2017. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 308 Ft   : 275 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. április 19.
2017-04-19 09:10:21
Na jó, arról tényleg szólt a meteorológiai szolgálat, hogy rossz idő jön, de arról miért nem szólt senki, hogy ma csak havas posztok lesznek a fészbukon?! Népi költészetünk legjavából válogattunk ma reggel. Vigyázat! A délutáni műszak még fel sem kelt!

Jó, meg kell hagyni, a látványtól egy pillanatra nekem is leesett az állam, amikor Einsteinhez hasonlatos fizurával ma reggel ajtót nyitottam a kutyának. Ha ezt csukott szemmel tettem volna, akkor is gyorsan kiderül, hogy alulról és felülről is minden hideg, mert a kutyát se érdekelte a reggeli séta, pedig ilyenkor - kellő átlaghőmérséklet esetén - tesz egy nagyobb kört az udvarban.

 

Szóval a szájtátó csodálkozás a mi utcánkban sem maradt el, de ennél sokkal csodálatosabb, hogy jelen pillanatban legalább öt percig kell tekerni az egér rollját ahhoz a fészbukon, hogy a havas képek és posztok között egy olyan bejegyzést találjunk a közösségi oldalon, ami nem az időjárásról szól.

 

Hogy nektek ma ne kelljen a fészbukon vacakolni, időt pazarolni, összeszedtük a havas posztok javát. 


Személyes kedvencünk ez lett: Az április elvesztette tavasz-jellegét.

De ezek is megérték a rájuk fordított 0,11 másodpercet, még akkor is, ha javarészt minősíthetetlen képekkel kerültek fel a hálóra, és szinte csak a szövegből derül ki, hogy egy havas fotót látunk:

 

 • Áprilisi tréfa - írja egy a hó alatti autójára vadászó férfi.

 • A mára tervezett fűnyírás elhalasztva - ma seprűre vagy hólapátra cserélik a nyugdíjasok is a fűnyírót.

 • Egy kis késéssel megérkezett a karácsonyra rendelt hó - írja a virágzó orgonabokrokat fotózó volt kolléga, aki láthatóan jobban örült volna a fehér karácsonynak, mint a fehér húsvétnak.
 • Szeszélyes évszakok - a valamikori Antal Imre nevével fémjelzett szórakoztató műsor neve remek leírása az aktuális történéseknek.

 • Romatika! - egy hetényegyházi fotográfus így látja.

 • Kezdődik a téli szezon - a vendéglátóssá avanzsált ismerős a síléceket keresgéli.

 • Ha tippelhetek, idén nem lesz túl olcsó a zöldség - pesti grafikus kolléga realista, kép nélküli asszociációs posztja. Mindenki tudja, hogy ő is látja a havat!

 • Egy átlagos „ragyogó” tavaszi nap - a négygyermekes anyuka 3, 6,  9 és 11 éves kicsinyének igyekszik elmagyarázni az évszakok lényegét. Sikerülhet?

 • A ma (szerda) délutáni görkorcsolya edzés helyett síelni fogunk? - kérdezi egy hokiedző.

  A közéleti vénával megáldottak így adják ma elő:
 • Ezért ki a felelős?
  A) Orbán
  B) Kassai Viktor

 • Állítsuk meg a havat! - az országot befedő Állítsuk meg Brüsszelt! plakátrengetegre válaszul egy már-már kétkutyás mémmegoldás.

 • Üljön át egy másik járműbe! - utal egy nem túl régi március tizenötödikére és a belügyi SMS-ekre egy férfi, akinek nagyobb gyümölcsöse van, és a posztolás után, a mai híreket olvasva, miszerint másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, és még fagy is jöhet, nyilván nem röhögte hóangyalkázósra magát.

Posztunk a nap folyamán folyamatosan frissül! Estefelé is nézzetek vissza!

668
   TEGNAPI GYORS
2017. 05. 29., 15:57
Elkezdődött a Dunatáj Fotókör legújabb tanfolyama. A tanítványok a napokban az Érsekkertben élesítettek és exponáltak. Még >>>
2017. 05. 29., 12:02
Kihirdette az elődöntőbe jutottak teljes névsorát a Hang Vagy tehetségkutató verseny zsűrije. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 05. 28., 15:38
A belvíz mellett a madarak és a vaddisznók is nehezítik a gazdálkodók életét Kalocsa környékén. Még >>>
2017. 05. 28., 10:46
Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Még >>>
   2017. május 27.
2017. 05. 27., 19:28
Talán vége a kálvária kálváriájának. A Kalocsa Szíve Programban történő felújítás után kicsit sorsára hagyták az illetékesek, de most, ahogy a Korona írja: soron kívül rendbe tették. Még >>>
2017. 05. 27., 16:53
A tanév végéhez közeledve és a jó idő beköszöntével a középiskolásoknak kijár egy kis közös szórakozás. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

A napokban fotók jelentek meg arról, miszerint az Egyesült Államokban megkezdődött az első, Indonézia hadserege számára készült Boeing AH-64E Apache Guardian (TNI-AD jelzéssel ellátott) berepülési programja.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. május 28-án az irkutszki repülőgépgyár területéről levegőbe emelkedett az első MSz-21-300 típusú utasszállító repülőgép. A repülés 30 percig tartott, melyet többnyire 1 000 méter magasan töltött el.
Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.