2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

„Kalocsát” is színre vinnék – Új távlatok a Kalocsai Thália Társulat előtt

2017-07-11 20:22:47

Mint megtudtuk, az ez idáig két bemutatóval előrukkolt, és jelenleg a harmadikon gőzerővel dolgozó Kalocsai Thália Társulat egyesületté alakul. A cél az, hogy az előadásokhoz szükséges díszletek előállításának, illetve a fellépések költségeinek a mérséklésére találjanak hatékony működési formát.

Bneu László társulatvezető elmondta, hogy bár az egyszázalékos felajánlások befogadásáig hosszú út áll még előttük, egyesületként más lehetőségek, új távlatok nyílnak meg számukra. Elérhetővé válnak többek között olyan művészeti pályázatok kiírásai, amelyek például az említett célokra biztosítanak forrásokat a Tháliához hasonlóan működő szervezetek számára. Azt is elárulta, hogy ezek többségét nem sikerült időben elcsípni, hiszen az egyesületté válás, a szükséges bejegyzések és ennek adminisztrációs háttere nem egyszerű, de a jövőben folyamatosan figyelni fogják a különböző kiírásokat, bízva abban, hogy a már bezárult ablakok, vagy azok helyett másikak rövidesen újranyílnak.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat / Facebook

Emlékeztetett, hogy jelenleg a csapat nagy erőkkel dolgozik a „Csak kétszer vagy fiatal” című vígjáték színpadra állításán, amelyre a tervek szerint ősszel sor kerülhet. Mint emlékezetes, ez lesz a csapathoz „A nadrág” című komédiára csatlakozott Mészáros Máté ifjú színjátszó rendezői debütálása is.


Forrás: Kalocsai Thália Társulat / Facebook

Ezzel párhuzamosan folynak az előkészületei egy másik feldolgozandó drámának, amelynek egyik érdekessége, hogy egy kortárs játék, pontosabban egy verses dráma, amelyet a Vígszínház felkérésére írt meg Erdős Virág, a darab címe pedig „Kalocsa”. Bneu László annyit árult el a darab kapcsán, hogy bár sci-fi jellegű előadásról beszélünk, az akár ma is játszódhatna, és egy vidéki lányról szól, aki Budapestre kerül. Hogy mi történik vele, és miért éppen „Kalocsa” a darab címe, azt könnyedén kiderítheti bárki, hiszen a „gugli jó barát”, de mi nem lőnénk le semmilyen poént az előadásból, mert csattanóban nincs hiány.

Ahhoz viszont, hogy akár ezt, akár más darabot biztonsággal színre tudjanak vinni, illetve a már meglévő és a környékben nagy sikerrel bemutatott „Acélmagnóliákat” és „A nadrágot” is tovább tudják játszani még mindig várnak lelkes jelentkezőket, akik kipróbálnák magukat a színpadon – kacsint ki talán éppen Önre Bneu László!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.
2017-08-12 12:39:33
Július 31-én, hétfőn lezárult az átigazolási időszak a megyei bajnokságok különböző osztályiban, így a Kalocsai Futball Club megyei első osztályában szereplő együttesében is eldőlt, hogy kik mentek, illetve kik érkeztek a 2017/2018-as bajnoki évad rajtjára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.