2017. 04. 24. hétfő
György
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY
   NAPI GYORS: 2017. április 20.
2017-04-20 19:28:24
Gondolom, a Sándorok, Józsefek és Benedekek, illetve ismerőseik számára nem újdonság, de a többieknek talán még föl sem tűnt: a tréfás áprilisi hó egyenest a normál körülmények közt meleget hozó szentek zsákjából hullott idén. Megnéztük a hójelentést is: a síelőknek karcsú év után végre van elég friss hó, lehet a léceket vaxolni! Ám, sajnos, a lift nem üzemel.

A legnagyobb hó Bánkúton esett a Síelők.hu hójelentése szerint. Ott 87 cm-t mértek a hegyen, negyvenet a völgyben. A részletes síterepadatok szerint azonban a pálya nem működik, így mégsem kell vaxolni a lécet, pedig a hó meg is marad, mivel a területre vonatkozó időjárás-előrejelzés szerint nulla fok alatti hőmérsékletek várhatóak.

Ez eléggé fura ebben a szakaszában az évnek, főleg, hogy a hó országszerte szakadt, nem csak a hegyekben, hanem itt, az Alföldön is.EMLÉKSZEM, GYEREKKOROMBAN KÉT-HÁROM ALKALOMMAL IS LÁTTUNK ÁPRILISI HAVAT, DE AKKOR A HAVAZÁS NEM TARTOTT ILYEN SOKÁIG, FŐLEG NEM KÉT NAPON ÁT, ÉS NEM HULLOTT TYÚKTOJÁS NAGYSÁGÚ PELYHEKBEN.

A ropogós áprilisi hó ihlette friss, internetes irodalomból merítettem a címben idézett gyöngyszemet. Bár tudom, hogy klasszikusokat idézni csak pontosan szabad, de őszinte leszek, az eredetiben a ’szösz’ helyett egy másik hárombetűs szó szerepelt…

Az ám! Ha már a népi hagyományok szóba kerültek:

REMÉLEM, MINDENKI MEGFÜRDETTE AZ ASSZONYT, MEG A LÁNYOKAT AZ ÁPRILISI HÓBAN, MERT AZ SZEPLŐT, KELÉST TÁVOL TART, ELŰZI A BETEGSÉGET, MEGSZÉPÍT ÉS FIATALÍT!

Meg egyébként is tök jó szórakozás szaladni utánuk, ahogy sivalkodva menekülnek a hideg elől…

   TEGNAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Egy nemzet, intézmény, szervezet vagy éppen katonai alakulat életében nagy jelentőséggel bírnak a jeles évfordulók.

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.