2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Megvan a Hang Vagy első elődöntős versenyzője

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017-05-07 19:13:08

Az országos énekes tehetségkutató versenyek stúdióinak mintájára álváltoztatott Platán rendezvényközpontban péntek este tartották a Hang Vagy első válogatóját. Tizenhárom jelentkező, a verseny címadó dala, de tulajdonképpen e szerepkörben maga a zsűri és a műsorvezető is ezen az estén debütált.

Komoly technikai háttérrel, dizájnos háttér- és díszítőelemekkel szinte tévétstúdióvá változott át az első kalocsai tehetségkutató verseny, a Hang Vagy válogatójára a Platán rendezvényközpont péntek este.

Az első körbe besorolt 15 versenyzőből megjelent tizenháromra szép számmal voltak kíváncsiak, nem is hiába érkeztek ennyien, meglepően jó volt a felhozatal, bár ahogy egy ilyen versenyen lenni szokott, voltak felejthető és kiugró produkciók is. A négytagú zsűri azonban senkinek nem gázolt bele a lelki világába, a gyengébben teljesítőket is inkább gyakorlati tanácsokkal igyekezett folytatásra ösztökélni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Amit a zsűritagokról tudni érdemes, dióhéjban

Kerekesné Geri Zsuzsanna hangképző, magánének tanár zenei tanulmányait a kalocsai zeneiskolában kezdte zongora, magánének szakon. Érettségi után felvételt nyert a szegedi Zeneművészeti Főiskolára, ahol neves operaénekesektől tanulhatott énekelni. Itt szerezte meg magánének tanári diplomáját, és azóta a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszak vezető tanára. A szegedi évek után Budapesten kitűnő hangképző tanároknál mélyítette el tudását, számos opera és musical mesterkurzuson vett részt. Több növendéke opera, operett énekes, énekes színész lett, és néhányan országos, területi versenyek első, második helyein végeztek. A pop-rock műfaj jeles képviselői is szívesen tanulnak, tanultak nála. Mint ahogy valamennyi zsűritag is képezte nála hangját.

Kiss Tibor énekes, dalszerző 25 éve kezdte pályafutását. 19 éve a Veracruz együttes frontembere. Számos más sikeres formációban, például a Szekszárd Jazz Orchestra nagyzenekarban is énekel soul, jazz, pop, rock műfajokban. Saját szerzeményei 2010-ben kerültek hanghordozóra. Az éneklés mellett reklámhang és a Delfin Hangstúdió tulajdonosa, hangmestere. Számos zenekar felvételein mint vokál és hangszerelő is közreműködött. 2008-ban a Novák Péter által kezdeményezett országos Kultúrpart dalversenyen első helyezést ért el több saját szerzeménnyel is, melynek kapcsán a Sziget Fesztivál Magyar Dal napján díjat vehetett át. Számos nemzetközileg elismert cég (pl. Instyle, Bravo, Joy magazin, Leier, Openhouse, Blikk, Képes Sport) bízta meg reklámzenéjének elkészítésével. 2012-ben a Jazzy dalversenyen a legjobb 10 közé bekerült saját dalával, az Elfelejtett Szwinges Dallal, amit a Jazzy rádió is játszott.

Kiss Zsuzsa szintén Geri Zsuzsánál sajátította el az alapokat, majd Lakatos Ágnes jazz énektanárnál képezte hangját. 19 éve a Veracruz zenekar énekesnője. Párjával, Tibivel 23 éve énekelnek együtt. Soulblaster zenekarukkal ötször léptek fel a Sziget Fesztiválon, de többször koncerteztek Németországban, Ausztriában és számos helyen belföldön is. Szekszárd All Stars jazz zenekarukkal Finnországban és Franciaországban vendégszerepelt. Reklámhang, háttérvokalista, a Delfin Hangstúdióban készülő dalokban állandó segítség. Többször fellépett szólóban városi gyermek és ünnepi rendezvényeken. A Hang Vagy tehetségkutató verseny elhivatott képviselője, szervezője.

Csapai Szabolcs énekes, szinkronszínész 1996-ban kezdett énekelni az akkor megalakult Xtrabizar zenekarban. Később több zenekarban is énekelt (Bizarre, Semmi Extra, Millennium Rocktársulat, Rocklap), vokalistaként is tevékenykedik. Énekfejlesztését Pély Barna barátjánál kamatoztatta. Jelenleg új zenekarban énekel, mellette szinkronozik.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az est háziasszonya Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető volt, aki a városi rendezvények rendszeres konferansziéja, de aki mint bevallotta, műsorvezetőként most debütált. A verseny menetének és támogatóinak ismertetése után emlékeztette a jelenlévőket a szervezők legfőbb céljára, azaz arra, hogy mindenki jól érezze magát és jól szórakozzon a június 23-ig tartó programfolyamon. A megjelentek figyelmét pedig felhívta arra, hogy a kiosztott szavazólapokon  voksolhatnak a nekik legjobban tetsző produkcióra, szavazatukkal pedig amellett, hogy azonnal az elődöntőbe juttathatnak egy versenyzőt, a válogató végén Hang Vagy ajándékokkal is gazdagodhat a legszerencsésebb közülük.

Az első válogatón tehát 13 jelentkezőt hallgatott meg a zsűri. Lássuk, kik is vállalkoztak a szereplésre!

A versenyt a 20 éves kalocsai Romsics Fanni Rihanna: Diamonds című dalával kezdte, majd az ugyancsak 20 esztendős császártöltési Markó Dorina a Valahol Európában c. musicalből Éva dalával folytatta. Utánuk az X-faktorból már ismert fajszi Benedek Viktória Rúzsa Magdi: Beteg ez a föld című dalával következett. A 9 éves Szentgyörgyi Diána gyermek kategóriában versenyez majd, de dalát ebben az időpontban tudta előadni.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A 22 éves Varró Dániel, a 30 esztendős Boldizsár Béla, és a 31 éves Mezei Ede már szintén indultak korábban országos tehetségkutató versenyeken, a színpadi rutin már érződött is előadásaikon. Magabiztosan énekelt a 17 éves keceli Gébl Nóra is, ő musical részletet hozott.

Szakács Melitta Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dalát adta elő, Balogh Oszkár Sándor Republic számot énekelt, Kóré Dániel az Ismerős arcok soraival lopta be magát a közönség szívébe. Borbély Barbara először állt színpadon, míg az utolsó fellépő Kecskeméti Péterné Marika néni és férje rutinos előadókként képviselték az idősebb korosztályt.

Az este lehetőséget adott arra is, hogy nagyközönség előtt bemutatkozzon a Hang Vagy címadó dala, Kiss Tibor szerzeménye, amely itt is meghallgatható:

Hogy kik jutnak tovább az elődöntőbe, az majd az összes válogató után dől el, addig válogatónként egy versenyzőt szavazhat tovább a közönség. Most

Benedek Viktóriára esett a jelenlévők választása, így neki már biztosan nem kell hetekig izgulnia a zsűri döntése miatt.

A következő válogatót két hét múlva, május 19-én szintén a Platánban, a harmadikat pedig 26-án az Il Primo étterem előtt tartják a sétálóutcában. Az elődöntő június 2-án, a döntő 23-án lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.