2017. 08. 16. szerda
Ábrahám
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 336 Ft/l   Dízel: 333 Ft/l   Írjon nekünk TUDOMÁNY

Képviselő maradna Kupsza Tamás – Ideiglenes (?) búcsú a Független Diákparlamenttől

2017-08-04 18:38:12

Portálunkon is olvashattatok arról, hogy a Kalocsán tanuló, végzős középiskolás diák, Kupsza Tamás személyében helyi képviselő is bekerült az egy tanévnyi ciklusra megválasztott Független Diákparlament legénységének soraiba. A leköszönő tisztségviselő elárulta, nem tervez végleges szakítást a diák-érdekképviseleti szervezettel.

Kronologikusan haladva, tavaly októberben zajlottak le az ország valamennyi oktatási intézményében a választások, amelyeken eldőlt, hogy kik alkotják majd a képviselői gárdát a 2016/2017-es tanévben a diákparlamentben. Miután Kalocsáról Tamás egyedüli bejutóként mandátumot szerzett és részt vett a novemberben Budapesten megtartott alakuló plenáris ülésen, ahol be is került diákönkormányzati ügyekkel foglalkozó bizottságba, belevetette magát a munkába.

Mint elmondta, testhezálló feladat volt ez számára, hiszen a kalocsai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatban is tevékenykedett, a diákparlament következő, 2017 márciusában megtartott üléséig távolról, többek között Skype-konferenciákon tanácskozott képviselőtársaival.

– Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó csapat alakult ebben a ciklusban és már a megkötött barátságokért érdemes volt indulni a választásokon, de természetesen a munkáé volt a főszerep, amit nagyon élveztem. Úgy tekintek erre a lehetőségre, mint a két ifjúságpolitikában töltött évemnek a megkoronázására. Meg is próbáltam mindent elkövetni annak érdekében, hogy képviseljem a diákságot, és ne okozzak csalódást azoknak, akik megtiszteltek a szavazatukkal – így Kupsza Tamás.

A leköszönt diákparlamenti képviselő azt is elmondta, hogy a frissen zárult ciklus fontos fejleménye, hogy elkészítették a Független Diákparlament 2016-2017-es tanévének a törvényjavaslat-csomagját, amely részleteiben megismerhető a www.diakparlament.hu honlapon. Ezt beterjesztették a Balogh Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálatra, befogadásra, esetleges törvényerőre emelésre. A teljesség igénye nélkül több kérdéskört érintenek benne, így a nyelvoktatás, továbbtanulás, pályaorientáció, egyetemekre bekerülési ponthatárok, és ösztöndíjak egyaránt visszaköszönnek az anyagban.

És hogy Tamás számára mit tartogat a jövő?

– Tervezem, hogy ismét indulok a választásokon, és remélhetőleg egyetemistaként fogom majd tovább erősíteni a csapatot! Mivel vendéglátóipar-ágazaton tanultam, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus-vendéglátás szakján folytatnám a tanulmányaimat – nyilatkozta felkeresésünkkor még feltételes módban.

Azóta nyilvánossá váltak az egyetemi bekerülést megugrandó ponthatárok és Tamás felvételt nyert az áhított felsőoktatási intézménybe. Várhatóan tehát a következő választásokkor ismét megméretteti magát, akkor már mint a BGE hallgatója gyűjti majd a támogató szavazatokat.

Ehhez és tanulmányaihoz egyaránt sok sikerült kíván szerkesztőségünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

Még több friss hír

2017-08-16 17:05:00
A magyar felnőttek fele az elmúlt öt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál. Kik nyaralnak a Balatonnál, és kiknek nincs rá lehetőségük? Északi part vagy déli? És ha tehetné, külföldre utazna, vagy akkor is maradna a legnagyobb magyar tó partján? Itt az Index nagy Balaton-kutatása.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 08. 16., 20:11
Leányfalusi Vilmos, a főszékesegyház karnagya a Nagyboldogasszony ünnepén tartott, búcsúi szentmise végén improvizál. Még >>>
2017. 08. 16., 16:30
Peti meglátta a Szelidi-tónál. A teljes képért kattints! Érdemes. Még >>>
2017. 08. 15., 22:34
Akkor hogy parkolhat egy őrült hajó? Még >>>
2017. 08. 15., 13:16
Augusztusi égbolt a főszékesegyház felett...Látványfelelős: Szalai Attila Még >>>
2017. 08. 14., 06:00
A holnapi (keddi) ünnepi nagymise után a következő három vasárnapon is érseki misékre várja a főszékesegyház a híveket. Még >>>
2017. 08. 13., 11:45
...a magyarok felének nincs elég pénze egy egyhetes nyaralásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ausztrál védelmi miniszter Marise Payne, 2017. augusztus 11-én az East Sale légibázison rendezett ünnepségen bejelentette, hogy hivatalosan is hadrendbe állt az első 6 Pilatus PC-21 típusú kiképzőgép.
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
A napokban egy érdekes hír látott napvilágot: az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát.
„Carpathian Hawk” néven a brit és magyar légierő katonái gyakorlatot rendeznek augusztus 14-25. között a kecskeméti repülőbázison.