobboldali érzelmű kalocsai lakos, illetve Fidesz tag is részt vett, így az eseményt megnyitó Font Sándor országgyűlési képviselő a népes hallgatóság között őket is köszönthette. A közélet iránt érdeklődők számára is sok újdonságot rejtő, végig jó hangulatú előadás esszenciáját adta mindannak, ami migrációs ügyben 2015 óta történt az országban és a világban.

A korábban a katasztrófavédelem élén álló tábornok azzal indított: a kritikákkal ellentétben Magyarország szolidáris a szenvedőkkel, a bajban lévőkkel, de mindazokkal is, akik az európai értékeket, az európai lakosság biztonságát védik. A kormány ezért küld segítséget Macedóniába és más országokba, hogy az illegális migráció elleni küzdelemhez ott nyújtson segítséget. A kormánynak az az álláspontja, hogy a rászorulóknak védelmet kell adni, de nagy tömegek ellenőrizetlen beáramlását meg kell akadályozni. A válság övezetek problémáit nem szabad behozni Európába, azokat humanitárius segítséggel ott kell megoldani, ahol keletkeztek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott: azért építettünk kerítést a saját költségünkön a déli határszakaszra, hogy történelmi hagyományainkhoz híven, Európát védjük. Ezt a bennünket kezdetben erősen bíráló osztrákok magyar mintára ugyancsak megtették, de ott „szárnyas kapunak” nevezik. Franciaországban a határt Calais-nál fallal, kerítéssel védik, de a kritikus helyeken Spanyolországot is kerítés védi. Ám ezeket a kerítéséket a kettős mérce miatt nem kifogásolják. Az a „jó”, míg a magyar a „rossz” kerítés.

Bakondi György szerint ugyanez a helyzet a tranzitzónába telepített konténer szállásokkal is. Franciaországban ünnepelték a kihelyezésüket, nálunk kifogásolják, holott ott az érintettek rendezett körülmények között várhatják meg a menekültügyi eljárás lefolytatását.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A tábornok a kirívó, a „hüledezve olvastam” példák között említette, hogy a Helsinki Bizottság beperelte Magyarországot Strasbourgban két bangladesi migráns miatt, akiknek menekültügyi kérelmét elutasították. A bíróságon Magyarország veszített. Az indoklás szerint azért, mert nem mérlegelte, hogy ha visszaküldi őket Szerbiába, akkor az visszaküldési hullámot indít el, és végül Görögországba jutnának vissza, ahol viszont embertelenül bánnak velük. Abba a Görögországba – jegyezte meg némi iróniával a hangjában –, amely ugyancsak az EU, a Schengeni-, ráadásul az euró övezet és a NATO tagja.

Bakondi György rámutatott: jól látszik, hogy az EU nem védekezik igazán. Ennek egyik oka, hogy a migránshullám előtt a nemzetállamok létszámcsökkentést hajtottak végre a rendvédelmi szerveknél, de a titkosszolgálatoknál is, ahol a humán erőforrás helyett a technikai eszközök, a lehallgatás került előtérbe. Ezeknek a szerveknek Európa szerte most folyik a megerősítése, jogköreik kibővítése, a belső határellenőrzés szigorítása.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eladó kitért arra is: százezer számra vannak olyanok Európában, akikről nem tudni, kik és honnan jöttek, de kihasználják a kontinens által nyújtott szociális hálót. Magyarországot azért támadják az illegális migrációra adott válaszai miatt, mert szeretné megakadályozni Soros György azon elképzelésének valóra váltását, amely szerint évente egymillió migráns Európába beengedése indítaná el a kontinens gazdasági fellendülését.

Bakondi György hozzátette: továbbra sem akarjuk, hogy mások mondják meg, kik éljenek Magyarországon, nem akarjuk, hogy a közbiztonság romoljon, a munkaerőhiány megoldását pedig nem a migránsok behozatalával szeretné megoldani a kormány.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy természetesen a schengeni vívmányok fontos értéket jelentenek, Magyarország pedig abban érdekelt, hogy ezek a gazdasági, társadalmi és politikai vívmányok fennmaradjanak. Magyarország külső határellenőrzése azt jelenti, hogy a schengeni szabályoknak megfelelően védjük meg hazánkat és Európát.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy világtérképen illusztrálva az előadó azt is bemutatta: ha a jelenlegi helyzet állandósul, 2035-ig az illegális migrációval visszafordíthatatlanul megváltozik Európa kultúrája és népessége, amit a kormány nem akar. Mint megemlítette, jelenleg 3,5 millió migráns várakozik Törökországban és a becslések szerint legalább 800 ezer van úton, Európa felé.

Bakondi György a több mint egy órás előadás, az őt méltató taps végén a feltett kérdésekre válaszolt.

A nemzeti konzultáció fórumát országgyűlési képviselőnk azzal zárta, hogy emlékeztetett: május 31-ig nemcsak azoknak a nemzeti konzultációban való részvételére számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói ellenőrizetlenül érkezzenek Európába, nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra. A nemzeti konzultációban legalább ilyen súllyal esik latba, hogy az ország továbbra is hazai kézben tarthassa az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását. Ezek olyan aktuális és lényeges kérdések, amelyek Magyarország jövőjét befolyásolják – mondta mintegy zárszóként Font Sándor a Solton megtartott nemzeti konzultációs fórumon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.