2017. 04. 23.
Béla
: 314 Ft   : 293 Ft Benzin: 373 Ft/l   Dízel: 374 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Jótékonysági gálaestet rendez a kórház

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2017. április 28., péntek 19:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, az intézmény életében először, jótékonysági gálaestet szervez a kalocsai színházba. Az április 28-án, 19 órára tervezett est bevételét egy korszerű sebészeti eszköz és egy 12 elvezetéses, nagy tudású EKG készülék beszerzésére fordítják. Az előadás közismert művészei között ott lesz a szervezésben is részt vevő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, de mások mellett Szeredy Krisztina énekművész, nagy Magyarország primadonnája is fellép majd a minden bizonnyal nagy számú közönség előtt.

A szervezés alatt álló eseményről szólva dr. Mócza György, a kórház vezetője arról számolt be: az egészségügy közismert helyzete miatt minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, ami a betegellátás magasabb színvonalra emelését előmozdítja.

A est bevételét egy korszerű, a sürgősségi ellátásban nagy segítséget jelentő, 12 elvezetéses nagy tudású EKG készülés beszerzésére, valamint egy, a műtéteknél használt, úgynevezett ligasúr sebészeti kés beszerzésére fordítják. Az orvosi eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a vágás mellett a vérzés csillapítására is alkalmas.

A választás több szükséges eszköz közül azért esett az EKG-ra és a sebészeti késre, mert ezeknek az orvosi műszereknek a vásárlást követően azonnal közvetlenül komoly szerep jut majd a gyógyító munkában.

A főigazgató-helyettes az is elmondta: az ötlet nyomán a kalocsai önkormányzat felajánlotta, hogy a nemes cél érdekében a rendezvényhez ingyenesen biztosítja a színházat, annak technikai eszközeit és személyzetét.

A Kalocsán általában 2500-3000 forintig terjedő jegyárak ezúttal 4000 ezer forintba kerülnek majd, de erre az összegre úgy kell tekinteni, mint ami egyfajta közvetlen támogatás a kalocsai kórháznak, amelynek alapítványa, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is várja az adó 1 százalékának felajánlását.

Már most látszik, hogy a nagyobb cégek, de a kisebb vállalkozások, magánszemélyek is több olyan támogató jegyet vásárolnak majd, amelyeket saját dolgozóik között, vagy a barátaik körében kiosztanak. Természetesen a rendszeresen színházba járó, illetve a kórház iránt elkötelezett embereket, a kórház dolgozóit is várják az előadásra.

Aki jegyet vásárol, vagy részt vesz az előadáson, az a garantált jó szórakozása mellett tevékenyen előmozdítja, hogy a bevételből vásárolt eszközök mielőbb a kalocsai kórház betegeinek gyógyítását, gyógyulását szolgálják.

A tervezett előadás első megbeszélésén a kalocsai média képviselői is jelen voltak, és ígéretet tettek arra, hogy az est népszerűsítéséhez minden segítséget megadnak.

A főigazgató-helyettes először március 2-án, a Korona Rádió reggeli műsorában beszél majd a gálaestről, amelynek szereplőiről, műsoráról egy későbbi időpontban Pál Attila színművész ad majd részletesebb tájékoztatást a helyi médiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 04. 23., 17:43
Nekem, aki évek óta vezetek Nap szava rovatot a fészbukon, különös öröm, amikor a Nap Képével találkozom. Szalai Attila, akit én csak mentősfotósként szoktam aposztrofálni, ismét nagyot alakított, amire a Hdr and Sunset is felfigyelt, sőt Instagram oldalukon közzé is tették Attila fotóját. Gyönyörködjetek benne Ti is! Még >>>
2017. 04. 23., 16:34
Egy évben csak egyszer látni ennyi tehetséget egy színpadon. Még >>>
2017. 04. 22., 15:07
Tisza Katának új könyve van, és rengeteg mondanivalója arról, miért nem szabad félni attól, hogy értelmezzük és újraértelmezzük magunkat. Ti emlékeztek még az írónőre, aki a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, és 10-12 évvel ezelőtt a a csapból is folyt? Még >>>
2017. 04. 22., 10:00
Milyen húsból készül a hagyományos gulyásleves? Mi a császármorzsa népies neve? Honnan kapta a nevét a Dobos torta? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel csekkolhatod le vajon ismered-e ételeink hozzávalóit, elkészítését, történetét. Még >>>
2017. 04. 21., 20:58
Egy velejéig ható rövidfilm, amelyet mindenkinek látnia kell! Még >>>
2017. 04. 21., 18:07

Készíts otthon hamburgert!

Tudom, tudom, hogy rendelni sokkal gyorsabb, egyszerűbb, de azért amit te készítesz annak párja nincs! Fördős Zé házi burger receptje mindent visz, próbáljátok ki! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Lufi
 2017-04-12 14:20:24
 1 Be is fog dőlni az egész ahogy van! Ez a nő olyan buta, mint a föld!

Három pályázat közül egyetlen érvényesként fogadták el a Vagyonhasznosító élén eddig megbízott ügyvezetőként tevékenykedő Pécsi Tibornéét. A döntés zárt ajtók mögött született, a mai testületi ülés első napirendi pontjaként.

 Tora Tora Tora
 2017-04-10 15:58:53
 3 És már az a kevés kezdeti kraft is elfogyott :::))))

Bálint József polgármester biztatására megkérdeztünk más településeket a közbeszerzési tervükről. Kiskőrösről már megérkezett a válasz. Első ránézésre nem támasztja alá a kalocsai polgármester álláspontját.

 Tora Tora Tora
 2017-04-05 11:42:17
 3 Köllene nekije egy búcsúbuli :)

Meg sem jelentek tavaly a pályázatok, amelyeknek útját egyengethette volna a volt polgármester a kalocsai önkormányzat megbízásos jogviszonnyal tevékenykedő lobbistájaként. Ennek ellenére ez év február végéig fizettük, és távozásának oka sem a sikertelenség, hanem inkább a költségvetési pénzügyi kényszer és a sok politikai támadás lehetett.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A napokban arról jelentek meg hírek, hogy akár már a jövő héten, az amerikai törvényhozók megkezdik az egyeztetéseket, illetve megvizsgálják az A-29 Super Tucanok értékesítésnek kérdését Nigéria számára.
A napokban összesen nyolc darab F-35A ötödik generációs vadászrepülőgép érkezett a tengerentúlról az angliai Lakenheath légibázisra.
Az Arciz melletti cservonoglinszkojei katonai repülőtér közeljövőben megvalósuló helyreállításáról döntött az ogyesszai területi adminisztráció.
Tovább bővült a Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma Magyarországon 2016-ban: az előző évhez képest 1,6%-kal több utas választotta a csoport járatait, miközben a hazai jegyértékesítés 2,6%-kal emelkedett.