2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Volt egyszer egy csapat – 47 év után találkoztak újra, hogy emlékezzenek

Tamás Ferenc  |  2017-05-09 11:27:37

Az 1969/1970-es tanév bizonyára sokak számára emlékezetes maradt az egykori kalocsai 619. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet tanárai és diákjai közül, hiszen ebben az évadban nyerte el az iskola labdarúgó-csapata a megyei középiskolás bajnoki címet, egyben Deák Ferenc testnevelő tanítványai ezzel jutottak tovább az országos elődöntőbe.

A mester és tanítványai 2017. május 6-án,

47 év után találkoztak ismét Dinnyés Jani „Foci” kocsmájában

egy birkapörköltes koccintás mellett, hogy felidézzék a régmúlt történéseit, az akkori hét határra szóló siker emlékeit, eredményeit.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Deák „Dixi” Ferenc tanár úr elmondása szerint a városi selejtezők megvívása után előbb egy bajai középiskolán jutott túl a „619”, majd a döntőben Kiskőrösön, a kiskunhalasi mezőgazdasági tizenegye várt a mieinkre.

Itt 1–0-ra nyertek Dinnyés Jani fejesgóljával, amivel megszerezték a megyebajnoki címet.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Csapattagok voltak: Nieszner Béla, Balaton Ferenc (kapusok), Tóth Endre, Szilágyi László, Göde István, Mészáros Gyula, Kiss Ignác, Kovács Pál, Posztobányi Sándor, Dinnyés János, Körmöczi István, Meggyes László, Salacz Gergely, Paplanos Károly, Tamás András, Csóti Ferenc (mezőnyjátékosok).
Testnevelő-edző: Deák Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.