2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Három megye tűzoltói délután kettőre oltották el a solti raktártüzet

Zsiga Ferenc  |  2017-05-08 18:14:23

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra hétfőn hajnali háromnegyed háromkor érkezett a riasztás, hogy Solton, Budapest irányában, az 52-es főúthoz közeli raktárépület lángol. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de információnk szerint már úton voltak, amikor olyan szintre emelték a riasztási fokozatot, hogy Istella Zsolt tűzoltóparancsnoknak is oda kellett sietnie. Információnk szerint az egyik bérelt raktárépületben tárolt nagy mennyiségű húsliszt, eddig ismeretlen okból gyulladt meg.

Solti olvasóink arról számoltak be, hogy a füst már kora reggel elérte a várost, ahol olyan erős szag terjengett, mint amikor disznót pörzsölnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Solton nagy szükség van hivatásos tűzoltókra, de természetesen a tűz nagysága miatt a legközelebbi tűzoltóságok vonuló állománya is azonnal a maroknyi csapat segítségére sietett.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Hamarosan három megye, a solti, kalocsai, dunaújvárosi, paksi, kecskeméti tűzoltók végezték az oltást, de ami legalább ennyire fontos, az egységeknek egy másik, közelben lévő raktárépületet is védeni kellett, nehogy a tűz arra is átterjedjen.

A tűzoltók az oltás egy ideje alatt csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, munkájukat az oltás későbbi stádiumában már erőgépek is segítették. A tűz intenzitására jellemző, hogy hat vízsugárral és két habágyúval is csak a kora reggeli órákra tudták körülhatárolni a hajnal óta lángokban álló raktárépületet.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat: a város és annak lakossága nem volt veszélyben, ám a külterületen bekövetkezett tűzzel járó füst miatt mindenkit, közte az intézményeiket arra figyelmeztették, hogy a nyílászárókat tartsák csukva, lehetőleg senki ne menjen a szabadba.

A katasztrófavédelem mobil labor egysége a város több pontján is méréséket végzett, de egészségre káros anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben. Ennek köszönhetően a városban hamar a megszokott medrében folyt az élet.

A tűz oltása miatt a kora reggeli órákban Soltnál az 52-es főutat Dunaföldvár irányában, az 55-ös kilométernél lezárta a rendőrség, a forgalmat az 5105-ös számú útra terelték. A forgalomkorlátozást 6 óra 50 perkor megszűntették. A távolság és a szélirány miatt az 51-es főúton a forgalmat nem kellett korlátozni. Természetesen a tűzoltásban résztvevő járművek itt is elsőbbséget élveztek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A helyszínen 15 órakor jártunk, akkor a tűzoltók a lángok következtében összeomlott épületben és környékén már csak a kármentést végezték.

Mint megtudtuk, a raktárépületet az egyik nagy cégtől solti vállalkozó bérelte, a kár nagysága egyelőre ismeretlen.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.