2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Géppark-fiatalítás a CAD-CAM tanműhelyben – Megjött a „Dózsások” tizennégy csúcsgépe

2017-08-12 12:22:14

Mint emlékezetes, tavasszal írta ki a Hankook Magyarország Kft. oktatási pályázati programját, amelyre Fejér, Tolna, illetve Bács-Kiskun Megyei iskolák jelentkezését várták, amelyekben szakképzés is folyik. A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is pályázott és nyert – már a helyükre is kerültek a milliós támogatásból vásárolt számítógépek.

Az oktatási intézmény Mócsy János utcai tanműhelyén járva találkoztunk Fekete Antal tagintézmény-vezetővel, aki éppen a hetekben kapta meg e posztra szóló, újabb ötéves időtartamra meghatározott kinevezését.

Fekete Antal immár 2022. június 30-ig kinevezett igazgatója a járás legnagyobb, a felnőtt és az esti oktatás keretében is szép eredményeket felmutató intézményének.
bővebben ...

Felidézte, hogy május 30-án kapták a jó hír, miszerint hárommillió forintot nyert az intézmény, amelyet a Hankook Tire Magyarország Kft. az ipari iskola alapítványának a számlájára el is utalt és indulhatott a 14 darab, CAD-CAM informatikus-képzést segítő számítógép-konfiguráció összeállítása és beszerzése, amelyeket immáron az ezzel megbízott helyi vállalkozó el is végzett.


Forrás: KALOhírek

Ott jártunkkor éppen a frissen beüzemelt PC-k beállítását végezte az iskola rendszergazda-informatikus szakembere, hogy a szeptember 1-jével érkező diákokat minden számítógép használatra készen várja.


Forrás: KALOhírek

– Szám szerint eddig is jó és használható gépek álltak a rendelkezésünkre, de köztudottan az informatika olyan terület, amelyben rendkívül felgyorsultak a technikai fejlődések-fejlesztések. Mivel mi magunk is a legmodernebb eszközökkel igyekszünk dolgozni, szükségesnek láttuk a berendezések modernizálását, amelyre egyébként a pályázati támogatás nélkül nem lett volna lehetőségünk. Abban bízunk, hogy ez a géppark nem kettő, sem három, hanem még ennél is több évig jól szolgálja majd a diákjainkat – mondta Fekete Antal, hozzátéve, hogy a régi munkagépek is jó helyre kerülnek, és jó szolgálatot teljesítenek majd az iskola egy másik szegmensében.

– A lecserélt, régebbi számítógépeink, ahogy az már tavaly elindult, mennek majd a kollégiumba, ahol még régebbi gépek vannak. Az ottani PC-k közül leselejtezünk egy párat, hiszen a régi CAD-CAM tervezésre használt gépek tökéletesen kiszolgálják majd az ottani, kisebb rendszerigényű feladatokat, amire a kollégisták használják őket, így például házi feladatok megoldására anyagkereséshez, vagy bármilyen böngészéshez – így a tagintézmény-vezető.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.