2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

IX. Fokhagymafesztivál: Öregfiúk focigála a hagyományok jegyében

Tamás Ferenc  |  2017-08-07 14:53:12

Augusztus 4-én, pénteken délután a bátyai „Marakodó stadion” katlanjában Bátya és Kalocsa Járás Öregfiúk Válogatottja – MTK Öregfiúk barátságos hírverő mérkőzésre került sor, amely immár a hagyományos Fokhagymafesztivál mindenkori nyitó rendezvényévé nőtte ki magát.

A népünnepélyi sportprogramok keretében megfordult már Bátyán a Videoton, a Fradi, a Honvéd, az Újpest szenior gárdája is, ám ezúttal

a magyar labdarúgás második legtöbb bajnoki címével dicsekedhető, 1888-ban alapított MTK (Magyar Testgyakorlók Köre) öregfiúi voltak a fesztivál díszvendégei.

A hagyományok jegyében az első félidőben a bátyai öregfiúk aranylábúi terelgették nagy műgonddal a labdát, és a nézősereg szórakoztatása mellett 3–1-es hátrányban hagyhatták el a játékteret.

A második játékrészben a zömében egykori kalocsai focistákból verbuválódott régi muskétások tartották tűz alatt a fővárosiak kapuját, ám ők is 3–1-es vereséggel zártak.

A 6–2-es MTK győzelemmel végződött 2 x 30 perces derbi hazai góljait Soós „Kazal” László és Vén Csaba szerezte, de a történelmi hűség kedvéért álljon itt a három együttes csapatnévsora is.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Bátya: Virág József, Szerencsés István, Perity Roland, Greksa Attila, Jelencsity Csaba, Szűcs Zoltán, Kollár Zoltán, Soós László, Tamaskó István, Anisity Attila, Gyüre László, Buzai Zoltán, Szabó István, Farkas Rajmund.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Járási válogatott: Gojtán István, Király Róbert, Illés Attila, Vatai Zsolt, Morvai Tamás, Szabó József, András Gábor, Evanics Zoltán, Vejtei Kornél, Vén Csaba, Unyi Norbert, Farkas Zoltán, Balogh Tamás, Farkas Sándor, Tóth Dániel.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

MTK Öregfiúk: Kékesi Rezső, Cservenkai Donát, Kenesei Zoltán, Strasser László, Babos Ádám, Handel György, Komódi László, Erdész Ferenc, Mogyorossy Tibor, Polyák Balázs, Szabó Zoltán, Földvári Gábor, Valter Zsolt, Huszárik László.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.