2017. 07. 26. szerda
Anna, Anikó
: 306 Ft   : 263 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Elkészült a végleges program – Meglepetés-előadás, mazsorettek és sport a majálison

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 01., hétfő 09:30

Alig, hogy áprilisra hajthattuk márciusról a falinaptárt, máris a hónap derekán járunk és bő két hét múlva május 1-jét írhatjuk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a közelgő Húsvét után ismét hosszúhétvégén pihenhetjük ki a munkás napok fáradalmait, hanem azt is, hogy a kalocsai Érsekkertben elkezdődik az a nyár eleji pezsgés, amely a szeptemberi Paprikafesztiválig kitart majd.

A tavalyi évben valamennyi helyi közösségi esemény és kiemelt program helyszíneként jelesre vizsgázott parkban 2017-ben is a városi majálissal kezdődik „hivatalosan” a rendezvényszezon, amely, mint már megszokhattuk, ismét adott vezérfonalak köré szerveződik majd.

Volt már Kalocsán járási, retró, western, zene és folklór majális – az idei két korábbi ötvözetének ígérkezik, derül ki a szervező Kulturális Központ és Könyvtár által tegnap közzétett programplakátból, amelynek kapcsán dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőt kérdeztük, miben lesz másabb az idei május 1-je, mint a korábbiak.

Az igazgatónő elmondta, hogy alapvetően a tematikusság nem változott, ebben az évben a mazsorettek és a sport adják az egésznapos forgatag gerincét, hiszen Soltról és Dunaföldvárról is jönnek mazsorettcsoportok, akik nem csak a szabadtéri nagyszínpadon, hanem az Érsekkertbe vonuló menettáncon is szórakoztatják majd a közönséget, csakúgy, mint az eseményekben ugyancsak oszlopos részt vállaló Kalocsai Ifjúsági Fúvószenekar.


Forrás: KALOhírek archív

A színpad lesz ugyanis a rendezvény egyik fő helyszíne, ahol az említett csapatok mellett a Paksi Twirling és a T-Dance Hip Hop Tánciskola csoportjai is fellépnek majd, helyből ismert arcok, így a Rockszegecs együttes és a Szent István Gimnázium diákjai.

Utóbbiak akkor kerültek a képbe, amikor bemutatták április elején a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” musicalre készült táncműsorukat. Magóné úgy fogalmazott, hogy amikor meglátta az előadást, elhatározta, hogy ezt a színházban helyet foglaló 240 embernél nagyobb közönségnek is látnia kell, olyan színvonalas produkciót alkottak „gimiseink”.


Forrás: KALOhírek archív

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, így „Tamás Éva játéktára” másfél órán át nyitva áll majd a színpadon, délután négytől fél hatig.

Ugyancsak fontos rendezvényhelyszín lesz május 1-jén a Platán, ahol fél tízkor „A munka világa” című fotókiállítás-megnyitóval indulnak az események, és ott is zárulnak a Veracruz együttes este nyolckor kezdődő koncertjével.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi azt is elárulta, hogy a színpadi programok mellett az Érsekkerthez vezető sétány melletti parkolóban ismét motorosok szórakoztatják majd az érdeklődőket, de a házasságkötő pavilon mögötti Vajas-partszakaszon kiépített kikötőből a Gerillakertész mozgalom aktivistái is gondoskodnak ingyenes csónakázásról, míg az innen nem messze lévő játszótérnél ismét labirintus várja majd a gyerekeket.


Forrás: KALOhírek archív

A majális sport-vonalát maga, az Érsekkertet belüli placcon felállított hatalmas rendezvénysátor adja, ahol tavaly a Face Team Akrobatikus Sport Színház sportolói kápráztatták el a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatóikkal a közönséget. Az idén itt a Kalocsai Sport Egyesület főképp küzdősport szakosztályai jelennek meg, de a floorball-sportággal is közelebbről megismerkedhetnek a sátorban, valamint ugyancsak mozgalmas eseményeket ígér a Solti Bikák közreműködőse a programban, akik az erőversenyek, így például a rúd- és a kötélhúzás szervezésében segédkeznek.

A kalocsai intézményvezető ezúton invitálja városunk „markos legényeit”, hogy lehetőleg nyolcan álljanak össze és mutassuk meg a „bikáknak”, hogy nem legyőzhetetlenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2017-07-24 18:45:26
Júliusban egy hét alatt két elítélt is elszökött a börtönből, ahol fogva tartották. Egyikük a sertéstelepről, másikuk a hulladékfeldolgozóból szaladt el munkavégzés közben.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 26., 14:16
Hrivnák Tünde divattervező legújabb, kézzel hímzett BY Harmony kollekciója szülővárosában, Tótkomlóson debütál 2017. augusztus 5-én a Megbékélés napja rendezvénysorozat nívós eseményeként. Még >>>
2017. 07. 25., 12:00
Hol van sok vadállat és sok amigo? Ahol a vadállatszelídítő, azaz Szeliden. Nézzétek meg a klip előzetesét is, érdemes! Még >>>
2017. 07. 25., 11:37
Virágágyások szigorú és szép sora díszíti az Astriceum kertjét. A méltó hátteret a Nagyboldogasszony főszékesegyház adja. Még >>>
2017. 07. 24., 20:12
Kiss Szofi és Schwarz Anett szinkronúszók technikai programjukban kalocsai motívumokkal díszített dresszt viseltek. Nektek hogy tetszik? Szavazzatok! Még >>>
2017. 07. 24., 19:08
A hangulat szuper volt, programokból nem volt hiány, csupán az érdeklődők maradtak otthon. Még >>>
2017. 07. 24., 13:32
S hogy miért is fontos ez a dátum? Azért, mert ezen a napon nyílik meg megyénk tekintetében az új Mosó- és hűtőgépcsere Program pályázata, vagyis addig érdemes eldönteni azt is, hogy az öreg Rozi mosógépet vagy a cserére érett, a rendszerváltás hevében vásárolt Lehelt mire cseréljük. Kalocsán a Hufbau-Akker Szaküzletben óriási választék várja az érdeklődőket és felkészült értékesítők segítenek jól választani. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Meg kell tartani és fejleszteni kell a honvédség különböző katonai képességeit, mert ez az ország biztonságának garanciája – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 25-én, kedden Szolnokon, a négy Mi−17-es helikopter ipari nagyjavítás utáni használatbavétele alkalmából rendezett ünnepségen.
A horvát védelmi minisztérium megelégelte a szinte teljesen bevethetetlen MiG-21-es flottájának helyzetét és a napokban hivatalosan is ajánlatot kért 5 partnertől a kiöregedő típus leváltására.
A cseh Aero Vodochody repülőgépgyártó vállalat a napokban jelentette be, hogy megkezdődött az ígéretes L-39NG kiképzőgép gyártása. Első körben négy példány épülhet meg.
1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető.