2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

„Itt az első fecske” – Szépítés a második negyedben (12–1)

Illés György Cinó  |  2017-05-03 09:24:44

Örömteli fejlemény: bővíteni kellett a március végi határidőre üresen elfogadott, idei közbeszerzési tervet. Ez alkalmat adott Bálint József polgármesternek arra, hogy egy kicsit eligazítsa portálunk szénáját – bár mi az ő útmutatása alapján igyekeztünk rakni a boglyát –, az ellenzéknek pedig arra, hogy kedélyesen kommentálja az örömteli eseményt. Simon Zoltán például gratulált, de Filvig Géza is tréfásra vette a figurát.

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor már van olyan nyertes pályázatunk, amelyre közbeszerzést kell lefolytatnunk. Ezt a sajtónak mondom különösképpen, mert ez nem focimeccs, és nem gólokra játsszuk, hogy 12-0 meg 7-0, hanem amikor van elfogadott pályázatunk, és eléri az értékhatárt, és le kell folytatnunk [a közbeszerzési eljárást], akkor lefolytatjuk. – vezette föl dr. Bálint József polgármester az első idei közbeszerzési eljárás ügyrendbe vételéről szóló napirendi pont tárgyalását, egyértelmű utalással cikkünkre, amelyet az első negyedév végén esedékes határidőig elfogadott, nullás közbeszerzési terv kapcsán íródott bár ezúttal nem nevesítette portálunkat a polgármester.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Akkori írásunkban kifejezetten az ő, testületi ülésen elhangzott felhívására kerestünk föl találomra néhány települést térségünkben, az ottani közbeszerzési terv állásáról érdeklődve.
A Kisőrösről rövid időn belül megérkezett válasz 12 pontos közbeszerzési tervről számolt be, többmilliárd forint összértékben.
Az igazsághoz tartozik, hogy a többi megkérdezett településről – egy kivételével – eddig nem kaptunk választ, onnan pedig Bálint József álláspontját támogató, nullás közbeszerzési tervről szóló szóbeli nyilatkozat érkezett hozzánk, épp tegnap. E szerint a törvényes határidőig ott is üres közbeszerzési tervvel indult év egyenlegének javulását ott is elsősorban a TOP forrásokból remélt vérfrissítéstől várják.
Mostani bevezetőjét így folytatta Bálint József:

Engem nem érdekel, hogy Bajának, Kiskőrösnek, Kiskunlacházának mennyi elbírálandó ügye van, ez őrájuk tartozik, nekünk is lesz eben az évben több is. Úgyhogy én ettől nem izgulok, tehát íme, az első fecske megérkezett. Itt Filvig szólt közbe kedélyesen – mikrofon nélkül –, hogy

Eddig se izgultunk, mivel nem volt miért!


Forrás: Illés György / KALOhírek

Amire Bálint József először – ugyanolyan jó kedéllyel – kijelentette, hogy ezeket nem a testületnek mondta, a szükséges közbeszerzési eljárással kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben egyre több hasonló eset lesz.

Simon gratulált

Hozzászólóként Simon Zoltán jelentkezett, előre exkuzálva magát, hogy „kicsit humorosra veszi”:

Gratulálok, mert négy hónap alatt nulláról egyre emelkedett a pályázatok száma. Abszolút fejlődő tendencia.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Katus Attila a pénzügyi bizottság támogató álláspontját tolmácsolta. Más hozzászólás nem lévén a polgármester szavazásra bocsátotta a közbeszerzési terv aktualizálására irányuló javaslatot, amelyet a testület tíz jelenlévő tagja – Kinyóné Lakatos Melinda és Török Ferenc igazolt távollétében – egyhangúlag meg is szavazott.

Óvodakorszerűsítés JETA-forrásból

A terv így egy tétellel bővült most. Ez a JETA pályázati forrásból elnyert támogatás a „Bem Apó Utcai Tagóvoda energetikai felújítása, korszerűsítése” című, JETA-126-2016 kódjelű pályázat kivitelezési munkáinak tenderezését irányozza elő. A beruházás tervezett összértéke 29,8 millió forint.

A közbeszereztetésre irányuló pályázatot – nemzeti eljárás keretében – május-június hónapban tervezik megindítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
MrSmith
2017-05-10 13:44:34
Hajra Kalocsa!
Ágika
2017-05-05 08:40:17
Nem izgul, csak hazudik!
Kalotroll
2017-05-04 11:34:44
Ha nem izgul akkor miért hozza fel a többi önkormányzatot? Egyrészt ő mondta, hogy meg lehet kérdezni a többi várost nem fognak mást mondani ők se. Erre meg lett kérdezve más önkormányzat, mást is mondtak. Erre, most hogy kiderül, hogy a király meztelen, akkor már "Engem nem érdekel...". Ő kérte fel a sajtót a táncra, ha nem bírja lépést tartani akkor nem a partner a hibás.
Polgármester "Úr"! Szokták mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a tó a hülye!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.