2017. 04. 24. hétfő
György
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. április 19.
2017-04-19 09:10:21
Na jó, arról tényleg szólt a meteorológiai szolgálat, hogy rossz idő jön, de arról miért nem szólt senki, hogy ma csak havas posztok lesznek a fészbukon?! Népi költészetünk legjavából válogattunk ma reggel. Vigyázat! A délutáni műszak még fel sem kelt!

Jó, meg kell hagyni, a látványtól egy pillanatra nekem is leesett az állam, amikor Einsteinhez hasonlatos fizurával ma reggel ajtót nyitottam a kutyának. Ha ezt csukott szemmel tettem volna, akkor is gyorsan kiderül, hogy alulról és felülről is minden hideg, mert a kutyát se érdekelte a reggeli séta, pedig ilyenkor - kellő átlaghőmérséklet esetén - tesz egy nagyobb kört az udvarban.

 

Szóval a szájtátó csodálkozás a mi utcánkban sem maradt el, de ennél sokkal csodálatosabb, hogy jelen pillanatban legalább öt percig kell tekerni az egér rollját ahhoz a fészbukon, hogy a havas képek és posztok között egy olyan bejegyzést találjunk a közösségi oldalon, ami nem az időjárásról szól.

 

Hogy nektek ma ne kelljen a fészbukon vacakolni, időt pazarolni, összeszedtük a havas posztok javát. 


Személyes kedvencünk ez lett: Az április elvesztette tavasz-jellegét.

De ezek is megérték a rájuk fordított 0,11 másodpercet, még akkor is, ha javarészt minősíthetetlen képekkel kerültek fel a hálóra, és szinte csak a szövegből derül ki, hogy egy havas fotót látunk:

 

 • Áprilisi tréfa - írja egy a hó alatti autójára vadászó férfi.

 • A mára tervezett fűnyírás elhalasztva - ma seprűre vagy hólapátra cserélik a nyugdíjasok is a fűnyírót.

 • Egy kis késéssel megérkezett a karácsonyra rendelt hó - írja a virágzó orgonabokrokat fotózó volt kolléga, aki láthatóan jobban örült volna a fehér karácsonynak, mint a fehér húsvétnak.
 • Szeszélyes évszakok - a valamikori Antal Imre nevével fémjelzett szórakoztató műsor neve remek leírása az aktuális történéseknek.

 • Romatika! - egy hetényegyházi fotográfus így látja.

 • Kezdődik a téli szezon - a vendéglátóssá avanzsált ismerős a síléceket keresgéli.

 • Ha tippelhetek, idén nem lesz túl olcsó a zöldség - pesti grafikus kolléga realista, kép nélküli asszociációs posztja. Mindenki tudja, hogy ő is látja a havat!

 • Egy átlagos „ragyogó” tavaszi nap - a négygyermekes anyuka 3, 6,  9 és 11 éves kicsinyének igyekszik elmagyarázni az évszakok lényegét. Sikerülhet?

 • A ma (szerda) délutáni görkorcsolya edzés helyett síelni fogunk? - kérdezi egy hokiedző.

  A közéleti vénával megáldottak így adják ma elő:
 • Ezért ki a felelős?
  A) Orbán
  B) Kassai Viktor

 • Állítsuk meg a havat! - az országot befedő Állítsuk meg Brüsszelt! plakátrengetegre válaszul egy már-már kétkutyás mémmegoldás.

 • Üljön át egy másik járműbe! - utal egy nem túl régi március tizenötödikére és a belügyi SMS-ekre egy férfi, akinek nagyobb gyümölcsöse van, és a posztolás után, a mai híreket olvasva, miszerint másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, és még fagy is jöhet, nyilván nem röhögte hóangyalkázósra magát.

Posztunk a nap folyamán folyamatosan frissül! Estefelé is nézzetek vissza!

627
   TEGNAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Egy nemzet, intézmény, szervezet vagy éppen katonai alakulat életében nagy jelentőséggel bírnak a jeles évfordulók.

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.