2017. 04. 23.
Béla
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kalocsaiak a szegedi Százszorszépen – Fesztiválarany a „rezedás” táncosoknak

2017-04-12 09:05:04

Az idén huszonhetedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a háromnapos Százszorszép Gyermek Néptánc Fesztivált, amelyen összesen hatvanhat koreográfiát állítottak színpadra a megjelentek – köztük a Kalocsáról érkezett Rezeda csoport fiataljai is, akik egy vadonatúj táncanyagot mutattak be.

A hétvégén bemutatott, „Táncalava by som” címet viselő, hegyközi táncokra épülő produkciót szeptember óta gyakorolták a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület színeiben városunk táncmozgalmát Szegeden képviselő „rezedások”.

Az Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán munkája nyomán készült koreográfiát háromtagú, rangos szakmai zsűri bírálta el. Az ítészek soraiban foglalt helyet Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, Majorosi Tímea néptánc-pedagógus népdalénekes, illetve dr. Felföldi László néprajzkutató.

- Nagyon tetszett nekik a műsorunk, amiről azt mondták, hogy abszolút megfelelő a fiataloknak. Dicsérték, hogy szépen énekeltek és játszottak a jelenetekben, és látszott rajtuk, hogy ők már egymással táncolnak, nem pedig egymás mellett. A lánykarikázóról és a fiúk verbunkosáról egyaránt elismerően nyilatkoztak – idézte fel a Rezeda bemutatóját követően a zsűritagok gondolatait Illésné Koszta Krisztina, a Liszt AMI tanszakvezető néptánctanára.

Bár a jó hírről, nevezetesen arról, hogy aranyminősítést szereztek Szegeden, a csapat fesztiválszereplését követően, hazatérés után, telefonon értesültek, ez mit sem csorbított az örömön.

Korábbról is bevett gyakorlat volt, hogy ha nem a programot záró gála napjára időzítették a kalocsaiak fellépését, már nem állt módjukban másnap visszautazni kizárólag az eredményhirdetésért a táncosoknak. A fényesen csillogó oklevelet azonban rövidesen így is a kezükben tarthatják, amelyet a szervezők postán továbbítnak számukra, újságolta a tánctanár, előrevetítve, hogy a fesztivál- és versenyszezon kezdetével reméli, rövidesen más csoportok háza tájáról is hasonló eredményekről számolhat be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>
2017. 04. 21., 20:58
Egy velejéig ható rövidfilm, amelyet mindenkinek látnia kell! Még >>>
2017. 04. 21., 18:07

Készíts otthon hamburgert!

Tudom, tudom, hogy rendelni sokkal gyorsabb, egyszerűbb, de azért amit te készítesz annak párja nincs! Fördős Zé házi burger receptje mindent visz, próbáljátok ki! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.