2017. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 308 Ft   : 275 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kormányváltásra készül a Jobbik – Suhajda Krisztián választókerületünk országgyűlési képviselő-jelöltje

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017-03-31 12:39:47

Egy évvel az országgyűlési választások előtt a Jobbik megkezdte kampányát Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületében is, amelynek központjában, Kalocsán csütörtökön délelőtt Toroczkai László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke jelentette be, hogy Suhajda Krisztián lesz az országgyűlési képviselő-jelöltjük.

Toroczkai László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és Szabó Balázs kalocsai önkormányzati képviselő csütörtökön délelőtt a párt kalocsai irodájában, a választókerületben elsőként jelentették be, kit indít pártjuk a 2018-as országgyűlési választásokon.

Torockai László tájékoztatóját azzal kezdte, ő maga még nem látott ennyire hamar elkezdődő, és „ennyire gusztustanan” kampányt. Példátlannak tartja, ahogy a Fidesz kampányában Terry Black, vagy Zuschlag János autentikus véleményformálóként megjelenhet. Akként fogalmazott:

a jobbik nem szeretne lesüllyedni erre a szintre.
Szerinte az elmúlt 27 esztendőben a kivándorlás és a bevándorlás lett a fő téma Magyarországon, ami mellé mára felzárkózott a korrupció kérdése és ügye. Ők ezzel szeretnének szembe menni, programalapú, építő jellegű kampányra készülnek.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mint mondta, legerősebb ellenzéki pártként az egyetlen reális és elképzelhető kihívónak tartja a Jobbikot, amellyel

2018-ban kormányváltásra készülnek.

Elhangzott: a jobbik a nép pártján áll, ennek tükrében pedig olyan ügyekkel akar foglalkozni, amelyek a magyar embereket érdeklik, nem szándékozik figyelmet elterelni, mint teszik azt a parlamentben.
Erre példaként említette a kútadót, amellyel ő maga is elkezdett komolyabban foglalkozni. Úgy tartja, ezt illetően a lakosság információhiányban szenved, pedig – kiváltképp vidéken – sokakat érint. [Az e témában jelenleg legfrissebb híreket az inforádió.hu oldalon, ide kattintva elolvashatja – A szerk.]


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Büszkén mutatta be régi „harcostársás” Suhajda Krisztiánt, akiről úgy gondolja, hiteles képviselője a párt programjának. A jelöltről szólva felidézte, hogy olyan embert ismert meg személyében, aki akár a saját egzisztenciáját is kockára téve dolgozik a magyar emberek érdekeiért, a haza ügyéért.

Suhajda Krisztián akasztói származású, jelenleg Soltvadkerten él feleségével, 3 gyermekükkel. Civil szakmája borász. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-as alakulása óta aktív tagja a pártnak. Mint azt a sajtótájékoztatón magáról elmondta, személyesen is volt szerencséje találkozni Pongrátz Gergellyel, aki sok erőt adott neki ahhoz, hogy a munkája és a családja mellett politikával, közélettel foglalkozzon.

Én tiszta lelkiismerettel vagyok tagja a Jobboldali Ifjúsági Közösségnek, a Jobbiknak, hiszen nekünk maga a párt egy eszköz. Én örülök annak, hogy sikerült megőriznünk a mozgalmiasságunkat, a bajtársiasságunkat, és egy közös ügyért, Magyarország felemelkedéséért harcolunk együtt- mondta.

Nyomatékosította: sárdobálásba nem szeretne belemenni, ezért bízik abban, hogy választókerületünkben a Fidesz sem készül erre. Úgy gondolja, mindenkinek a saját programját kell igyekeznie bemutatni a választópolgárok számára, ő mindenképpen ezen lesz.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az elkövetkezendő egy év kampányáról elmondta, hogy az egészségügy, a munkahely-teremtés, a paksi atomerőmű bővítése, a Paks-Kalocsa híd építése mind-mind téma lesz, de főként az innovatív politika pillérének bemutatására és a közvetlen kommunikációra fog fókuszálni.

Utóbbihoz kapcsolódóan be is jelentette, hogy

minden választókerületi települést személyesen meg fog látogatni.

Múlt héten már Öregcsertőn, Miskén és Homokmégyen járt, de folytatja fogadóóráit, amelyre ezúton is hívja a lakosságot.  

Mondandóját azzal zárta, hogy úgy látja, a baloldal egyelőre még nem tudta összeszedni magát, de a Jobbik felkészült arra, hogy ezt a választást megnyerje, és bízik benne, hogy itt, Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületében neki is sikerül majd legyőznie 2018-ban a Fidesz jelöltjét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Ágika
2017-04-04 08:31:34
Ezt nem értem! Toroczkai milyen pozícióban van a Jobbiknál és mit keres Kalocsán? Én úgy tudtam, jövőre lesz a választás, valamiről lemaradtunk?

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 29., 15:57
Elkezdődött a Dunatáj Fotókör legújabb tanfolyama. A tanítványok a napokban az Érsekkertben élesítettek és exponáltak. Még >>>
2017. 05. 29., 12:02
Kihirdette az elődöntőbe jutottak teljes névsorát a Hang Vagy tehetségkutató verseny zsűrije. Még >>>
2017. 05. 28., 15:38
A belvíz mellett a madarak és a vaddisznók is nehezítik a gazdálkodók életét Kalocsa környékén. Még >>>
2017. 05. 28., 10:46
Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Még >>>
2017. 05. 27., 19:28
Talán vége a kálvária kálváriájának. A Kalocsa Szíve Programban történő felújítás után kicsit sorsára hagyták az illetékesek, de most, ahogy a Korona írja: soron kívül rendbe tették. Még >>>
2017. 05. 27., 16:53
A tanév végéhez közeledve és a jó idő beköszöntével a középiskolásoknak kijár egy kis közös szórakozás. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. május 28-án az irkutszki repülőgépgyár területéről levegőbe emelkedett az első MSz-21-300 típusú utasszállító repülőgép. A repülés 30 percig tartott, melyet többnyire 1 000 méter magasan töltött el.
Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.