2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Idén más lesz a Szent István Napok – Lovas musicallel újítanak a szervezők

2017-08-09 19:50:58

Alakul az augusztus 20-i ünnepkör kínálata Kalocsán, amelynek szervezési felelőse az idén is a Kulturális Központ és Könyvtár. Lesznek jól bevált és megszokott történések, lesznek teljesen új elemek, sőt, meglepő hírt is kaptunk a rendezvény felől.

Augusztus 18-án a Nemzeti Lovas Színház előadásában, a társulat élén Pintér Tiborral érkezik egy látványos produkció, a „Honfoglalás” című musical. Mint azt az előadók neve is fémjelzi, itt bizony valódi patások is szerepelni fognak a darabban, ami ebben a pillanatban nem kis fejtörést okoz a szervezőknek, hiszen az állatok számára az ideális körülmények megteremtése érdekében 10 centi mélyen fel kell szórni homokkal az Érsekkerti Szabadtéri Színpad előtti térköves sávot. Az előadás során ugyanis nem csak magán a színpadon, ezen a területen is mozogni fognak a színészek és négylábú társaik.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőnél a felől érdeklődtünk, hogy mi mindben követi a hagyományokat és tér majd el azoktól a Szent István napok 2017-es palettája, konkrétan kíváncsiskodva az iránt, hogy átadásra kerül-e ebben az évben is a „Kalocsai Kultúra Mecénása-díj”? 

Mint emlékezetes, ezt abból a célból hozta létre az intézmény, hogy jelképesen köszönetet mondhasson mindazon civileknek, vállalkozóknak, cégeknek vagy épp magánszemélyeknek, akik a háttérből, sokszor nevük elhallgatását tudatosan kérve igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy a városi kulturális élet a körülményekhez képest a legjobb színvonalon pezsegjen.

Azt megtudtuk az igazgatótól, hogy az adományozás ez évben sem fog kimaradni, azt viszont – érthető módon – nem szerette volna idejekorán elárulni, hogy kire esett a választásuk, legyen ez meglepetés. Ahogy minden bizonnyal az is meglepetés lesz, hogy szakítva a sokéves tradícióval, az idén nem jön István király és Gizella királyné Kalocsára.

– Nem lehet ezt minden évben elsütni, meg hát nyilván az nem történhet meg, hogy minden évben Kalocsára jön a király és a királyné, mi lesz így a többi meghívásukkal – kacsint ki nevetve Magóné, majd komolyabbra vált.

– A városi híresztelésekkel ellentétben nem azért nem lesz királyi fogadás és hódolat, és nem azért nem tartunk uralkodói vacsorát sem, mert nincsen rá anyagi fedezet. Ebben az évben egész egyszerűn más újdonságokkal szeretnénk meglepni a programra látogatókat – vetítette előre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.
2017-08-12 12:39:33
Július 31-én, hétfőn lezárult az átigazolási időszak a megyei bajnokságok különböző osztályiban, így a Kalocsai Futball Club megyei első osztályában szereplő együttesében is eldőlt, hogy kik mentek, illetve kik érkeztek a 2017/2018-as bajnoki évad rajtjára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.