2017. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 308 Ft   : 275 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kalocsaiak a szegedi Százszorszépen – Fesztiválarany a „rezedás” táncosoknak

2017-04-12 09:05:04

Az idén huszonhetedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a háromnapos Százszorszép Gyermek Néptánc Fesztivált, amelyen összesen hatvanhat koreográfiát állítottak színpadra a megjelentek – köztük a Kalocsáról érkezett Rezeda csoport fiataljai is, akik egy vadonatúj táncanyagot mutattak be.

A hétvégén bemutatott, „Táncalava by som” címet viselő, hegyközi táncokra épülő produkciót szeptember óta gyakorolták a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület színeiben városunk táncmozgalmát Szegeden képviselő „rezedások”.

Az Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán munkája nyomán készült koreográfiát háromtagú, rangos szakmai zsűri bírálta el. Az ítészek soraiban foglalt helyet Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, Majorosi Tímea néptánc-pedagógus népdalénekes, illetve dr. Felföldi László néprajzkutató.

- Nagyon tetszett nekik a műsorunk, amiről azt mondták, hogy abszolút megfelelő a fiataloknak. Dicsérték, hogy szépen énekeltek és játszottak a jelenetekben, és látszott rajtuk, hogy ők már egymással táncolnak, nem pedig egymás mellett. A lánykarikázóról és a fiúk verbunkosáról egyaránt elismerően nyilatkoztak – idézte fel a Rezeda bemutatóját követően a zsűritagok gondolatait Illésné Koszta Krisztina, a Liszt AMI tanszakvezető néptánctanára.

Bár a jó hírről, nevezetesen arról, hogy aranyminősítést szereztek Szegeden, a csapat fesztiválszereplését követően, hazatérés után, telefonon értesültek, ez mit sem csorbított az örömön.

Korábbról is bevett gyakorlat volt, hogy ha nem a programot záró gála napjára időzítették a kalocsaiak fellépését, már nem állt módjukban másnap visszautazni kizárólag az eredményhirdetésért a táncosoknak. A fényesen csillogó oklevelet azonban rövidesen így is a kezükben tarthatják, amelyet a szervezők postán továbbítnak számukra, újságolta a tánctanár, előrevetítve, hogy a fesztivál- és versenyszezon kezdetével reméli, rövidesen más csoportok háza tájáról is hasonló eredményekről számolhat be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 29., 15:57
Elkezdődött a Dunatáj Fotókör legújabb tanfolyama. A tanítványok a napokban az Érsekkertben élesítettek és exponáltak. Még >>>
2017. 05. 29., 12:02
Kihirdette az elődöntőbe jutottak teljes névsorát a Hang Vagy tehetségkutató verseny zsűrije. Még >>>
2017. 05. 28., 15:38
A belvíz mellett a madarak és a vaddisznók is nehezítik a gazdálkodók életét Kalocsa környékén. Még >>>
2017. 05. 28., 10:46
Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Még >>>
2017. 05. 27., 19:28
Talán vége a kálvária kálváriájának. A Kalocsa Szíve Programban történő felújítás után kicsit sorsára hagyták az illetékesek, de most, ahogy a Korona írja: soron kívül rendbe tették. Még >>>
2017. 05. 27., 16:53
A tanév végéhez közeledve és a jó idő beköszöntével a középiskolásoknak kijár egy kis közös szórakozás. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. május 28-án az irkutszki repülőgépgyár területéről levegőbe emelkedett az első MSz-21-300 típusú utasszállító repülőgép. A repülés 30 percig tartott, melyet többnyire 1 000 méter magasan töltött el.
Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.