2017. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 308 Ft   : 275 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Jótékonysági gálaestet rendez a kórház

Helyszín: Városi Színház, Kalocsa
Dátum: 2017. április 28., péntek 19:00

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza, az intézmény életében először, jótékonysági gálaestet szervez a kalocsai színházba. Az április 28-án, 19 órára tervezett est bevételét egy korszerű sebészeti eszköz és egy 12 elvezetéses, nagy tudású EKG készülék beszerzésére fordítják. Az előadás közismert művészei között ott lesz a szervezésben is részt vevő Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, de mások mellett Szeredy Krisztina énekművész, nagy Magyarország primadonnája is fellép majd a minden bizonnyal nagy számú közönség előtt.

A szervezés alatt álló eseményről szólva dr. Mócza György, a kórház vezetője arról számolt be: az egészségügy közismert helyzete miatt minden olyan lehetőséget meg kívánnak ragadni, ami a betegellátás magasabb színvonalra emelését előmozdítja.

A est bevételét egy korszerű, a sürgősségi ellátásban nagy segítséget jelentő, 12 elvezetéses nagy tudású EKG készülés beszerzésére, valamint egy, a műtéteknél használt, úgynevezett ligasúr sebészeti kés beszerzésére fordítják. Az orvosi eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a vágás mellett a vérzés csillapítására is alkalmas.

A választás több szükséges eszköz közül azért esett az EKG-ra és a sebészeti késre, mert ezeknek az orvosi műszereknek a vásárlást követően azonnal közvetlenül komoly szerep jut majd a gyógyító munkában.

A főigazgató-helyettes az is elmondta: az ötlet nyomán a kalocsai önkormányzat felajánlotta, hogy a nemes cél érdekében a rendezvényhez ingyenesen biztosítja a színházat, annak technikai eszközeit és személyzetét.

A Kalocsán általában 2500-3000 forintig terjedő jegyárak ezúttal 4000 ezer forintba kerülnek majd, de erre az összegre úgy kell tekinteni, mint ami egyfajta közvetlen támogatás a kalocsai kórháznak, amelynek alapítványa, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is várja az adó 1 százalékának felajánlását.

Már most látszik, hogy a nagyobb cégek, de a kisebb vállalkozások, magánszemélyek is több olyan támogató jegyet vásárolnak majd, amelyeket saját dolgozóik között, vagy a barátaik körében kiosztanak. Természetesen a rendszeresen színházba járó, illetve a kórház iránt elkötelezett embereket, a kórház dolgozóit is várják az előadásra.

Aki jegyet vásárol, vagy részt vesz az előadáson, az a garantált jó szórakozása mellett tevékenyen előmozdítja, hogy a bevételből vásárolt eszközök mielőbb a kalocsai kórház betegeinek gyógyítását, gyógyulását szolgálják.

A tervezett előadás első megbeszélésén a kalocsai média képviselői is jelen voltak, és ígéretet tettek arra, hogy az est népszerűsítéséhez minden segítséget megadnak.

A főigazgató-helyettes először március 2-án, a Korona Rádió reggeli műsorában beszél majd a gálaestről, amelynek szereplőiről, műsoráról egy későbbi időpontban Pál Attila színművész ad majd részletesebb tájékoztatást a helyi médiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 29., 15:57
Elkezdődött a Dunatáj Fotókör legújabb tanfolyama. A tanítványok a napokban az Érsekkertben élesítettek és exponáltak. Még >>>
2017. 05. 29., 12:02
Kihirdette az elődöntőbe jutottak teljes névsorát a Hang Vagy tehetségkutató verseny zsűrije. Még >>>
2017. 05. 28., 15:38
A belvíz mellett a madarak és a vaddisznók is nehezítik a gazdálkodók életét Kalocsa környékén. Még >>>
2017. 05. 28., 10:46
Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Még >>>
2017. 05. 27., 19:28
Talán vége a kálvária kálváriájának. A Kalocsa Szíve Programban történő felújítás után kicsit sorsára hagyták az illetékesek, de most, ahogy a Korona írja: soron kívül rendbe tették. Még >>>
2017. 05. 27., 16:53
A tanév végéhez közeledve és a jó idő beköszöntével a középiskolásoknak kijár egy kis közös szórakozás. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. május 28-án az irkutszki repülőgépgyár területéről levegőbe emelkedett az első MSz-21-300 típusú utasszállító repülőgép. A repülés 30 percig tartott, melyet többnyire 1 000 méter magasan töltött el.
Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.