2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Aki még nem nyújtotta be egységes támogatási kérelmét, sürgősen keresse a falugazdászát! - Két hét van a szankciómentes beadásáig

Aki még nem nyújtotta be egységes támogatási kérelmét, sürgősen keresse a falugazdászát! - Két hét van a szankciómentes beadásáig
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 02., 15:32

Amint korábban hírt adtunk róla, április 6-án kezdődött az idei mezőgazdasági egységes támogatási kérelmek beadása, a szankciómentes benyújtási határidő május 15-e. A korábbi években a támogatási kérelmek mintegy 70 százalékát a gazdálkodók a kamara falugazdászai közreműködésével nyújtották be. Vélhetően - a koronavírus-járvány következtében bevezetett rendszabályok ellenére- sem lesz ez másként, csak hogy a falugazdásszal való személyes kapcsolatfelvételhez célszerű előzetesen időpontot egyeztetni, amennyiben a telefonos ügyintézés a kérelem bonyolultsága miatt valamilyen akadályba ütközne. A határidő vészesen közeleg, jó lesz rá figyelni!

A Nemzeti Agrárkamara (NAK) tájékoztatása szerintaz idei időszakban 43 támogatási jogcímre, intézkedésre igényelhetnek támogatást a gazdák, illetve teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár online felületén lehet benyújtani a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon.

MINDEN OLYAN EGYSÉGES KÉRELMET, AMELYET MÁJUS 15-IG BENYÚJTOTTAK, AZT SZANKCIÓMENTESEN LEHET 2020. JÚNIUS 2-IG ADATVÁLTOZÁS KERETÉBEN MÓDOSÍTANI.

Egyetlen kivétel ez alól a közvetlen állatalapú kérelem, ahol a már benyújtott támogatási kérelem 2020. május 15-e után csak szankció mellett módosítható.

KALOhírek archiv


A koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán, a kérelem beadási időszakára is felkészülve,

A KAMARA SZÁMOS ÚJ BIZTONSÁGI ÉS ÜGYFÉLFOGADÁSI SZABÁLYT VEZETETT BE, ILLETVE A FALUGAZDÁSZ-IRODÁKAT A SZIGORÚBB SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁSI ELŐÍRÁSOK SZERINT ALAKÍTOTTA ÁT.

Bács-Kiskun megyében 50 falugazdász-irodában fogadják az ügyfeleket, előzetes időpont-egyeztetés után, ahol plexi-falakkal védik mind a munkavállalókat, mind az ügyfeleket.


A személyes ügyfélfogadásra csak abban az esetben van szükség, ha az ügyintézés telefonos kommunikációval nem megoldható, a kérelem túl bonyolult.

A falugazdászok 3000 db egyszer használatos tollat biztosítanak az ügyfeleknek. A megyében személyes ügyintézést végző falugazdászok gumikesztyűket és FFP2-es maszkokat kaptak.

Az ügyfelek számára egyszer használatos szájmaszkok kerültek kihelyezésre, melyet az ügyfél ügyintézés alatt köteles viselni. Mindemellett az ügyfelek számára biztosított elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll, minden irodában.

AKI MÉG NEM NYÚJTOTTA BE EGYSÉGES KÉRELMÉT, AZ MIELŐBB KERESSE FEL FALUGAZDÁSZÁT!

Aki korábban nem vette igénybe a falugazdász hálózat szolgáltatásait, és nem ismeri a területileg illetékes falugazdászt, úgy keresse bizalommal az illetékes körzetvezetőt, aki a Kalocsai Körzetben Nagy Attila, és a 0670/4361377 számon érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei