2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 394 Ft   : 362 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megemlékezés

Itt találod az összes cikket a „Megemlékezés” témában!

Kalocsa nagyszabású ünnepséggel emlékezett az 1848-1849-es forradalomra és szabadságharcra

Kalocsa nagyszabású ünnepséggel emlékezett az 1848-1849-es forradalomra és szabadságharcra

Ragyogó napsütésben 10 órai kezdettel a Negyvennyolcasok terén tartották meg Kalocsa város rendszerváltozás óta tartó időszaka egyik legnagyobb szabású ünnepi megemlékezését.
2024. 02. 03., 14:58
„Embernek lenni mindég, minden körülményben” – Egy sok zsidó életet megmentett kalocsai tanító emlékezete

Múlt hétvégén volt a holokauszt nemzetközi emléknapja. Ennek kapcsán méltó, hogy az áldozatok mellett azokról is megemlékezzünk, akik a túlélőket segítették átvészelni a vészkorszakot. Közéjük tartozott Illés István kalocsai tanító, aki mellett bár túlélők tanúskodtak, mégis csak kevesen emlékeznek rá és tetteire. E cikkben fölidézzük, mit tett a kalocsai mellett a kiskőrösi és kiskunhalasi zsidókért, és miként hálálták ezt meg neki.

2024. 01. 24., 08:34
A magyar kultúra napja – Kiállítás-megnyitóval és koncerttel ünnepelt Kalocsa

Hétfőn volt a magyar kultúra napja – ennek tiszteletére a Művelődési Ház folyosóin fotó- és képzőművészeti kiállítás nyílt, beszédet mondott: Csikós Marianna könyvtárvezető, Betlenné Dajkó Ágnes zenepedagógus és zenekarvezető, valamint Kissné Szücs Anita illusztrátor. Utána a Kamarateremben a Simply the Brass Quintett adott koncertet.

2023. 11. 05., 10:55
„Tisztelet a hősöknek!” – Az ’56-os forradalom vérbe fojtására és áldozataira emlékeztek Kalocsán

1956. november 4-én rohanták le a szovjet csapatok hazánkat, szövetségben az áruló Kádárral és „Ideiglenes Kormányával”, amit a legyőzhetetlen túlerő elleni véres szabadságharc, majd a könyörtelen megtorlás követett. Ezek hőseire és áldozataira emlékezve koszorúzták meg Kalocsán az ’56-os emlékkövet. Beszédet mondott: Körmendy Szabolcs.

2023. 10. 27., 16:44
Dargay Lajos, a művész, a tanár, a gyűjteményszervező – A kalocsai kötődésű szobrászra, grafikusra konferenciával emlékeztek Egerben

Több kalocsai vonatkozása is van a Heves vármegyében ma, pénteken tartott egész napos rendezvénynek. A kalocsai Schöffer Gyűjteményről annak vezetője, Budai Viktória szól majd, de szerepel az előadók közt a jeles szobrász, grafikus fia, Dargay Marcell is, ki zongorajátékával is hozzájárul majd a konferencia sikeréhez. Megkaptuk az előadások rövidített leiratát!

2023. 08. 20., 15:35
Államalapítás ünnepe – Szentmisével, koszorúzással és kenyérszenteléssel ünnepelt Kalocsa

Augusztus 20-a az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király napja, a keresztény magyar állam megalapításának, a magyar állam fennállásának emléknapja. Hagyomány, hogy ezen a napon városi megemlékezést rendez Kalocsa önkormányzata. A vasárnap délelőtt a Szent István szobornál tartott ünnepségen Filvig Géza polgármester mondott ünnepi beszédet.

2023. 08. 03., 12:43
Porajmos – A roma holokauszt áldozataira emlékezett Kalocsa

Az új roma közösségi ház emlékfalként megújult kerítést is fölavatták, az arra visszahelyezett emléktáblát meg is szentelték a tegnap, szerdán délután hat órai kezdettel a náci üldöztetésnek áldozatul esett cigányok emlékére tartott megemlékezésen.

2023. 06. 26., 17:06
A vörösterror áldozataira emlékeztek Kalocsán

Az 1919 júniusán történteket Romsics Imre, a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatója foglalta össze. Az egykori jezsuita rendház falán található emléktáblánál az önkormányzat küldöttei koszorút, az emlékezők virágokat helyeztek el az áldozatok tiszteletére.

2023. 06. 01., 10:54
Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

2023. 05. 18., 19:16
Parádés Honvédelmi Nap Kalocsán

A koszorúk elhelyezése és a főhajtás után a résztvevők népszerű katonaindulók dallamaira vonultak át a Sétálóutcába.

2023. 03. 16., 15:18
Petőfi sírversének tisztelete – A kalocsai temetőből származó sírkövet a Viski Károly Múzeum udvarán helyezték el

Az egyetlen ismert Petőfi sírversnek és az eredeti sírkőnek a múzeum udvarán emléksarkot rendeztek be. Az ünnepélyes avatót március 15-én délelőtt tartották. Ünnepi műsort a Belvárosi Általános Iskola tanulói adtak. Köszöntőt mondott dr. Filvig Géza polgármester. A sírkő és a vers történetét Romsics Imre múzeumigazgató ismertette.

2023. 01. 10., 13:31
Megemlékezés a II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának emlékére

Szentmise után Benedek György szobrászművész emlékművénél tart megemlékezést Kalocsa Város Önkormányzata, melyen ünnepi beszédet dr. Kovács György ny. ezredes mond - ezt követően koszorúzás és emlékmécses gyújtásra invitálják a lakosságot.

2023. 01. 01., 09:00
Dr. Filvig Géza újévi gondolatai

„Köszöntöm Önöket az új év első napján, amely legtöbbünk számára nem csak egy napot, de egy új kezdetet is jelent. Kinek új fogadalmat, kinek új terveket vagy célkitűzéseket, amit a 2023-as évben megvalósíthat majd. Mindig reményekkel telve állunk az újév küszöbén, bizakodón, ez az év majd jobb és szebb lesz, mint az előző esztendő!”

2022. 10. 04., 11:24
Megemlékezés az aradi vértanúk emléknapja alkalmából

Kalocsa Város Önkormányzata megemlékezést tart az aradi vértanúk emléknapja alkalmából a Negyvennyolcasok terén. Az ünnepi műsor a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájában lesz.

2022. 08. 02., 14:17
Porajmos: soha többé! – A holokauszt cigány áldozataira emlékeztek Kalocsán

Tegnap este hét órai kezdettel tartották városunk megemlékezését a náci rezsim, a deportálások és haláltáborok cigány áldozatainak emlékére és tiszteletére. A megjelenteket köszöntötte Sztojka István, a cigány Nemzetiségi önkormányzat elnöke, megemlékező beszédet mondott Simon Zoltán alpolgármester.

2022. 05. 21., 08:52
Honvédelmi nap Kalocsán – Megemlékezés és koszorúzás a már hagyományos három helyszínen, újra diákok részvételével

Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

2022. 03. 15., 14:37
Százakat vonzott a Negyvennyolcasok terén megrendezett március 15-i ünnepség – „Éppen az 1848-49-es döntésekért emelkedünk naggyá más nemzetek szemében is”

„Nekünk észen kell lennünk itt a Kárpát-medencében, a birodalmak hadi útkereszteződésében! Mifelénk elég egyetlen megingás, elég egy felelőtlen politikustól a háborúval kapcsolatos összevissza beszéd, elég egy félre csúszott választási eredmény, és annak következtében létrejövő ügyefogyott kormány, és már úszik is minden, amiért annyit, de annyit dolgoztunk az utóbbi években. Elég csak egyszer rossz irányba fordulni, és oda a magyar szabadság.”

2022. 01. 10., 08:40
A Don-kanyar áldozataira emlékeztünk – Csak városunkból több mint 200-an haltak meg az orosz hómezőkön

Az Eperföldi templomban az áldozatok emlékére mutatták be a reggel fél tízkor kezdődött szentmisét, majd a templom előtti téren, a Doni áldozatok emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást katonai tiszteletadással. Beszédet Simon Zoltán alpolgármester, verset Iván Adrienn mondott, közreműködött a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

2021. 11. 05., 07:28
Nemzeti gyásznap – 1956. november 4-ére emlékeztünk

„A november 4-i agresszió előzményeinek és lefolyásának, valamint következményeinek részletes és korrekt feltárásának feladata a történészeké, de a lényeget egy átlagember is felismerheti: nem hiába történt 1956. október 23-a forradalma, amely újra beírta a magyar nevet a világtörténelembe.”

2021. 10. 07., 19:47
Az Aradi Vértanúkra emlékeztünk – Megemlékezés a színházban, koszorúzás a Negyvennyolcasok terén

Kalocsa Város Önkormányzatának megemlékezését tegnap, szerdán délután négy órai kezdettel az esős idő miatt a színházban tartották, ahol Arnold Adrienn, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondott beszédet. A tisztelet és kegyelet koszorúját városunk polgármesterével és alpolgármesterével közösen helyezték el az aradiak pesti mártírtársa, Batthyány Lajos szobrának lába előtt.

2021. 05. 10., 09:06
Honvédelmi nap – A megemlékezés nem marad el!

A Honvédelmi Minisztérium hozzájárulásával, szűkített katonai tiszteletadással és részvétellel tartanak megemlékezést a Magyar Honvédséghez kötődő kalocsai szervezetek.

2021. 04. 02., 13:19
Nagypéntek van!

A csend semmi. A csend minden. A csend halál. A csend élet. Csendélet. Mint akkor, a Golgotán.

2021. 02. 25., 19:39
Február 25. – A kommunizmus áldozatainak emléknapja

Az Országgyűlés 2000. június 13-án hozott döntése értelmében azóta e napon emlékezünk meg a kommunizmus világszerte százmillióra rúgó halálos áldozataira, a megkínzott, száműzött, munkatáborba hurcolt, vagy „csak” karrierjében, egzisztenciájában, mindennapjaiban tönkretett emberek tömegeire. A város nevében Filvig Géza polgármester és Simon Zoltán alpolgármester gyújtott mécsest az ’56-os emlékparkban elhelyezett emlékkőnél.

2020. 11. 04., 14:07
November 4.: nemzeti gyásznap – Hatvannégy éve Kádárék hívására e napon rohanták le a pár napig szabad Magyarországot az orosz tankok

Az ’56-os forradalom és szabadságharc e naptól kezdve alakult át a világ legerősebb hadserege elleni, véres és reménytelen honvédő gerillaháborúvá. Kádár–Apró–Dögei elárulták a magyarság évszázados szabadságküzdelmeit. A kor ma is feladatokat ró ránk, miközben a politikai életünkben az akkori árulók utódai is hadakoznak. A szomorú évfordulóra Font Sándor október 23-ai beszédével emlékezünk.

2020. 08. 03., 13:22
A porajmosra emlékeztek

A holokausztnak áldozatul esett romákra emlékeztek és a túlélők előtt tisztelegtek péntek este a kalocsai Roma Közösségi Házban.

2020. 07. 18., 08:01
Bogdán Lászlóra emlékeztek a kalocsai Roma Közösségi Házban

A Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat csütörtök estére szervezett megemlékezést Cserdi tragikus hirtelenséggel elhunyt, korábban a cigányság felzárkóztatásában elévülhetetlen érdemeket szerzett polgármestere tiszteletére.

2020. 06. 26., 15:29
Megemlékezés az 1919-es vörös terror kalocsai áldozatairól

Tegnap, Szamuely és halálbrigádjai által Kalocsán elkövetett brutális vérengzés 101. évfordulóján a tomboló vörösterror itteni áldozataira emlékezett városunk. A kegyelet virágainak elhelyezése előtt beszédet mondott Marsovszky László, Kalocsa Város Önkormányzatának bizottsági tagja.

2020. 05. 22., 08:15
Honvédelmi nap – Koszorúzás Kalocsán, három helyszínen

A szokásos, a tanulóifjúság bevonásával zajló honvédelmi napot idén a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani. Helyette szűk körben, mégis méltó módon az önkormányzat és a kalocsai katonai hagyományőrző és bajtársi szervezetek helyezték el a tisztelet koszorúit az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál, a Hősök szobránál, valamint a Kalocsa Katona Város emlékműnél.

2019. 12. 10., 18:50
Advent: a második gyertya is ég – Motoros Mikulásokkal folytatódott az önkormányzati adománygyűjtés

A legutóbbi vasárnapon is irodalmi bevezető után énekszóval, és ezúttal a református egyház lelkésze beszédének, majd a veracruzos Kiss házaspár énekes-verses műsorának meghallgatásával telt az úrjöveti várakozás a sétálóutcában. Aki lemaradt, videós ízelítőnkkel pótolhatja. Az alkalomra ezúttal motoron érkezett a Mikulás. Nem is egy!

2019. 11. 25., 09:37
Vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát

Minden vasárnapi gyertyagyújtás alkalmával zenés műsorral készülnek a szervezők – írásunkban sorra vesszük, hogy kikkel hangolódhatunk a szeretet ünnepére, hétről hétre!

2019. 10. 06., 20:40
„A szabadság az egyetlen éltetőerő, amelyben kiteljesedhet ember és társadalom” – Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa

Miért emlékezünk az aradi vértanúkra, mint a legnagyobb magyarokra? Mikor többük nem is volt magyar, volt, amelyikük magyarul megszólalni sem tudott? Azért lettek ők mindannyian lelkükben magyarrá, mert értették a magyarság szabadságvágyát, hitték a magyarok igazságát, s készek, képesek voltak meghalni mindezért, a magyarságért – mondta emlékező beszédében Romsics Imre az aradi tizenhármak kivégzésének évfordulóján rendezett ünnepségen.

2019. 08. 04., 10:45
Porajmos: emlékezés és útkeresés – A roma holokauszt emléknapján a cigányság felelősségét és az egység fontosságát hangsúlyozták

A múlttal való szembenézés, a többségi nemzet tiszteletadása mellett kölcsönös elfogadásra van szükség. Nagy a hazai cigányság felelőssége a közös haza és közös jövő felépítésében, ami az egység megteremtése nélkül nem sikerülhet – rendhagyó gondolatokat is megosztottak a porajmos áldozataira emlékező szónokok.

2019. 08. 04., 10:19
„Bocsáss meg, de ne felejts!” – A holokauszt cigány áldozataira emlékeztek a Roma Közösségi Házban

Pénteken a kalocsai roma közösségi házban emlékeztek a náci népirtás cigány áldozataira. A megjelenteket köszöntötte Sztojka István RNÖ-elnök, akinek munkásságát a Firosz oklevéllel ismerte el. Beszédet mondott Simon Zoltán, Farkas László Firosz-elnök, valamint Száva László, a Roma Magyar Kézfogás Alapítvány vezetője, majd megkoszorúzták az áldozatok emléktábláját.

2019. 06. 26., 13:18
Az 1919-es vörösterror áldozataira emlékezett Kalocsa – Száz év után sem lehet megemészteni a kommunisták embertelen brutalitását

Kereken száz éve történt: a tanácsköztársaság halálbrigádjai végigtiportak az országon. Kedd délután a szörnyű kegyetlenkedés főutcai helyszínén emlékeztek a kalocsai áldozatokra. A történtek egy évszázadon, több generáción át ható szenvedést okoztak: Máchay Annamária reszkető hangon mondott emlékező beszédet, könnyekig elérzékenyülve. Kameránknak elmondta, miért.

2019. 05. 24., 17:40
Érdektelenségbe fulladt a honvédelmi nap Kalocsán

Több katona volt ott, mint diák… A többéves hagyományra visszatekintő rendezvény az idén épp 170 éve történt 1849-es Tavaszi Hadjárat emlékének és Kalocsa katona városi múltjának állít – illetve állított volna – méltó emléket.

2019. 03. 16., 10:46
Közösen ünnepelte a Magyar Sajtó Napját a kalocsai média

Rendhagyó sajtótájékoztatón vehettek részt azok, akik az 1848-as Forradalom és Szabadságharc előestéjén, március 14-én ellátogattak a Tomori Pál Könyvtárba. Rendhagyó volt abban az értelemben, hogy ezúttal - a Magyar Sajtó Napján – a helyi médiumok vezetői, közismert személyiségei beszéltek magukról, mindennapi munkájukról, terveikről. A KALOhíreket Borbély-Juhász Ágnes főszerkesztő képviselte.

2018. 03. 16., 23:26
Bolvári Ferdinánd március 15-én: „Pártoskodásra pazaroljuk energiáinkat!”

Vajdasági testvérvárosunk, Kúla színjátszó csoportjának közreműködésével, alpolgármesterük, Valka Károly megemlékező gondolataival, valamint városunk részéről Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő történelmi előzményeket felelevenítő és a XXI. századi utódoknak költői kérdéseket feltevő beszédével telt a március 15-ei ünnepség Kalocsán.

2018. 01. 15., 08:28
Requiem egy hadseregért

A II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést január 14-én vasárnap délelőtt Benedek György szobrászművész 2000-ben emelt emlékművénél Kalocsa Város Önkormányzatának szervezésében.

2017. 12. 17., 15:02
Kalocsai Szó és Kép 2017

Idén ötödik alkalommal jelent meg Kalocsa művészeti életét évről-évre bemutató Kalocsai szó és kép antológia. A kötet reprezentatív bemutatójára a városi könyvtár dísztermében került sor advent harmadik hetének szombatján, délután három órakkor.

2017. 06. 30., 18:47
A ’19-es vörösterror áldozataira emlékeztünk

Szamuely és bűntársainak rémtetteit idézte föl a szónok, majd a megjelentekkel együtt főt hajtott az áldozatok előtt, a Gyermekotthon falán lévő emléktáblájuk alatt, illetve a kivégzőeszközzé alacsonyított fák derekára elhelyezve a kegyelet fehér virágait.

2017. 06. 20., 15:48
73 éve hurcolták el a kalocsai zsidókat

Tegnap délután a volt zsinagóga melletti parkban tartott megemlékezést Kalocsa Város Önkormányzata a helyi zsidóság elhurcolásának 73. évfordulója alkalmából.

2017. 02. 21., 15:26
A kommunizmus áldozataira emlékezünk

Kalocsa Város Önkormányzata pénteken 17 órától az '56-os emlékparkban tartja a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett megemlékezését.

2017. 01. 12., 14:53
Megemlékezés a II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának emlékére

Kalocsa Város Önkormányzata megemlékezést tart a II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának emlékére. Az eseményen Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mond beszédet. A megemlékezés előtt, 9:30-tól szentmise kezdődik a Szent Imre (Eperföldi) templomban.

2016. 11. 07., 18:05
A forradalom leverésére emlékeztek

A Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség Bács-Kiskun Megyei Szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékére megemlékezést szervezett Kalocsán november 4-én, az 56-os Emlékparkban lévő 56-os Emlékkőnél.

2016. 11. 02., 21:28
Virágba és gyertyafénybe borult a kalocsai temető

Általános szokás, hogy Mindenszentek napján rendbe teszik, virággal, koszorúval díszítik a sírokat, amelyeken gyertyát és mécsest gyújtanak a halottak üdvéért. A kalocsai önkormányzat ezen a napon meghitt műsorral és közös gyertyagyújtással emlékezett meg mindazokról, akik már nem lehetnek közöttünk.

2016. 10. 24., 22:02
Hatvan éves fájdalom – Megemlékezés ’56 évfordulóján

Müncz Ági diáklány naplójának szemelvényei adták a gerincét dr. Angeli Gabriella az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére összeállított ünnepi beszédének, melyeket egy-egy Márai idézet foglalt keretbe.

2016. 08. 22., 19:48
Ezeréves intelmek és napjaink aktualitásai a huszadikai ünnepen

Simor Márton szobrászművész Asztrik téri országzászló emlékművénél tartotta Kalocsa Város Önkormányzata az augusztus 20-ai ünnepi megemlékezést és koszorúzást. Az eseményen dr. Bálint József polgármester mondott beszédet Szent István király fiához, Imre herceghez írt intelmeiből merítve.

2016. 08. 04., 10:56
Hetvenkét éve történt eseményekre emlékeztek

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972. óta augusztus másodika a cigány holokauszt nemzetközi emléknapja. Kalocsán kedden este hajtottak főt az áldozatok előtt.

2016. 07. 22., 10:52
Holokauszt megemlékezést tart a kalocsai RNÖ

Augusztus 2-án, kedden 19 órától a Roma Közösségi Háznál Holokauszt megemlékezést tart a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Köszöntőt Sztojka István elnök, ünnepi beszédet Kamarás István történész mond, majd vetítést, koszorúzást és gyertyagyújtást, végül agapét tartanak.

2016. 06. 28., 12:32
Az 1919-ben mártírhalált halt helybeliekre emlékeztek

Az 1919-ben a kommunista rémuralom hóhérai által kivégzett kalocsai hősök tiszteletére rendezett megemlékezést a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár péntek délután a Szent István király úton, a gyermekotthon falán elhelyezett emléktáblánál.

2016. 06. 08., 11:49
Nemzeti Összetartozás Napja az Asztrik téren

Nem a Szentháromság téren álló Hősök emlékműnél, hanem a megújult Asztrik téren tartották meg a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett megemlékezést. Az ünnepi szónok a helyi óvodák és bölcsőde vezetője, Katus Györgyné volt.

2016. 05. 29., 22:33
Honvédelmi nap Kalocsán, toborzással

A Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK) honvédelmi napot rendezett csütörtökön elsősorban a kalocsai középiskolások számára. Ennek keretében megkoszorúzták a város honvéd emlékhelyeit, a fiataloknak pedig haditechnikai bemutatóval és térzenével is kedveskedtek, és több helyszínen toborzót is tartottak.

2016. 05. 24., 09:20
Emlékműátadás a Honvédelem Napján

Szombaton átadták, majd megkoszorúzták a Kalocsán egykor szolgált honvéd egységek emlékművét a Csilás-parkban. A Hartai Fúvószenekar közreműködésével zajlott ünnepségen két országgyűlési képviselő is megjelent.

2016. 05. 17., 10:17
Szombaton adják át a Honvédelmi Emlékparkot

Kalocsa Város Önkormányzata május 21-én, szombaton 10 órától ünnepélyes keretek között adja át a Csilás parkban kialakított Honvédelmi Emlékparki részt.

2016. 03. 16., 11:29
Koszorúzás a Batthyány-kormány szoborcsoportjánál

A március 15-ei koszorúzás a 168 évvel ezelőtti márciust idézte, már amennyiben a reggeli havas esőt most is eső váltotta, mint akkor. Az ünnepi műsort így zárt helyen kellett megtartani. A koszorúzás után ugyanott koccintottak az úrbéri viszonyok eltörlésének örömére.

2016. 03. 16., 11:21
Ünnepi műsor a színházban

Március 15-én, kedden délelőtt 11 órai kezdettel tartották Kalocsa Város Önkormányzatának hivatalos ünnepségét – a rossz időre való tekintettel – a színházban.

2016. 02. 26., 16:06
A kommunizmus áldozataiért égtek a mécsesek

Csütörtök délután az ’56-os emlékparkban körülbelül 40-50 megemlékező gyűlt össze, hogy együtt hajtsanak főt mindazok tiszteletére, akik áldozatául estek a kommunista diktatúrának.

2016. 02. 16., 11:08
Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Kalocsa Város Önkormányzata február 25-én, csütörtökön 17 órától az ’56-os emlékparkban emlékezik meg a kommunizmus áldozatairól.

2016. 01. 11., 13:21
Főhajtás a doni katasztrófa háborús hősei előtt

A 2. magyar hadsereg doni katasztrófájának 73. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést Kalocsa Város Önkormányzata vasárnap délelőtt az Eperföldi Általános Iskola előtt álló, Benedek György szobrászművész által készített emlékműnél.

2016. 01. 04., 11:26
II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájának emléknapja

Kalocsa Város Önkormányzata vasárnap 10:30-tól megemlékezést tart a Kalocsai Eperföldi Általános Iskolával szemben álló emlékműnél a II. Magyar Hadsereg doni katasztrófája 73. évfordulója alkalmából.

2015. 11. 03., 08:43
„Az emlékezés kincs, mert a szeretet élteti”

Kalocsa Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is közös gyertyagyújtással és rövid műsorral emlékezett meg elhunyt szeretteinkről a városi köztemetőben november elsején, Mindenszentek napján.

2015. 10. 27., 15:42
Repülő hősökre és mártírokra emlékeznek

Idén október 30-án is megemlékeznek, fejet hajtanak a Kalocsa és térségében harci feladat teljesítése közben, vagy légi balesetben elhunyt hősök és mártírok előtt.

2015. 10. 24., 16:26
Nagyképen az idei ünnepi koszorúzás

Minden évben változik – vagy nem – az a lista, amire az adott év koszorúzó intézményei, szervezetei kerülnek. Megmutatjuk kik tisztelték meg ’56 áldozatait az idei ünnepen.

2015. 10. 24., 16:10
Perity Lajos Orbán Viktortól idézett ünnepi beszédében

A Szent István Gimnázium intézményvezetője Orbán Viktor 1989-es, akkoriban kifejezetten szokatlan, szókimondó beszédét idézte fel. Majd egy szebb, élhetőbb Magyarország, Kalocsa megteremtésének reményében összefogásra biztatott.

2015. 10. 14., 20:22
Ünnepi megemlékezés október 23-án

Kalocsa Város Önkormányzata hagyományosan október 23-án 11 órakor, a börtön falán elhelyezett emlékműnél tartja az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett, koszorúzással egybekötött megemlékezését.

2015. 10. 07., 15:38
Megemlékezés és koszorúzás a nemzeti gyásznapon

Október 6-án, kedden 17 órai kezdettel tartották városunknak az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából rendezett ünnepélyét a Negyvennyolcasok terén álló Batthyány szoborcsoportnál.

2015. 10. 06., 08:07
Az aradi tizenhármakra emlékezünk

Kalocsa Város Önkormányzata ünnepi megemlékezést és koszorúzást tart az Aradi Vértanúk Emléknapja Alkalmából. Beszédet András Marianna, a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola igazgatója mond majd.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 18., 11:53
Egy szemléletformáló előadás keretében az érdeklődők megtanulhatják a telepítés helyes módját, majd ezt követően a gyakorlatban is létrehozhatnak egy igazi esőkertet. Még >>>
2024. 03. 14., 09:29
Egy B kategóriás jogosítvány körülbelül félmillió forintba kerül, azonban 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Még >>>
2024. 03. 12., 15:13
Az idegenek vezetékes telefonon hívják fel a gyanútlanokat, és azzal a történettel állnak elő, hogy közeli hozzátartozójuk bajba keveredett, ami miatt a rendőrök elvitték őket, de bizonyos összeg fejében kikerülhetnek a rendőrségi őrizetből. Még >>>
2024. 03. 11., 09:59
Dr. Filvig Géza a polgármesterjelölt, és négy új képviselőjelölt van a csapatban, akiket a sajtóeseményt követően rövid bemutatkozásra kért a városi televízió. Még >>>
2024. 03. 10., 08:39
Fontos összetartó tevékenységüket, amivel a nyugdíjasok életét színesítik, Kalocsa Város Önkormányzata a jövőben is maximálisan támogatja. Még >>>
2024. 03. 09., 11:44
Helyszíni beszámolók szerint rengeteg a tűzoltó a népszerű hotelnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK