2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Szombaton irány az „Éri”! – Autó- és motorkülönlegességek vonulnak fel

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. május 13., szombat 09:00

Szombat délelőtt kilenctől délután négyig veterán autó- és motorkülönlegességek, valamint amerikai verdák várják az érdeklődőket a kiállító-bemutató napon, amelyen minden egyes programelem ingyenes a kilátogató családok számára. Mert a szervezők bizony a legkisebbektől a legnagyobbakig gondoltak mindenkire, derül ki a képviseletükben Pusztai Józseffel készült villáminterjúnkból.

– Kérlek, foglald nekünk össze dióhéjban, hogy mi minden várja majd az Érsekkertbe látogatókat?
– A rendezvény a kapun belül, az Érsekkert három parkolójában lesz. Rengeteg programmal készülünk. Veterán autók, motorok, amerikai autók mellet régi magyar Dutra-traktorok jönnek, lesz velocipéd-bemutató, versenyautó, Dakar-kamion, tűzoltóautó-bemutató, ingyenes legvár gyerekeknek. Készül egy második világháborús diaporáma, ahol egy korhű tábort fognak felállítani a kor autóival, dzsipjeivel, kerékpárjaival.

Forrás: Magyar Veterán Motorok Baráti Köre Kalocsa / Facebook

– Mely programelemek ingyenesek?
– Lényegében az összes. Azt kifelejtettem, hogy természetesen motorozni is lehet majd.

– Honnan vártok kiállítókat?
– Az eddigi információim szerint érkezik a Pécsi Old Timer Club, az Egri Old Timer Club, a Kiskunhalasi Veterán Klub, a Szegedi Veterán Klub, autókkal és motorokkal, de hoznak járműveket Budapestről, Debrecenből és Tatabányáról is!

– Még egyszer tehát mindez mikor és hol?
– Május 13-án reggel 9 órától 16 óráig, amikor is egy veteránjármű-felvonulás lesz a városban.

– Útvonal?
– A Kossuth Lajos, Széchenyi, Szent István és a Hunyadi utcákon át fog ez a díszes társaság felvonulni.

 Köszönjük!
– Én köszönöm, várunk mindenkit szeretettel akár nézelődni, akár nosztalgiázni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.