2017. 07. 23.
Lenke
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Jótékonysági gálaestet rendez a kórház

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2017. április 28., péntek 19:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, az intézmény életében először, jótékonysági gálaestet szervez a kalocsai színházba. Az április 28-án, 19 órára tervezett est bevételét egy korszerű sebészeti eszköz és egy 12 elvezetéses, nagy tudású EKG készülék beszerzésére fordítják. Az előadás közismert művészei között ott lesz a szervezésben is részt vevő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, de mások mellett Szeredy Krisztina énekművész, nagy Magyarország primadonnája is fellép majd a minden bizonnyal nagy számú közönség előtt.

A szervezés alatt álló eseményről szólva dr. Mócza György, a kórház vezetője arról számolt be: az egészségügy közismert helyzete miatt minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, ami a betegellátás magasabb színvonalra emelését előmozdítja.

A est bevételét egy korszerű, a sürgősségi ellátásban nagy segítséget jelentő, 12 elvezetéses nagy tudású EKG készülés beszerzésére, valamint egy, a műtéteknél használt, úgynevezett ligasúr sebészeti kés beszerzésére fordítják. Az orvosi eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a vágás mellett a vérzés csillapítására is alkalmas.

A választás több szükséges eszköz közül azért esett az EKG-ra és a sebészeti késre, mert ezeknek az orvosi műszereknek a vásárlást követően azonnal közvetlenül komoly szerep jut majd a gyógyító munkában.

A főigazgató-helyettes az is elmondta: az ötlet nyomán a kalocsai önkormányzat felajánlotta, hogy a nemes cél érdekében a rendezvényhez ingyenesen biztosítja a színházat, annak technikai eszközeit és személyzetét.

A Kalocsán általában 2500-3000 forintig terjedő jegyárak ezúttal 4000 ezer forintba kerülnek majd, de erre az összegre úgy kell tekinteni, mint ami egyfajta közvetlen támogatás a kalocsai kórháznak, amelynek alapítványa, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is várja az adó 1 százalékának felajánlását.

Már most látszik, hogy a nagyobb cégek, de a kisebb vállalkozások, magánszemélyek is több olyan támogató jegyet vásárolnak majd, amelyeket saját dolgozóik között, vagy a barátaik körében kiosztanak. Természetesen a rendszeresen színházba járó, illetve a kórház iránt elkötelezett embereket, a kórház dolgozóit is várják az előadásra.

Aki jegyet vásárol, vagy részt vesz az előadáson, az a garantált jó szórakozása mellett tevékenyen előmozdítja, hogy a bevételből vásárolt eszközök mielőbb a kalocsai kórház betegeinek gyógyítását, gyógyulását szolgálják.

A tervezett előadás első megbeszélésén a kalocsai média képviselői is jelen voltak, és ígéretet tettek arra, hogy az est népszerűsítéséhez minden segítséget megadnak.

A főigazgató-helyettes először március 2-án, a Korona Rádió reggeli műsorában beszél majd a gálaestről, amelynek szereplőiről, műsoráról egy későbbi időpontban Pál Attila színművész ad majd részletesebb tájékoztatást a helyi médiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>
2017. 07. 20., 16:15
A futógráfusunk egy teljes napot át futni fog. Kalocsa összes utcájába befut és kifut. Vele tarthattok! Még >>>
2017. 07. 20., 14:46
A gyűrű már hónapokkal ezelőtt megvolt, a monológot rögtönözte János, aki múlt héten egy Máltára tartó repülőgép járaton, a személyzetet is beavatva kérte meg kedvese kezét. Még >>>

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.