2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

„Adj egy ötöst” – Lufis, segítőkutyás érzékenyítő óra vendéglátással

Illés György Cinó  |  2017-05-12 14:58:16

Az Eperföldi Általános Iskolában a 6.B osztályban tartottak az első három tanóra keretében érzékenyítő foglalkozást múlt pénteken. A pályázaton nyert lehetőség célja a gyermekekben a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadó, segítő attitűd kialakítása, a közös élmények mellett az eltérő adottságokkal élő emberek körülményeibe, lehetőségeibe, nehézségeibe, hétköznapi életébe való betekintés révén. A programokon részt vett Fejes-Martinez Krisztina az „Adj egy ötöst” pályázatot kiíró Salva Vita Alapítvány pályázatának program koordinátora is.

A program három részből állt. Az első órában a pályázati mentoráló tanár, Palásti Nóra köszöntője után kutyával asszisztált érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek Vajda Henrietta vezetésével, Panni, a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája közreműködésével.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A második órában Lakatos Norbert látássérült tapasztalati szakértő mutatkozott be, mesélt mindennapjairól, Tamiról, a segítőkutyájáról és a hobbiból lett különleges munkájáról, a lufik varázslatos világáról.

A harmadik órától alsó tagozatos diákokat, a Nebuló EGYMI 4. osztályos diákjait is bevonták egy közös táncra a közösségi teremben, Feketéné Tóth Eszter irányításával. „Gyertek hozzánk vendégségbe!” – üzenték a Nebuló EGYMI tanulóinak, akik az alkalomra maguk is rövid műsorral készültek, Befogad a törzs címmel. Az előadásra Zörgő Zsófia és Matosné Kollár Ildikó készítette föl a gyerekeket. Ennek megtekintése után a közös tánc következett az Alma együttes Mutasd meg! című dalára, amelyben a vendégeket a vendéglátó 6.B osztály tanulói, Szvétek Klára osztályfőnök osztálya segítette, akárcsak az azt követő játék során.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A továbbiakban ugyanis az osztályteremben kisebb falatozásra, üdítőitalra is vendégül látták a meghívottakat az Eperföldi Iskola diákjai, majd társasjátékokkal, kártyázással, kirakózással, építőjátékokkal, csocsóval töltötték együtt vidáman a hátralévő, ilyesmire mindig túl rövid időt. Végül ajándékokkal búcsúztak vendégeiktől a gyerekek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)


Iskolánk pedagógiai programjában kiemelt helyen szerepel a szociális készségek fejlesztése, a szociális érzékenységre utaló viselkedésminták megalapozása, elsajátítása és megerősítése. A közös tánc és játék pedig remek lehetőséget ad a szociális készségek iskolai fejlesztéséhez. A cél az, hogy a gyermekek megérezzék, megértsék, hogy mi, emberek különbözőek vagyunk, de emberi minőségünkben egyenlőek. A gyerekek szociális készségeinek megerősítését szolgálja az állatasszisztált tevékenység is. Az ilyen alkalmakon, megismerve a fogyatékkal élő emberek mindennapjait, boldogságait és nehézségeit, megértőbbek elfogadóbbak lesznek ilyen embertársaik iránt. – foglalta össze az alkalom jelentőségét Palásti Nóra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.