2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hasznos tanácsok biogazdálkodóknak – Ökológiai tájékoztató fórumot tartott az Agrárközösség Kalocsán

Gazsó Rita  |  2019. 05. 06., 17:02

Növényvédelem, adminisztráció és ellenőrzés az ökogazdálkodásban, ez állt az Agrárközösség mai tájékoztató fórumának középpontjában, amelyet a szaktanácsadó-hálózat kalocsai irodája szervezett helyi gazdálkodók számára. A fórumra a tavaly év végén kiírt ökopályázaton nyertes, avagy a biogazdálkodás iránt érdeklődő gazdák látogattak el, akiknek az új gazdálkodási forma legfontosabb tudnivalóiról beszéltek az előadók.

A mezőgazdaságon belül az ökológiai gazdálkodás Európában, így Magyarországon is a legdinamikusabban fejlődő ágazat. Azonban még mindig nagyobb a lakosság bioélelmiszerek iránti igénye, mint amilyen arányban növekszenek az ökológiai területek hazánkban. Tavaly írtak ki egy új ökológiai pályázatot, amelynek keretéből több hazai gazdálkodó, köztük kalocsaiak is plusz forrást nyertek – mondta portálunknak Szigeti Tamás, az Agrárközösség kalocsai irodájának vezetője.

Az irodavezető kiemelte: az újabb pályázati kiírásnak és keretemelésnek köszönhetően nagy érdeklődés mutatkozott az újonnan ökológiai gazdálkodásba belépők körében is, ezért hívták életre az öko tájékoztató fórumot, amelyet május 6-án hétfőn rendeztek meg az Agrárközösség kalocsai irodájában.

A fórumon szó volt növényvédelemről, általános szaktanácsadásról, de a biztosítás területén is hasznos tanácsokkal látták el a gazdálkodókat.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Szigeti Tamás az újonnan ide látogatók kedvéért bemutatta az Agrárközösség hálózatát, tevékenységét, de beszélt a 2023-ig elérhető ökológiai pályázatról, a jelentkezés feltételeiről.
Kanyó Zsolt Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. részlegvezetője a tanúsítvány megszerzésének feltételeit, valamint a Biokontroll ellenőrzési gyakorlatát és tapasztalatait mutatta be, izgalmas gyakorlati példákon keresztül.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Lipták Nikoletta, az Agrárközösség szaktanácsadója előadásában az ökogazdálkodás hátterével foglalkozott, azzal, hogy mi is áll pontosan a kifejezés hátterében, valamint hogy milyen adminisztráció szükséges az ökológiai gazdálkodásban.

Őt Morva Tamás Agrárközösség növényvédelmi üzletág-vezetőjének előadása követte, aki az ökológiai növényvédelem gyakorlati tudnivalóit vázolta az érdeklődőknek.
A fórumot Farkas Anita hitel-, és biztosítási üzletág-vezető zárta, aki a nem kevésbé fontos finanszírozási és biztosítási lehetőségekre hívta fel a jelenlévők figyelmét az agráriumban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés