2017. 07. 23.
Lenke
: Ft   : Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

„Itt az első fecske” – Szépítés a második negyedben (12–1)

Illés György Cinó  |  2017-05-03 09:24:44

Örömteli fejlemény: bővíteni kellett a március végi határidőre üresen elfogadott, idei közbeszerzési tervet. Ez alkalmat adott Bálint József polgármesternek arra, hogy egy kicsit eligazítsa portálunk szénáját – bár mi az ő útmutatása alapján igyekeztünk rakni a boglyát –, az ellenzéknek pedig arra, hogy kedélyesen kommentálja az örömteli eseményt. Simon Zoltán például gratulált, de Filvig Géza is tréfásra vette a figurát.

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor már van olyan nyertes pályázatunk, amelyre közbeszerzést kell lefolytatnunk. Ezt a sajtónak mondom különösképpen, mert ez nem focimeccs, és nem gólokra játsszuk, hogy 12-0 meg 7-0, hanem amikor van elfogadott pályázatunk, és eléri az értékhatárt, és le kell folytatnunk [a közbeszerzési eljárást], akkor lefolytatjuk. – vezette föl dr. Bálint József polgármester az első idei közbeszerzési eljárás ügyrendbe vételéről szóló napirendi pont tárgyalását, egyértelmű utalással cikkünkre, amelyet az első negyedév végén esedékes határidőig elfogadott, nullás közbeszerzési terv kapcsán íródott bár ezúttal nem nevesítette portálunkat a polgármester.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Akkori írásunkban kifejezetten az ő, testületi ülésen elhangzott felhívására kerestünk föl találomra néhány települést térségünkben, az ottani közbeszerzési terv állásáról érdeklődve.
A Kisőrösről rövid időn belül megérkezett válasz 12 pontos közbeszerzési tervről számolt be, többmilliárd forint összértékben.
Az igazsághoz tartozik, hogy a többi megkérdezett településről – egy kivételével – eddig nem kaptunk választ, onnan pedig Bálint József álláspontját támogató, nullás közbeszerzési tervről szóló szóbeli nyilatkozat érkezett hozzánk, épp tegnap. E szerint a törvényes határidőig ott is üres közbeszerzési tervvel indult év egyenlegének javulását ott is elsősorban a TOP forrásokból remélt vérfrissítéstől várják.
Mostani bevezetőjét így folytatta Bálint József:

Engem nem érdekel, hogy Bajának, Kiskőrösnek, Kiskunlacházának mennyi elbírálandó ügye van, ez őrájuk tartozik, nekünk is lesz eben az évben több is. Úgyhogy én ettől nem izgulok, tehát íme, az első fecske megérkezett. Itt Filvig szólt közbe kedélyesen – mikrofon nélkül –, hogy

Eddig se izgultunk, mivel nem volt miért!


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amire Bálint József először – ugyanolyan jó kedéllyel – kijelentette, hogy ezeket nem a testületnek mondta, a szükséges közbeszerzési eljárással kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben egyre több hasonló eset lesz.

Simon gratulált

Hozzászólóként Simon Zoltán jelentkezett, előre exkuzálva magát, hogy „kicsit humorosra veszi”:

Gratulálok, mert négy hónap alatt nulláról egyre emelkedett a pályázatok száma. Abszolút fejlődő tendencia.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Katus Attila a pénzügyi bizottság támogató álláspontját tolmácsolta. Más hozzászólás nem lévén a polgármester szavazásra bocsátotta a közbeszerzési terv aktualizálására irányuló javaslatot, amelyet a testület tíz jelenlévő tagja – Kinyóné Lakatos Melinda és Török Ferenc igazolt távollétében – egyhangúlag meg is szavazott.

Óvodakorszerűsítés JETA-forrásból

A terv így egy tétellel bővült most. Ez a JETA pályázati forrásból elnyert támogatás a „Bem Apó Utcai Tagóvoda energetikai felújítása, korszerűsítése” című, JETA-126-2016 kódjelű pályázat kivitelezési munkáinak tenderezését irányozza elő. A beruházás tervezett összértéke 29,8 millió forint.

A közbeszereztetésre irányuló pályázatot – nemzeti eljárás keretében – május-június hónapban tervezik megindítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
MrSmith
2017-05-10 13:44:34
Hajra Kalocsa!
Ágika
2017-05-05 08:40:17
Nem izgul, csak hazudik!
Kalotroll
2017-05-04 11:34:44
Ha nem izgul akkor miért hozza fel a többi önkormányzatot? Egyrészt ő mondta, hogy meg lehet kérdezni a többi várost nem fognak mást mondani ők se. Erre meg lett kérdezve más önkormányzat, mást is mondtak. Erre, most hogy kiderül, hogy a király meztelen, akkor már "Engem nem érdekel...". Ő kérte fel a sajtót a táncra, ha nem bírja lépést tartani akkor nem a partner a hibás.
Polgármester "Úr"! Szokták mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a tó a hülye!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.