2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Aki még nem nyújtotta be egységes támogatási kérelmét, sürgősen keresse a falugazdászát! - Két hét van a szankciómentes beadásáig

Aki még nem nyújtotta be egységes támogatási kérelmét, sürgősen keresse a falugazdászát! - Két hét van a szankciómentes beadásáig
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 02., 15:32

Amint korábban hírt adtunk róla, április 6-án kezdődött az idei mezőgazdasági egységes támogatási kérelmek beadása, a szankciómentes benyújtási határidő május 15-e. A korábbi években a támogatási kérelmek mintegy 70 százalékát a gazdálkodók a kamara falugazdászai közreműködésével nyújtották be. Vélhetően - a koronavírus-járvány következtében bevezetett rendszabályok ellenére- sem lesz ez másként, csak hogy a falugazdásszal való személyes kapcsolatfelvételhez célszerű előzetesen időpontot egyeztetni, amennyiben a telefonos ügyintézés a kérelem bonyolultsága miatt valamilyen akadályba ütközne. A határidő vészesen közeleg, jó lesz rá figyelni!

A Nemzeti Agrárkamara (NAK) tájékoztatása szerintaz idei időszakban 43 támogatási jogcímre, intézkedésre igényelhetnek támogatást a gazdák, illetve teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár online felületén lehet benyújtani a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes oldalon.

MINDEN OLYAN EGYSÉGES KÉRELMET, AMELYET MÁJUS 15-IG BENYÚJTOTTAK, AZT SZANKCIÓMENTESEN LEHET 2020. JÚNIUS 2-IG ADATVÁLTOZÁS KERETÉBEN MÓDOSÍTANI.

Egyetlen kivétel ez alól a közvetlen állatalapú kérelem, ahol a már benyújtott támogatási kérelem 2020. május 15-e után csak szankció mellett módosítható.

KALOhírek archiv


A koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán, a kérelem beadási időszakára is felkészülve,

A KAMARA SZÁMOS ÚJ BIZTONSÁGI ÉS ÜGYFÉLFOGADÁSI SZABÁLYT VEZETETT BE, ILLETVE A FALUGAZDÁSZ-IRODÁKAT A SZIGORÚBB SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁSI ELŐÍRÁSOK SZERINT ALAKÍTOTTA ÁT.

Bács-Kiskun megyében 50 falugazdász-irodában fogadják az ügyfeleket, előzetes időpont-egyeztetés után, ahol plexi-falakkal védik mind a munkavállalókat, mind az ügyfeleket.


A személyes ügyfélfogadásra csak abban az esetben van szükség, ha az ügyintézés telefonos kommunikációval nem megoldható, a kérelem túl bonyolult.

A falugazdászok 3000 db egyszer használatos tollat biztosítanak az ügyfeleknek. A megyében személyes ügyintézést végző falugazdászok gumikesztyűket és FFP2-es maszkokat kaptak.

Az ügyfelek számára egyszer használatos szájmaszkok kerültek kihelyezésre, melyet az ügyfél ügyintézés alatt köteles viselni. Mindemellett az ügyfelek számára biztosított elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll, minden irodában.

AKI MÉG NEM NYÚJTOTTA BE EGYSÉGES KÉRELMÉT, AZ MIELŐBB KERESSE FEL FALUGAZDÁSZÁT!

Aki korábban nem vette igénybe a falugazdász hálózat szolgáltatásait, és nem ismeri a területileg illetékes falugazdászt, úgy keresse bizalommal az illetékes körzetvezetőt, aki a Kalocsai Körzetben Nagy Attila, és a 0670/4361377 számon érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-07-31 09:20:00
Szakmáron iskolaépület és tornaterem, az önkormányzat harkányi üdülője és óbányai diákszállója megújítása, az elbontott romos házak helyén épült új, korszerű játszótér és szabadidő park építése fémjelzi a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) által biztosított pályázati, összesen 72,8 millió forint hatékony felhasználását.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés