2017. 04. 23.
Béla
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Elkészült a végleges program – Meglepetés-előadás, mazsorettek és sport a majálison

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 01., hétfő 09:30

Alig, hogy áprilisra hajthattuk márciusról a falinaptárt, máris a hónap derekán járunk és bő két hét múlva május 1-jét írhatjuk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a közelgő Húsvét után ismét hosszúhétvégén pihenhetjük ki a munkás napok fáradalmait, hanem azt is, hogy a kalocsai Érsekkertben elkezdődik az a nyár eleji pezsgés, amely a szeptemberi Paprikafesztiválig kitart majd.

A tavalyi évben valamennyi helyi közösségi esemény és kiemelt program helyszíneként jelesre vizsgázott parkban 2017-ben is a városi majálissal kezdődik „hivatalosan” a rendezvényszezon, amely, mint már megszokhattuk, ismét adott vezérfonalak köré szerveződik majd.

Volt már Kalocsán járási, retró, western, zene és folklór majális – az idei két korábbi ötvözetének ígérkezik, derül ki a szervező Kulturális Központ és Könyvtár által tegnap közzétett programplakátból, amelynek kapcsán dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőt kérdeztük, miben lesz másabb az idei május 1-je, mint a korábbiak.

Az igazgatónő elmondta, hogy alapvetően a tematikusság nem változott, ebben az évben a mazsorettek és a sport adják az egésznapos forgatag gerincét, hiszen Soltról és Dunaföldvárról is jönnek mazsorettcsoportok, akik nem csak a szabadtéri nagyszínpadon, hanem az Érsekkertbe vonuló menettáncon is szórakoztatják majd a közönséget, csakúgy, mint az eseményekben ugyancsak oszlopos részt vállaló Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar.


Forrás: KALOhírek archív

A színpad lesz ugyanis a rendezvény egyik fő helyszíne, ahol az említett csapatok mellett a Paksi Twirling és a T-Dance Hip Hop Tánciskola csoportjai is fellépnek majd, helyből ismert arcok, így a Rockszegecs együttes és a Szent István Gimnázium diákjai.

Utóbbiak akkor kerültek a képbe, amikor bemutatták április elején a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” musicalre készült táncműsorukat. Magóné úgy fogalmazott, hogy amikor meglátta az előadást, elhatározta, hogy ezt a színházban helyet foglaló 240 embernél nagyobb közönségnek is látnia kell, olyan színvonalas produkciót alkottak „gimiseink”.


Forrás: KALOhírek archív

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, így „Tamás Éva játéktára” másfél órán át nyitva áll majd a színpadon, délután négytől fél hatig.

Ugyancsak fontos rendezvényhelyszín lesz május 1-jén a Platán, ahol fél tízkor „A munka világa” című fotókiállítás-megnyitóval indulnak az események, és ott is zárulnak a Veracruz együttes este nyolckor kezdődő koncertjével.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi azt is elárulta, hogy a színpadi programok mellett az Érsekkerthez vezető sétány melletti parkolóban ismét motorosok szórakoztatják majd az érdeklődőket, de a házasságkötő pavilon mögötti Vajas-partszakaszon kiépített kikötőből a Gerillakertész mozgalom aktivistái is gondoskodnak ingyenes csónakázásról, míg az innen nem messze lévő játszótérnél ismét labirintus várja majd a gyerekeket.


Forrás: KALOhírek archív

A majális sport-vonalát maga, az Érsekkertet belüli placcon felállított hatalmas rendezvénysátor adja, ahol tavaly a Face Team Akrobatikus Sport Színház sportolói kápráztatták el a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatóikkal a közönséget. Az idén itt a Kalocsai Sport Egyesület főképp küzdősport szakosztályai jelennek meg, de a floorball-sportággal is közelebbről megismerkedhetnek a sátorban, valamint ugyancsak mozgalmas eseményeket ígér a Solti Bikák közreműködőse a programban, akik az erőversenyek, így például a rúd- és a kötélhúzás szervezésében segédkeznek.

A kalocsai intézményvezető ezúton invitálja városunk „markos legényeit”, hogy lehetőleg nyolcan álljanak össze és mutassuk meg a „bikáknak”, hogy nem legyőzhetetlenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>
2017. 04. 21., 20:58
Egy velejéig ható rövidfilm, amelyet mindenkinek látnia kell! Még >>>
2017. 04. 21., 18:07

Készíts otthon hamburgert!

Tudom, tudom, hogy rendelni sokkal gyorsabb, egyszerűbb, de azért amit te készítesz annak párja nincs! Fördős Zé házi burger receptje mindent visz, próbáljátok ki! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.