2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. május 19.
2017-05-19 09:05:56
A rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére a szélrózsa minden irányából szép számmal érkeztek gyönyörű, régi autókkal és motorokkal a múlt szombaton az Érsekkertben megtartott Veterán jármű kiállítás és amerikai autóbemutató résztvevői. A közönség viszont már félénkebbnek bizonyult.

Sajnos szinte egész nap esett az eső, a járműszépségverseny eredményhirdetésével bezárólag, mivel a sors furcsa fintoraként délután négy óra körül szétoszlottak a felhők és kisütött a nap. Így a 13-ai dátumválasztás ezúttal tényleg szerencsétlennek bizonyult, ám így is – a tervezetthez képest – kisebb hiányosságokkal megvalósult a az Érsekkert három parkolójában múlt szombaton megtartott program.

Beharangozó cikkünk olvasottsága alapján elég komoly érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt, a közönség azonban a jelek szerint berezelt a rosszidőtől, mert a járművek tulajdonosain, segítőiken és személyes társaságukon kívül alig lehetett közönséggel találkozni.
Pedig kár, mert

gyönyörű járművek kavalkádja várta az érdeklődőket!

Ráadásul így, együtt ritkán láthatjuk ezeket az egyenként is megcsodálni való különlegességeket. Annál is inkább nagy veszteség, hogy a záró programelemként a város főbb útjain tervezett oldtimer-fölvonulás is elmaradt, az időjárásra való tekintettel. A város érdeklődő közönsége így, utólag a szervezők Facebook oldalán található bőséges fotókínálattal kárpótolhatja magát!

Az időjárás miatt le kellett ereszteni a gyerekek szórakoztatását szolgáló légvárat is, ám a programok, bemutatók nagy része így is megvalósult.

Az autó-szépségverseny ráadásul hazai diadalt hozott:

A fődíjat a kalocsai Balogh sándor nyerte, metálezüst színű, limitált szériás, 1975-ös kiadású Chevrolet Corvettjével.

A győztes járművet ő maga mutatta be portálunknak, a vele készített interjúnk keretében, amely hamarosan olvasható lesz a KALOhíreken!

Forrás: Magyar Veterán Motorok Baráti Köre, Kalocsa / Facebook

 

971
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
   2017. július 20.
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>
   2017. július 19.
2017. 07. 19., 21:30
Egy kis esti agyzsibbasztás. Ha nem sikerült elfáradnod ma a munkában, akkor próbáld meg megfejteni ezt az írást, garantáltan lefáraszt! Még >>>

  Legfrissebbek most

  Háború Művészete magazin

A védelmi és biztonsági területen működő Saab 2017. július közepén leszállította a Carl-Gustaf M4 többcélú fegyvereket Szlovákia számára.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.