2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Három megye tűzoltói délután kettőre oltották el a solti raktártüzet

Zsiga Ferenc  |  2017-05-08 18:14:23

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra hétfőn hajnali háromnegyed háromkor érkezett a riasztás, hogy Solton, Budapest irányában, az 52-es főúthoz közeli raktárépület lángol. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de információnk szerint már úton voltak, amikor olyan szintre emelték a riasztási fokozatot, hogy Istella Zsolt tűzoltóparancsnoknak is oda kellett sietnie. Információnk szerint az egyik bérelt raktárépületben tárolt nagy mennyiségű húsliszt, eddig ismeretlen okból gyulladt meg.

Solti olvasóink arról számoltak be, hogy a füst már kora reggel elérte a várost, ahol olyan erős szag terjengett, mint amikor disznót pörzsölnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Solton nagy szükség van hivatásos tűzoltókra, de természetesen a tűz nagysága miatt a legközelebbi tűzoltóságok vonuló állománya is azonnal a maroknyi csapat segítségére sietett.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Hamarosan három megye, a solti, kalocsai, dunaújvárosi, paksi, kecskeméti tűzoltók végezték az oltást, de ami legalább ennyire fontos, az egységeknek egy másik, közelben lévő raktárépületet is védeni kellett, nehogy a tűz arra is átterjedjen.

A tűzoltók az oltás egy ideje alatt csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, munkájukat az oltás későbbi stádiumában már erőgépek is segítették. A tűz intenzitására jellemző, hogy hat vízsugárral és két habágyúval is csak a kora reggeli órákra tudták körülhatárolni a hajnal óta lángokban álló raktárépületet.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat: a város és annak lakossága nem volt veszélyben, ám a külterületen bekövetkezett tűzzel járó füst miatt mindenkit, közte az intézményeiket arra figyelmeztették, hogy a nyílászárókat tartsák csukva, lehetőleg senki ne menjen a szabadba.

A katasztrófavédelem mobil labor egysége a város több pontján is méréséket végzett, de egészségre káros anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben. Ennek köszönhetően a városban hamar a megszokott medrében folyt az élet.

A tűz oltása miatt a kora reggeli órákban Soltnál az 52-es főutat Dunaföldvár irányában, az 55-ös kilométernél lezárta a rendőrség, a forgalmat az 5105-ös számú útra terelték. A forgalomkorlátozást 6 óra 50 perkor megszűntették. A távolság és a szélirány miatt az 51-es főúton a forgalmat nem kellett korlátozni. Természetesen a tűzoltásban résztvevő járművek itt is elsőbbséget élveztek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A helyszínen 15 órakor jártunk, akkor a tűzoltók a lángok következtében összeomlott épületben és környékén már csak a kármentést végezték.

Mint megtudtuk, a raktárépületet az egyik nagy cégtől solti vállalkozó bérelte, a kár nagysága egyelőre ismeretlen.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.