2017. 07. 23.
Lenke
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Kiskőrös–Kalocsa 12–0 – Van jobb a nullás közbeszerzési tervnél!

Illés György Cinó  |  2017-04-06 14:54:38

Eddig egy településről érkezett meg a válasz arra a kérdésünkre, hogy a múlt hó végi határidőig, péntekig hol milyen közbeszerzési tervet fogadtak el. Bálint József azzal érvelt a kalocsai, nullás összértékű közbeszerzési terv kapcsán, hogy a pályázatok kiírásának elhalasztása miatt más településeken is hasonló a helyzet. „Az összes településtől meg lehet kérdezni” – mondta. Mi nem pontosan ezt tettük, de néhány környékbeli település jegyzőjét megkerestük kérdésünkkel. Eddig csak Kiskőrösről érkezett válasz, de ha a többi tényleg nullás, akkor a szomszédos borváros csúnyán elhúzott a mezőnytől.

A közbeszerzési terv elfogadását a március 31-ei határidőig írja elő a törvény. Ennek megfelelően a múlt szerdai képviselő-testületi ülésen Kalocsán is elfogadták az erre vonatkozó javaslatot, amely azonban egyetlen közbeszerzési eljárást sem indítványozott erre a negyedévre. A nullás közbeszerzési terv kapcsán Simon Zoltán fogalmazott meg kritikát, a terv nullás végösszegét a város fejlődésének hiányát jelző, beszédes adatnak nevezve, amire dr. Bálint József válaszolt.

A polgármester a felelősséget az államra hárította, amiért nem írták ki a pályázatokat, amelyekre az önkormányzat pályázhatott volna, visszatartották a pénzt az uniós viták rendezéséig. A pályázatokat a mostani időszakban írják ki sorozatban – egyre, az óvodák kiváltására 400 millióból építendő új óvodára már készül is a pályázatunk a szintén múlt heti döntés nyomán. A polgármester úgy vélte, az állam és a megyei önkormányzat is „mulasztásos helyzetbe került” a pályázatok késlekedése miatt, ami által más településeken sem más a helyzet Bálint József szerint, aki elsősorban a TOP pályázatok kiírását várja, azok híján nem tudtunk ugyanis pályázni a megyei szinten elosztásra kerülő forrásokra.


Nem csak Kalocsa városában, az összes településtől meg lehet kérdezni! – fogalmazott Bálint József.

Felhívás keringőre, nosza! – gondoltuk, és megkerestük néhány közeli település jegyzőjét, hogy szíveskedjen számunkra elérhetővé tenni. Közülük eddig Kiskőrös válaszát kaptuk meg. A közzétett közbeszerzési tervük bárki számára megtekinthető.

A szikár adatok:

A TÍZOLDALAS DOKUMENTUM TIZENKÉT, RÓMAI SZÁMOKKAL MEGKÜLÖNBÖZTETETT KÖZBESZERZÉST IRÁNYOZ ELŐ.

Ezek között nyolc építési jellegű beruházás megvalósítását és négy árubeszerzést céloz. Van köztük 19,7 millió forintos is – ez a legkisebb – és 613,7 millió forint nettó összértékű – ez a legnagyobb –közbeszerzés is. A tételek közül hat meghaladja a százmilliós összértéket, ebből négy önmagában is több százmilliós nagyságrendet képvisel.
A közbeszerzést igénylő projektek közt 7 pályázat az EFOP, 4 pedig a TOP pályázati rendszer keretében elnyert forrás fölhasználására vonatkozik, míg egy pályázatuk egyéb forrást nyert el.

A kiskőrösi városháza épülete
Forrás: kiskőrös.hu


A KISKŐRÖSÖN A MÚLT PÉNTEKEN MEGHOZOTT DÖNTÉSSEL HATÁLYBA LÉPETT KÖZBESZERZÉSI TERV ÖSSZESEN TÖBB MINT KÉTMILLIÁRD FORINT ÉRTÉKŰ KÖZBESZERZÉS LEBONYOLÍTÁSÁT ÍRJA ELŐ.

Nem állt meg az élet

Bár a városnak eddig elbírált igényeivel nem nyert támogatást az önkormányzat, így két játszótér-beruházására benyújtott pályázatát a kiíró Belügyminisztérium elutasította – amit Bálint József polgármester „Kalocsa jutalmaként” aposztrofált a március 22-ei testületi ülésen –, és emlékeink szerint a Gém utca–Csalogány utca környékének közútfejlesztésére és környezetrendezésére sem nyertünk támogatást, az élet mégsem állt meg Kalocsán.

Az Eperföldi Általános Iskolában tervezett tornaterem-fejlesztés a küszöbön áll – itt a Magyar Kézilabda Szövetség a projektgazda –, szintén előkészítés alatt áll Meszesen egy komplex vízi turisztikai beruházás részeként megvalósuló túraközpont kialakítása – itt viszont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a beruházó.

A városvezetés nagy reményeket fűz az elbírálás alatt álló CLLD pályázatunkhoz, amelynek sikere esetén félmilliárdos forrás nyílhat meg Kalocsán az e célra megalakult helyi akciócsoport által a koncepcióalkotás szintjén kimunkált projektekre, köztük építésre és eszközbeszerzésre, programok lebonyolítására is.

Szintén nagy várakozással tekintenek az Úttörőház telkén építendő új óvodára benyújtott pályázatra, bízva annak sikerében, ugyanis igényünk valóban indokolt, és a jelek szerint tökéletesen egybecseng a kormányzati szándékkal is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 3 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (3 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Tora Tora Tora
2017-04-10 15:58:53
És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))
Ágika
2017-04-06 18:48:45
Annyira szánalmas, és annyira hamar utol lehet érni minden hazugságát Bólintnak!
Lufi
2017-04-06 16:10:21
Köszönjük Kalohírek! Ez jelenti azt, hogy balfék a városvezetés ezt mondom már 2,5 éve! Elképzelésük sincs a pályázatokról és a város fejlődési lehetőségeiről. Lobbierő és koncepció 0!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.