2017. 07. 23.
Lenke
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. április 20.
2017-04-20 19:28:24
Gondolom, a Sándorok, Józsefek és Benedekek, illetve ismerőseik számára nem újdonság, de a többieknek talán még föl sem tűnt: a tréfás áprilisi hó egyenest a normál körülmények közt meleget hozó szentek zsákjából hullott idén. Megnéztük a hójelentést is: a síelőknek karcsú év után végre van elég friss hó, lehet a léceket vaxolni! Ám, sajnos, a lift nem üzemel.

A legnagyobb hó Bánkúton esett a Síelők.hu hójelentése szerint. Ott 87 cm-t mértek a hegyen, negyvenet a völgyben. A részletes síterepadatok szerint azonban a pálya nem működik, így mégsem kell vaxolni a lécet, pedig a hó meg is marad, mivel a területre vonatkozó időjárás-előrejelzés szerint nulla fok alatti hőmérsékletek várhatóak.

Ez eléggé fura ebben a szakaszában az évnek, főleg, hogy a hó országszerte szakadt, nem csak a hegyekben, hanem itt, az Alföldön is.EMLÉKSZEM, GYEREKKOROMBAN KÉT-HÁROM ALKALOMMAL IS LÁTTUNK ÁPRILISI HAVAT, DE AKKOR A HAVAZÁS NEM TARTOTT ILYEN SOKÁIG, FŐLEG NEM KÉT NAPON ÁT, ÉS NEM HULLOTT TYÚKTOJÁS NAGYSÁGÚ PELYHEKBEN.

A ropogós áprilisi hó ihlette friss, internetes irodalomból merítettem a címben idézett gyöngyszemet. Bár tudom, hogy klasszikusokat idézni csak pontosan szabad, de őszinte leszek, az eredetiben a ’szösz’ helyett egy másik hárombetűs szó szerepelt…

Az ám! Ha már a népi hagyományok szóba kerültek:

REMÉLEM, MINDENKI MEGFÜRDETTE AZ ASSZONYT, MEG A LÁNYOKAT AZ ÁPRILISI HÓBAN, MERT AZ SZEPLŐT, KELÉST TÁVOL TART, ELŰZI A BETEGSÉGET, MEGSZÉPÍT ÉS FIATALÍT!

Meg egyébként is tök jó szórakozás szaladni utánuk, ahogy sivalkodva menekülnek a hideg elől…

   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
   2017. július 20.
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>
   2017. július 19.
2017. 07. 19., 21:30
Egy kis esti agyzsibbasztás. Ha nem sikerült elfáradnod ma a munkában, akkor próbáld meg megfejteni ezt az írást, garantáltan lefáraszt! Még >>>

  Legfrissebbek most

  Háború Művészete magazin

A védelmi és biztonsági területen működő Saab 2017. július közepén leszállította a Carl-Gustaf M4 többcélú fegyvereket Szlovákia számára.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.