2017. 05. 27. szombat
Hella
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 349 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Első IPA Családi Nap Kalocsán – vidám versenyek, játékos programok rendvédelemre hangolva

Zsiga Ferenc  |  2017-05-08 09:07:19

Az idén 20 éves IPA Kalocsai Szervezetének kulturális, szabadidős és sport programjaira régóta lehetnek büszkék a rendvédelem helyi munkatársai, de immár az aktív és nyugdíjas rendőröket, büntetés-végrehajtási munkatársakat, tűzoltókat és pártoló tagokat tömörítő szervezet nemrégiben megújult vezetősége is, amely új ötlettel állt elő. A hagyományteremtés szándékával május 6-án, szombaton a Bajai SZC Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma udvarán rendezték meg az IPA Kalocsai Szervezetének Első Családi Napját. A Kalocsa Sárköz Íjászokkal közös rendezvény sikere már most előre vetíti: a kalocsai IPA a tagok családtagjainak, barátainak bevonásával még inkább össze tudja tartani az egyre nagyobb társadalmi elismerésben részesülő közösséget.

Ugyan évről-évre leírjuk, de talán nem árt emlékeztetni: az IPA egy mozaikszó, az International Police Association (Rendőrök Nemzetközi Szövetsége) rövidítése. A szövetség eszperantó jelszava SERVO PER AMIKECO, ami azt jelenti magyarul, Barátsággal szolgálni!

Hát, ha valamiben, barátságban nem volt hiány, a rendvédelemtől elválaszthatatlan parancsuralmi rendszernek még a nyoma sem látszott, még dr. Sirok Katalin vezető ügyész és a büntető ügyekben eljáró dr. Kálóczi Norbert, a járásbíróság megbízott elnöke is részt vett a végig jó hangulatú, változatos programokban bővelkedő, a család valamennyi tagjának önfeledt szórakozást nyújtó családi napon.

Az eseményt Borkúti András, a szervezet elnöke nyitotta meg, aki Nagy Krisztián alelnök és Vörös Márta alelnök szervező munkájának köszönhetően közel 200 résztvevőt köszönthetett a leginkább majálishoz hasonlítható rendezvényen.

Szerencsére a természetfelelős pártfogásába vette a rendvédelmiseket, az egész éjszaka szakadó eső ellenére a Dózsa udvarán szombaton 13 órakor ragyogó napsütésben vehették kezdetüket a bemutatók, játékok és az iskola pincéjében is tartott lövészetek.

A vendégeket finom, helyben készült friss lángossal és italokkal fogadták, és persze mindenki természetesnek vette, hogy a kicsik szinte azonnal a kiállított tűzoltó- és rendőrautó felé invitálták szüleiket.

Az óvodások és általános iskolások körében az Állampusztai BV kutyabemutatója, az arcfestés, lovaglás, a kiállított fajátékok, a kis íj kipróbálásának élményét csak fokozta, hogy felkapaszkodhattak a tűzoltó autóra, beülhettek a rendőrautóba, és még a szirénát is megszólaltathatták egy rövid időre. Mindehhez nem csak szüleiktől, de a tűzoltóktól, rendőröktől és a rendezvény lebonyolításához végig komoly segítséget nyújtó dózsás, harmadéves rendvédelmi tanulóktól kaptak segítséget.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ahogy az idő haladt, a rendezőknek egyre kevesebb oka volt az izgalomra, ugyanis amellett, hogy mindenki hamar megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot, egykettőre teljesült az a várakozás: egyszerre szórakozott felnőtt, gyerek, közülük még a legkisebbek is.

Utólag is dicséret illeti mindazokat, akik kigondolták és segítséget nyújtottak abban, hogy a családi napra olyan játékokat hoztak el, programokat válogattak össze, amelyeken a gyerekek és felnőttek együtt játszhattak, alkothattak, fedezhettek fel új élményeket.

Az óriás party egyik meghatározó helyszíne volt a fegyverzet - technikai eszközök bemutatója, ahol mindenben az eredetire hasonlító, sorozatlövő, csak airsoft elven működő fegyvereket lehetett kipróbálni és azokkal célra lőni.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A rendvédelmisek szakácstudományát ezúttal egy profi szakács, ifjabb Ferenczi László, a dunatapaji Tanya Bisztró séfje is erősítette. A hibátlanul, kitűnően megfőzött szarvas pörkölt elfogyasztása, majd a közös beszélgetés méltó befejezése volt az IPA Kalocsai Szervezete kitűnő Első Családi Napjának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 05. 26., 21:45
A mesék segítségével rengeteget megtudhatunk a gyerekekről. Még >>>
2017. 05. 26., 15:49
16 hajónyi legénységgel délelőtt 9-től rajtol a mezőny. Előtte bemelegítés! Még >>>
2017. 05. 26., 15:17
Az árusok többsége már pénteken felállította a pavilonját, a színpadtechnika beüzemelése is megtörtént, így semmi akadálya nincs annak, hogy már a ma esti koncertre minden adott legyen a rendezvény sikeres lebonyolításához. Még >>>
2017. 05. 26., 12:00
Május 28-án húszezer lámpással emlékezik az ország az Eltűnt Gyermekek Világnapjára. Még >>>
2017. 05. 26., 11:44
A környék látnivalóit, turisztikai célpontjait népszerűsítő összefoglaló jelent meg az országos ismertségű közéleti portálon. Még >>>
2017. 05. 25., 21:00
Te is lehetnél! - szinte mindig ez az örökérvényű (rendezvény) szlogen jut eszembe, amikor meglátom az ÉNO-sok képeit a neten. Picit mindig szorul a szívem, aztán ahogy pumpál párat, öröm tölti el. Mert az ÉNO-sok tudnak mosolyogni, tudnak játszani, mernek önmaguk lenni, nem csak azért, mert nekik különösen nehéz lenne maszkok alá bújva az általunk élt emberi játszmákban részt venni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

 MrSmith
 2017-05-10 13:44:34
 3 Hajra Kalocsa!

Alig egy hónapja fogadták el Kalocsa nullás közbeszerzési tervét, és máris módosítani kellett, nyilván fölfelé. Bálint József portálunknak is üzent – ezúttal nevesítés nélkül. Kiderült: a polgármester nem izgul. Filvig szerint eddig sem izgultunk, mivel nem volt miért. Simon gratulált.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.
Május 22-én megkezdődött a Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb méretű gyakorlata. A hét ország részvételével, június 9-ig tartó Load Diffuser 2017 igazgatója Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnöke.
Az Egyesült Államok Légiereje (USAF) május 15-én jelentette be a hírt, mely szerint az F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) katapultülése miatti súlykorlátozást visszavonja.
2017. május 20-án, szombaton egy An-124-100 Ruslan érkezett a Kecskeméti Repülőbázisra, gyomrában a tavaly nagyjavításra küldött Mi-17-es helikoptereinkkel.