2017. 07. 24. hétfő
Kinga, Kincső
: 306 Ft   : 262 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Első IPA Családi Nap Kalocsán – vidám versenyek, játékos programok rendvédelemre hangolva

Zsiga Ferenc  |  2017-05-08 09:07:19

Az idén 20 éves IPA Kalocsai Szervezetének kulturális, szabadidős és sport programjaira régóta lehetnek büszkék a rendvédelem helyi munkatársai, de immár az aktív és nyugdíjas rendőröket, büntetés-végrehajtási munkatársakat, tűzoltókat és pártoló tagokat tömörítő szervezet nemrégiben megújult vezetősége is, amely új ötlettel állt elő. A hagyományteremtés szándékával május 6-án, szombaton a Bajai SZC Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma udvarán rendezték meg az IPA Kalocsai Szervezetének Első Családi Napját. A Kalocsa Sárköz Íjászokkal közös rendezvény sikere már most előre vetíti: a kalocsai IPA a tagok családtagjainak, barátainak bevonásával még inkább össze tudja tartani az egyre nagyobb társadalmi elismerésben részesülő közösséget.

Ugyan évről-évre leírjuk, de talán nem árt emlékeztetni: az IPA egy mozaikszó, az International Police Association (Rendőrök Nemzetközi Szövetsége) rövidítése. A szövetség eszperantó jelszava SERVO PER AMIKECO, ami azt jelenti magyarul, Barátsággal szolgálni!

Hát, ha valamiben, barátságban nem volt hiány, a rendvédelemtől elválaszthatatlan parancsuralmi rendszernek még a nyoma sem látszott, még dr. Sirok Katalin vezető ügyész és a büntető ügyekben eljáró dr. Kálóczi Norbert, a járásbíróság megbízott elnöke is részt vett a végig jó hangulatú, változatos programokban bővelkedő, a család valamennyi tagjának önfeledt szórakozást nyújtó családi napon.

Az eseményt Borkúti András, a szervezet elnöke nyitotta meg, aki Nagy Krisztián alelnök és Vörös Márta alelnök szervező munkájának köszönhetően közel 200 résztvevőt köszönthetett a leginkább majálishoz hasonlítható rendezvényen.

Szerencsére a természetfelelős pártfogásába vette a rendvédelmiseket, az egész éjszaka szakadó eső ellenére a Dózsa udvarán szombaton 13 órakor ragyogó napsütésben vehették kezdetüket a bemutatók, játékok és az iskola pincéjében is tartott lövészetek.

A vendégeket finom, helyben készült friss lángossal és italokkal fogadták, és persze mindenki természetesnek vette, hogy a kicsik szinte azonnal a kiállított tűzoltó- és rendőrautó felé invitálták szüleiket.

Az óvodások és általános iskolások körében az Állampusztai BV kutyabemutatója, az arcfestés, lovaglás, a kiállított fajátékok, a kis íj kipróbálásának élményét csak fokozta, hogy felkapaszkodhattak a tűzoltó autóra, beülhettek a rendőrautóba, és még a szirénát is megszólaltathatták egy rövid időre. Mindehhez nem csak szüleiktől, de a tűzoltóktól, rendőröktől és a rendezvény lebonyolításához végig komoly segítséget nyújtó dózsás, harmadéves rendvédelmi tanulóktól kaptak segítséget.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ahogy az idő haladt, a rendezőknek egyre kevesebb oka volt az izgalomra, ugyanis amellett, hogy mindenki hamar megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot, egykettőre teljesült az a várakozás: egyszerre szórakozott felnőtt, gyerek, közülük még a legkisebbek is.

Utólag is dicséret illeti mindazokat, akik kigondolták és segítséget nyújtottak abban, hogy a családi napra olyan játékokat hoztak el, programokat válogattak össze, amelyeken a gyerekek és felnőttek együtt játszhattak, alkothattak, fedezhettek fel új élményeket.

Az óriás party egyik meghatározó helyszíne volt a fegyverzet - technikai eszközök bemutatója, ahol mindenben az eredetire hasonlító, sorozatlövő, csak airsoft elven működő fegyvereket lehetett kipróbálni és azokkal célra lőni.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A rendvédelmisek szakácstudományát ezúttal egy profi szakács, ifjabb Ferenczi László, a dunatapaji Tanya Bisztró séfje is erősítette. A hibátlanul, kitűnően megfőzött szarvas pörkölt elfogyasztása, majd a közös beszélgetés méltó befejezése volt az IPA Kalocsai Szervezete kitűnő Első Családi Napjának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 07. 23., 21:33
Kalocsán körülbelül egy órája nem működödnek a Tarr Kft. szolgáltatásai, de a telekommunikációs szolgáltató közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint Baranya, Tolna és Fejér megyék településein is leállás tapasztalható. Még >>>
2017. 07. 22., 18:55
Húsz gyermek utazhatott el pénteken a magyar tenger partjára a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy sikeres pályázatának köszönhetően. Még >>>
2017. 07. 21., 21:45
Van úgy, hogy a szemét tűnik el, és van úgy, hogy a kamera... Még >>>
2017. 07. 21., 18:50
A terep előkészítése csapatmunka volt. Még >>>
2017. 07. 21., 13:30
Ez egy újféle módszer, miszerint először használják a hajbalzsamot, és ezután a sampont, amitől a haj állítólag sokkal dúsabbnak, ápoltabbnak tűnik. De mi a véleménye erről egy szakembernek? Még >>>
2017. 07. 20., 22:00
Olyan keményen próbálkoztam és csak eddig jutottam, de a végén úgysem számít. El kellett buknom, hogy elveszítsek mindent. De a végén úgysem számít. //Linkin Park- In the end Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-05-22 15:23:35
 1 Aztán van-e jogosultsága a vállalkozónak a szer kezelésére, kijuttatására? Ezt vizsgálták a keretszerződés megkötésekor, vagy csak megint...

Szabálytalan volt a vegyszeres kezelés parkjainkban?! Simon Zoltán képviselő-testületi ülésen tett föl kérdéseket a Kubikus parki játszótéren és más közterületeken végzett vegyszeres rovarirtással kapcsolatban, lakossági jelzések kapcsán, a témáról írott cikkünkre is hivatkozva. A válasz szerint a permetezés papíron rendben volt, de írásos választ is ígértek.

 Ágika
 2017-05-16 15:33:28
 3 Úgy látom Cinó, nem volt eredményes a megfélemlítés. Hál' Istennek! ;) Nem is értem, hogy gondolja valaki, hogy egy újságírót megfenyesse...

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek”.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
A kazanyi Gorbunov repülőgépgyár végső összeszerelő üzemegységébe vontatták át az utolsó munkálatok elvégzésére a Tu-160M2 stratégiai bombázó prototípusát.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász 2017. október 29-től.
Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka július 18-án, kedden Pápán.