2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Szombaton irány az „Éri”! – Autó- és motorkülönlegességek vonulnak fel

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 13., szombat 09:00

Szombat délelőtt kilenctől délután négyig veterán autó- és motorkülönlegességek, valamint amerikai verdák várják az érdeklődőket a kiállító-bemutató napon, amelyen minden egyes programelem ingyenes a kilátogató családok számára. Mert a szervezők bizony a legkisebbektől a legnagyobbakig gondoltak mindenkire, derül ki a képviseletükben Pusztai Józseffel készült villáminterjúnkból.

– Kérlek, foglald nekünk össze dióhéjban, hogy mi minden várja majd az Érsekkertbe látogatókat?
– A rendezvény a kapun belül, az Érsekkert három parkolójában lesz. Rengeteg programmal készülünk. Veterán autók, motorok, amerikai autók mellet régi magyar Dutra-traktorok jönnek, lesz velocipéd-bemutató, versenyautó, Dakar-kamion, tűzoltóautó-bemutató, ingyenes legvár gyerekeknek. Készül egy második világháborús diaporáma, ahol egy korhű tábort fognak felállítani a kor autóival, dzsipjeivel, kerékpárjaival.

Forrás: Magyar Veterán Motorok Baráti Köre Kalocsa / Facebook

– Mely programelemek ingyenesek?
– Lényegében az összes. Azt kifelejtettem, hogy természetesen motorozni is lehet majd.

– Honnan vártok kiállítókat?
– Az eddigi információim szerint érkezik a Pécsi Old Timer Club, az Egri Old Timer Club, a Kiskunhalasi Veterán Klub, a Szegedi Veterán Klub, autókkal és motorokkal, de hoznak járműveket Budapestről, Debrecenből és Tatabányáról is!

– Még egyszer tehát mindez mikor és hol?
– Május 13-án reggel 9 órától 16 óráig, amikor is egy veteránjármű-felvonulás lesz a városban.

– Útvonal?
– A Kossuth Lajos, Széchenyi, Szent István és a Hunyadi utcákon át fog ez a díszes társaság felvonulni.

 Köszönjük!
– Én köszönöm, várunk mindenkit szeretettel akár nézelődni, akár nosztalgiázni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.