2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kalocsaiak a szegedi Százszorszépen – Fesztiválarany a „rezedás” táncosoknak

2017-04-12 09:05:04

Az idén huszonhetedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a háromnapos Százszorszép Gyermek Néptánc Fesztivált, amelyen összesen hatvanhat koreográfiát állítottak színpadra a megjelentek – köztük a Kalocsáról érkezett Rezeda csoport fiataljai is, akik egy vadonatúj táncanyagot mutattak be.

A hétvégén bemutatott, „Táncalava by som” címet viselő, hegyközi táncokra épülő produkciót szeptember óta gyakorolták a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület színeiben városunk táncmozgalmát Szegeden képviselő „rezedások”.

Az Illésné Koszta Krisztina és Illés Zoltán munkája nyomán készült koreográfiát háromtagú, rangos szakmai zsűri bírálta el. Az ítészek soraiban foglalt helyet Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, Majorosi Tímea néptánc-pedagógus népdalénekes, illetve dr. Felföldi László néprajzkutató.

- Nagyon tetszett nekik a műsorunk, amiről azt mondták, hogy abszolút megfelelő a fiataloknak. Dicsérték, hogy szépen énekeltek és játszottak a jelenetekben, és látszott rajtuk, hogy ők már egymással táncolnak, nem pedig egymás mellett. A lánykarikázóról és a fiúk verbunkosáról egyaránt elismerően nyilatkoztak – idézte fel a Rezeda bemutatóját követően a zsűritagok gondolatait Illésné Koszta Krisztina, a Liszt AMI tanszakvezető néptánctanára.

Bár a jó hírről, nevezetesen arról, hogy aranyminősítést szereztek Szegeden, a csapat fesztiválszereplését követően, hazatérés után, telefonon értesültek, ez mit sem csorbított az örömön.

Korábbról is bevett gyakorlat volt, hogy ha nem a programot záró gála napjára időzítették a kalocsaiak fellépését, már nem állt módjukban másnap visszautazni kizárólag az eredményhirdetésért a táncosoknak. A fényesen csillogó oklevelet azonban rövidesen így is a kezükben tarthatják, amelyet a szervezők postán továbbítnak számukra, újságolta a tánctanár, előrevetítve, hogy a fesztivál- és versenyszezon kezdetével reméli, rövidesen más csoportok háza tájáról is hasonló eredményekről számolhat be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.