2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 394 Ft   : 362 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zene

Itt találod az összes cikket a „Zene” témában!

Csütörtökön adománygyűjtő koncert a Kamarateremben!

Csütörtökön adománygyűjtő koncert a Kamarateremben!

Az Érsekkertben Mindszenty József emlékére szeretnének portré szobrot állítani, ehhez az akcióhoz lehet csatlakozni adományozással Vesztergám Miklós tárogatós e hét csütörtöki koncertjén!
2024. 01. 04., 08:35
Zsédával köszöntötték az újévet Kalocsán

Ha olyannak ígérkezik 2024, mint amilyen hangulatot teremtett Zséda és együttese kalocsai újévköszöntő koncertjén, akkor bizonyosan egy remek évnek nézünk elébe!

2023. 11. 02., 15:40
Petőfi kedvencei– Zenés irodalmi esttel egybekötött vacsora volt a Pilvaxban

A Pilvaxban a gasztronómiát, az irodalmat és a zenét fogták egy csokorba a pénteki Petőfi-esten, ahol az asztalra a költő kedvenc étkei kerültek. Mellé kulturális csemegéről dr. Hermann Zoltán irodalomtörténész, egyetemi docens gondoskodott, zenével, versekkel és irodalomtörténeti adalékokkal fűszerezve az estét. Előtte a Viski Múzeumban a Thália Társulat közreműködésével megkoszorúzták a kalocsai Petőfi-sírvers emlékhelyét.

2023. 10. 17., 14:12
Arany minősítést szerzett a Kalocsa Kamarakórus  – A Paks Városi Vegyes Karral közös minősítő koncertet a paksi evangélikus templomban tartották szombaton

A kalocsai együttes atomvárosi vendégszereplését az arany fokozatban adható legmagasabb pontszámmal jutalmazta a kórusmozgalom szaktekintélyeiből álló zsűri. A paksi énekkar megtartotta fesztiválkórus minősítését. A két város énekkara az alkalmat kórusközi és személyes kapcsolatépítésre is kihasználta.

2023. 07. 26., 10:22
Utcabál a Platánban a Soundwitch zenekarral

Az államalapítás ünnepének előestéjén, szombaton szeretettel várnak mindenkit az Érsekkertben, ahol a Soundwitch zenekar 19 órától hajnalig húzza majd a talpalávalót.

2023. 07. 06., 20:31
15 éves a Country Road zenekar

Július 1-jén délután öt órai kezdettel késő éjszakába nyúlóan, monstre koncerttel ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a kalocsai Country Road együttes.

2023. 06. 09., 15:06
Jimmy & NIka koncert a Sétálóutcában!

A KIKK szervezésében szombatonként ingyenes koncerteken vehetünk részt a Sétálóutcában - Jimmy & NIka nyitja a sort, akik először játszanak a kalocsai közönség előtt.

2023. 04. 21., 13:19
A Kalocsai Fúvószenekar minősítő koncertje

2023. április 22-én, immár harmadik minősítő koncertjére várja a Kalocsai Fúvószenekar a közönségét a Városi Színházba. Többek között indulókat és modern zenéket hallhatnak a vendégek az előadáson.

2023. 04. 15., 08:47
Költészet napi zenés műsor a Kamarateremben

Aki eljött méltóképpen ünnepelhette meg a magyar költészet napját, aki meg valamiért otthon maradt, annak jó hír, hogy a fArs Poeticát biztosan fogja még hallani.

2023. 03. 15., 09:40
Házi zongoraverseny a Liszt Ferenc AMI-ban

Közel negyedszázados hagyományt követve adtak számot korosztályonként a nagy múltú kalocsai zeneiskola zongorista növendékei múlt csütörtökön.

2023. 01. 27., 12:27
„Cim-cim-cimbora” – Cseh Tamás emlékest, a magyar kultúra napján a nagy énekmondó születésének 80. évfordulójáról is megemlékeztek Kalocsán

A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.

2022. 12. 17., 14:22
Liszt Ferenc AMI karácsonyi koncertje

December 19-én hallhatjuk többek között a Csendes éj című darabot trombita és zongora duettben, a Jingle Bell-t (Sad Christmas) zongorajátékban, Ave Maria-t, és J.S. Bach g-moll hegedűre írt szólószonátáját is.

2022. 11. 25., 08:00
Bács-Kiskun Megyei Zongoristák XIX. Találkozója – a két Szendrei emlékére muzsikáltak a legtehetségesebb zongoristanövendékek

November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.

2022. 10. 05., 08:07
Október elseje, a zene világnapja – Kalocsa a Liszt AMI tanárainak koncertjével ünnepelt

Az UNESCO Yehudi Menuhin kezdeményezésre tette október 1-jét a zene világnapjává. A Liszt Ferenc AMI hagyománya, hogy koncerttel ünnepelnek, együtt a város zenekedvelő közönségével. Régebben diákhangversenyt tartottak ez alkalomból, jó ideje már az iskola tanárai lépnek színpadra e napon. A koncertet péntek este tartották a Kamarateremben.

2022. 09. 26., 17:03
Hangverseny a Zene Világnapja alkalmából

Minden érdeklődőt várnak szeretettel a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak a Zene világnapja tiszteletére rendezett hangversenyére.

2022. 04. 12., 12:50
Jubileumi húsvéti ünnepi nagykoncert a Zsikó Zenekarral – Színpadon a magyar népzenei élet kiválóságai

Zsikó Zoltán: „Ebben az időszakban mi most egy ilyen jótékonysági koncerttel tudunk hozzájárulni a háború elől menekülők megsegítéséhez, és ehhez megtaláltuk a legjobb partnert, az Ökumenikus Segélyszervezetet. Ők a garancia arra, hogy minden egyes támogatás, legyen pénzbeli vagy természetbeli, az a legjobb helyre kerül és a kitűzött célt száz százalékban fogja szolgálni.

2022. 03. 06., 08:38
Cselik Gábor koncertezett a Fazekas Alkotóházban

Január 22-én és február 19-én, szombaton hazatért a kalocsai dzsesszkedvelő közönséghez Cselik Gábor, aki Fekete István trombitással együtt lépett föl Kovács László Műhelyében. Videóval!

2022. 02. 04., 13:44
Nagysikerű, teltházas koncert a kalocsai zárdatemplomban

A Kalocsa Kamarakórus és a Kalocsai Fúvószenekar január 29-én, szombaton délután a Zárdatemplomban adott nagysikerű közös koncertet. A templomot zsúfolásig megtöltő közönség többször is vastapssal jutalmazta a produkciókat. Más darabok mellett Leonard Cohen legnépszerűbb dalát, a Halleluja címűt hallhatta a nagyérdemű. Betlenné Dajkó Ágnest, a Kalocsai Fúvószenekar karnagyát a nagysikerű komolyzenei koncert részleteiről kérdeztük.

2022. 01. 28., 07:46
Resti Kornél hihetetlen kalandjai az irodalom zenés panoptikumában – Koncert és próza a Kamarateremben a magyar kultúra napján

A Resti Kornél zenekar munkássága nem hiánypótló, hanem hiányteremtő. Hiszen mielőtt a sajátos zenei-irodalmi ötvözetüket létre nem hozták, senkinek eszébe sem jutott volna, hogy ilyent is lehet. A produkciót a dalok közti ’sit down comedy’ jellegű humorbombák teszik még egyedibbé. A poénokat a zenészek elmondása szerint egy szellemtől gyűjtik be, akit a borospalack dörzsölgetésével szabadítanak ki. Nem hiszik?

2021. 08. 19., 16:04
Milyen lesz az Ez Zene? – Videós ízelítők a TDM-től

Akinek nem mond sokat a holnap és holnapután az érsekkerti szabadtéri színpadon tartandó minifesztivál fellépőinek neve, az kukkantson bele a kedvcsináló videókba! A kétnapos koncertsorozatra ma este a Snassz Bárban koktélpartival hangolódhatunk.

2021. 04. 26., 09:18
Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és a világsztár barátaiból álló Mandoki Soulmates online koncertjét csak Magyarországról. Világszerte pedig már közel kétszázezer internetező kattintott a másfél órás felvételre, amin Bartók Béla Magyar Képek című albumának modern feldolgozása hallható.

2021. 04. 16., 15:45
Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

Április 17-én lesz a magyarországi premierje 2021 legnagyobb online zenei show-jának, a Hungarian Pictures/ Magyar Képek koncertnek. A magyar származású Leslie Mandoki és zenésztársai a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre, hogy együtt emeljék fel a hangjukat az összetartozásért.

2020. 09. 20., 16:10
Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított koncertsorozat, a Raktárkoncert felvételei már augusztus közepe óta zajlanak. A közönség szeptember 21-étől láthatja teljes egészében a digitálisan közvetített rendezvénysorozatot, de már most óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik azon, hogy a projekt bevonuljon minden idők leggrandiózusabb magyarországi koncertjeinek csarnokába.

2020. 07. 13., 15:12
Billy & Gabriel – Kemény hangszer-zúzás után, egy populárisabb vonalon mozog a kalocsai Vén Gábor és társa

Valószínűleg sokan találkozunk a mind népszerűbb „Days come and go” című dallal, amit a kalocsai Vén Gábor saját szerzeményként tett közzé a Facebookon. Gábort a jelenről, jövőbeni terveiről faggattuk, és hogy a napi munka mellett miként jut ideje a zenélésre. Arra is kíváncsiak voltunk: miért költözött el Kalocsáról, és mi a legfőbb álma?

2020. 04. 23., 09:05
Folytatódnak a Filharmónia Tér-zene koncertek – A muzsika most már házhoz megy!

Eredetileg a sétálóutcába tervezték a Tér-zene koncerteket, amelyek közül egyet már meg is tartottak. Ám alig, hogy elindult a szekér, már meg is akasztotta a járvány. Most viszont újraindul a program, sőt, immár a városba sem kell fölmenni érte – elegendő ablakot nyitni! Mutatjuk, mikor, hol lesz érdemes kitárni ablakainkat és füleinket!

2020. 03. 12., 08:53
Térzene koncertek péntekenként a sétálóutcában

A jó idő beköszöntével az 5000 főnél nagyobb népességű településeken folytatódik az EMMI tavaly ősszel indult komolyzenei programja: március 13-ától többek közt Kalocsán is térzene várja a zenekedvelő közönséget.

2020. 02. 07., 13:20
Összeállt a szelidi motoros találkozó programja

Nyílt napra várja az érdeklődőket klubházába szombaton a Pirates Family MC, a szelidi találkozót immár 29. éve szervező, foktői motoros klub. Augusztus végén aztán újra jön a tizenkét koncertet fölvonultató buli, amelyen visszatérő vendégek és most először idelátogató csapatok is szerepelnek majd a közönséget három napon át szórakoztató bandák között. Videós ízelítővel mutatjuk, kik jönnek zenélni.

2019. 11. 15., 13:00
Hétfőn tartják a Liszt Ferenc AMI növendékhangversenyét

Huszonöt diák énekében illetve hangszerjátékában, valamint négy tanáruk zongorakíséretében gyönyörködhetünk hétfőn a hagyományokat követve a Kamarateremben tartandó koncerten. A teljes zenei programért kattints!

2019. 09. 09., 06:55
Megmozdult a város az érsekkerti Bagossy Brothers Company koncertre

A zenekar meghívásának ötletét egy tavaszi beszélgetés ihlette, amikor is egy kalocsai vállalkozó arra panaszkodott, hogy az egyik fiatal dolgozója azért hagyta el a várost és ezzel a céget is, mert szerinte helyben nincs elég szórakozási és kikapcsolódási lehetőség. Ezúttal azonban tömve volt az Érsekkert fiatalokkal, úgy tűnik a szervezők eltalálták az ízlésüket, de mellettük sok középkorú is együtt énekelte a slágereket a zenekarral.

2019. 08. 28., 16:52
Ingyenes Bagossy Brothers Company koncert Kalocsán, az Érsekkertben

Dr. Filvig Géza és képviselőjelölt társai szeretettel meghívnak mindenkit egy feledhetetlen koncertre az Érsekkertbe. „Az élhető város többek között programokban gazdag, ezért az ősszel több koncerttel is megmutatjuk, hogy lüktet Kalocsa” - írják programajánlójukban.

2019. 02. 18., 12:33
Gyász: elhunyt a Leander Kills turnémenedzsere

Elhunyt Blahó Dávid, a Leander Kills turnémenedzsere. Korábbi hírekből tudni lehetett, hogya zenész-menedzser súlyos betegséggel küzdött, amellyel szemben, úgy tűnik, alul maradt.

2019. 02. 17., 09:28
Az élet nem áll meg a Dal után sem – Hamarosan itt az új lemez

A Leander Kills harmadik alkalommal vett részt az Eurovíziós előválogatón a Dal 2019 műsorában. Nagy sajnálatunkra a harmadik körben kiestek és nem jutottak be a végső döntőbe nagyszerű dalukkal. Köteles Leandert kérdeztük a jövőbeli terveikről.

2019. 01. 07., 11:51
„Ti nem is tudjátok, hogy milyen jó kórus vagytok!” – Interjú Englerné Böttger Boglárkával, a Kalocsa Kamarakórus vezetőjével

Néhány évvel ezelőtt tűnt föl városunkban Englerné Böttger Boglárka, aki a Liszt Ferenc AMI szolfézstanáraként állt munkába. Nem sokkal később Villányi Esztert váltotta a Kalocsa Kamarakórus élén. Hogyan került városunkba és a kórus élére? Hogyan értékeli az általa és elődje által a kórussal végzett munkát, és hogy látja a jövőt? A fiatal kórusvezetővel beszélgettünk.

2018. 06. 05., 09:57
Beethovent mennyire ismered?

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub várja a zenetörténeti előadásra a látogatókat.

2018. 05. 12., 06:52
Katolikus Iskola gyermekkórusa Soltvadkerten

Múlt vasárnap Soltvadkerten elsőáldozási szentmisén adott énekes szolgálattal vendégszerepelt a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos tanulóiból önkéntes alapon verbuválódott, Villányi Eszter vezette énekkara.

2018. 01. 18., 09:16
Húszévesen a szakma nagy öregjei közt – Fiatal dusnoki fellépő Cini szülinapi koncertjén

A dusnoki Várkonyi Zoltán Egon február 5-én Budapesten, Zalatnay Saroltának az Erkel Ferenc Színházban megrendezésre kerülő születésnapi nagykoncertjének lesz egyik meghívott sztárvendége. Hogy hogyan került a hazai könnyűzene jól ismert nagyágyúi közül kikerült fellépők illusztris társaságába az alig húszéves dusnoki fiatalember, arról az ifjú tehetséget kérdezte szerkesztőségünk.

2017. 09. 30., 15:06
XXXII. Hangverseny a Zene Világnapja alkalmából

Szeptember 29-én megrendezésre került a több évtizede hagyományként zajló hangverseny a Kamarateremben, a Zene Világnapja alkalmából. A nézőtér idén is, mint minden évben, megtelt zeneszerető érdeklődőkkel.

2017. 08. 25., 21:37
Pirates Family – Már csütörtökön is tele volt kalózokkal a part

Tegnap kezdődött a Szelidi-tó partján már megszokott nyárvégi nagy buli, a foktői Pirates Family motorosklub találkozója. Az idén huszonöt éves motoros találkozó minden eddiginél húzósabb nyitónappal indult. Aki siet, Ganxta Zolee és a Kartel koncertjére még odaér, akinek sátorhely is kellene, rohanjon!

2017. 06. 12., 10:52
Zséda adott koncertet a szabadtéri színpadon

Péntek este több százan látogattak el az érsekkerti szabadtéri színpadhoz, hogy meghallgassák Zséda előadását. A Kék Madár idei első könnyűzenei koncertjén az előadó nagy slágereit, legkedvesebb dalait, és új albumjának legjobbjait is eldalolta a közönségnek.

2017. 06. 11., 23:29
Kék Madár 25 – Szellemidéző nyitókoncert, meglepetéssel

„Az volt a jó ebben az elmúlt 25 évben, hogy mi nem öregedtünk semmit, de közben fölnőtt utánunk egy generáció” – péntek este meglepetés-fellépőkkel kiegészülve állt közönség elé a negyedszázada volt nyitókoncert két előadója: Lakatos György és Nagy Péter. A koncerten a művészek zenei tartalommal töltötték meg a „112=88+24” matematikai összefüggést.

2017. 05. 07., 19:13
Megvan a Hang Vagy első elődöntős versenyzője

Az országos énekes tehetségkutató versenyek stúdióinak mintájára álváltoztatott Platán rendezvényközpontban péntek este tartották a Hang Vagy első válogatóját. Tizenhárom jelentkező, a verseny címadó dala, de tulajdonképpen e szerepkörben maga a zsűri és a műsorvezető is ezen az estén debütált.

2017. 03. 15., 20:33
A karnagy fuvolatanár Betlenné Dajkó Ágnes „másik arca”

Betlenné Dajkó Ágnest a Kalocsai Fúvószenekar vezetőjeként mind jól ismerjük. De tényleg jól ismerjük? Tudjuk-e például, hogy tiszteletbeli katonazenész, hogy szívesen alkot, kézműveskedik, vagy azt, hogy a virágot szereti, így rossz ember nem lehet? Plusz nagy szerelem, romantikus levelezés, kerékpáros csillagtúrák, hihetetlen autós kaland – és ez csak a kezdet volt!

2016. 11. 15., 11:50
Zongoristák találkozója a Liszt AMI jubileumán, hazai sikerekkel

Egy dicséret, az összesen kilenc közül öt kiemelt nívódíj és különdíjak sora – ez a kalocsai zongoristapalánták mérlege a Bács-Kiskun megyei zongorista növendékek számára az idén ötvenéves Liszt Ferenc Zeneiskola által hagyományosan megrendezett rangadón.

2016. 07. 22., 08:10
Még kaphatók jegyek a P.MOBIL koncertre!

Július 30-án, szombaton Kalocsán koncertezik a P.MOBIL. A 1970-80-as évek egyik legmaghatározóbb magyar rock zenekara az érsekkerti szabadtéri színpadon lép fel, előzenekarul az Ozone Mama együttes lesz.

2016. 05. 10., 17:26
A hajósiak taroltak, a kalocsaiak dobogósok a fúvószenekari találkozón

A hét végén első alkalommal rendezte meg a Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A hagyományteremtő eseményen öt zenekar versengett, köztük a kalocsai és a hajósi fúvósok is.

2016. 04. 04., 15:58
Sok vidámságot ígér a zeneiskolások koncertje

Tavaszi vidámságok címmel idén is megrendezik rendszerint sokakat vonzó koncertjüket a zeneiskola tanárai és növendékei. A felhozatalt elnézve nemcsak nevében lesz vidám a hangverseny!

2016. 01. 04., 10:47
Kalocsai Fúvószenekar újévi koncertje

Koncerttel kezdi az évet a Betlenné Dajkó Ágnes vezette fúvószenekar, amelynek a szombati fellépéssel nem csak a közönség szórakoztatása a célja, hanem a Kék Madár alapítvány támogatása is.

2015. 12. 10., 08:50
Ünnepi musical és operett koncert

Remek két ünnep közti kikapcsolódásnak ígérkezik Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt és Kocsis Dénes kalocsai koncertje. Az est folyamán Juhász Anna Lilla személyében egy újabb tehetséges kalocsai fiatal is bemutatkozik Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház sztárja duett partnereként.

2015. 11. 23., 10:27
A növendékek zenélnek

Kedden este fél hattól a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tartanak hangversenyt a Kamarateremben.

2015. 11. 05., 13:13
Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozója

A megyei zeneiskolák legtehetségesebb növendékei öt korcsoportban szerepelnek, előadásaikat a zsűri kiemelt nívódíjjal, nívódíjjal és dicsérettel honorálja.

2015. 09. 29., 09:30
Hangverseny a Zene Világnapján

Október 1-jén, a Zene Világnapján hagyományosan hangversennyel ünnepel a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 18., 11:53
Egy szemléletformáló előadás keretében az érdeklődők megtanulhatják a telepítés helyes módját, majd ezt követően a gyakorlatban is létrehozhatnak egy igazi esőkertet. Még >>>
2024. 03. 14., 09:29
Egy B kategóriás jogosítvány körülbelül félmillió forintba kerül, azonban 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Még >>>
2024. 03. 12., 15:13
Az idegenek vezetékes telefonon hívják fel a gyanútlanokat, és azzal a történettel állnak elő, hogy közeli hozzátartozójuk bajba keveredett, ami miatt a rendőrök elvitték őket, de bizonyos összeg fejében kikerülhetnek a rendőrségi őrizetből. Még >>>
2024. 03. 11., 09:59
Dr. Filvig Géza a polgármesterjelölt, és négy új képviselőjelölt van a csapatban, akiket a sajtóeseményt követően rövid bemutatkozásra kért a városi televízió. Még >>>
2024. 03. 10., 08:39
Fontos összetartó tevékenységüket, amivel a nyugdíjasok életét színesítik, Kalocsa Város Önkormányzata a jövőben is maximálisan támogatja. Még >>>
2024. 03. 09., 11:44
Helyszíni beszámolók szerint rengeteg a tűzoltó a népszerű hotelnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK