2017. 07. 23.
Lenke
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. április 19.
2017-04-19 09:10:21
Na jó, arról tényleg szólt a meteorológiai szolgálat, hogy rossz idő jön, de arról miért nem szólt senki, hogy ma csak havas posztok lesznek a fészbukon?! Népi költészetünk legjavából válogattunk ma reggel. Vigyázat! A délutáni műszak még fel sem kelt!

Jó, meg kell hagyni, a látványtól egy pillanatra nekem is leesett az állam, amikor Einsteinhez hasonlatos fizurával ma reggel ajtót nyitottam a kutyának. Ha ezt csukott szemmel tettem volna, akkor is gyorsan kiderül, hogy alulról és felülről is minden hideg, mert a kutyát se érdekelte a reggeli séta, pedig ilyenkor - kellő átlaghőmérséklet esetén - tesz egy nagyobb kört az udvarban.

 

Szóval a szájtátó csodálkozás a mi utcánkban sem maradt el, de ennél sokkal csodálatosabb, hogy jelen pillanatban legalább öt percig kell tekerni az egér rollját ahhoz a fészbukon, hogy a havas képek és posztok között egy olyan bejegyzést találjunk a közösségi oldalon, ami nem az időjárásról szól.

 

Hogy nektek ma ne kelljen a fészbukon vacakolni, időt pazarolni, összeszedtük a havas posztok javát. 


Személyes kedvencünk ez lett: Az április elvesztette tavasz-jellegét.

De ezek is megérték a rájuk fordított 0,11 másodpercet, még akkor is, ha javarészt minősíthetetlen képekkel kerültek fel a hálóra, és szinte csak a szövegből derül ki, hogy egy havas fotót látunk:

 

 • Áprilisi tréfa - írja egy a hó alatti autójára vadászó férfi.

 • A mára tervezett fűnyírás elhalasztva - ma seprűre vagy hólapátra cserélik a nyugdíjasok is a fűnyírót.

 • Egy kis késéssel megérkezett a karácsonyra rendelt hó - írja a virágzó orgonabokrokat fotózó volt kolléga, aki láthatóan jobban örült volna a fehér karácsonynak, mint a fehér húsvétnak.
 • Szeszélyes évszakok - a valamikori Antal Imre nevével fémjelzett szórakoztató műsor neve remek leírása az aktuális történéseknek.

 • Romatika! - egy hetényegyházi fotográfus így látja.

 • Kezdődik a téli szezon - a vendéglátóssá avanzsált ismerős a síléceket keresgéli.

 • Ha tippelhetek, idén nem lesz túl olcsó a zöldség - pesti grafikus kolléga realista, kép nélküli asszociációs posztja. Mindenki tudja, hogy ő is látja a havat!

 • Egy átlagos „ragyogó” tavaszi nap - a négygyermekes anyuka 3, 6,  9 és 11 éves kicsinyének igyekszik elmagyarázni az évszakok lényegét. Sikerülhet?

 • A ma (szerda) délutáni görkorcsolya edzés helyett síelni fogunk? - kérdezi egy hokiedző.

  A közéleti vénával megáldottak így adják ma elő:
 • Ezért ki a felelős?
  A) Orbán
  B) Kassai Viktor

 • Állítsuk meg a havat! - az országot befedő Állítsuk meg Brüsszelt! plakátrengetegre válaszul egy már-már kétkutyás mémmegoldás.

 • Üljön át egy másik járműbe! - utal egy nem túl régi március tizenötödikére és a belügyi SMS-ekre egy férfi, akinek nagyobb gyümölcsöse van, és a posztolás után, a mai híreket olvasva, miszerint másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, és még fagy is jöhet, nyilván nem röhögte hóangyalkázósra magát.

Posztunk a nap folyamán folyamatosan frissül! Estefelé is nézzetek vissza!

698
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
   2017. július 20.
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>
   2017. július 19.
2017. 07. 19., 21:30
Egy kis esti agyzsibbasztás. Ha nem sikerült elfáradnod ma a munkában, akkor próbáld meg megfejteni ezt az írást, garantáltan lefáraszt! Még >>>

  Legfrissebbek most

  Háború Művészete magazin

A védelmi és biztonsági területen működő Saab 2017. július közepén leszállította a Carl-Gustaf M4 többcélú fegyvereket Szlovákia számára.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.