2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Irány a Kistény major! – Agrárnap: szakmáról nem csak szakmabélieknek

Helyszín: Kistény szállás
Dátum: 2017. augusztus 26., szombat 09:30
Irány a Kistény major! – Agrárnap: szakmáról nem csak szakmabélieknek

Szombaton a Kalocsától 15 kilométerre, Szakmár és Újtelek között húzódó Kistény szálláson rendezi meg az Agrárközösség helyi irodája az idei Gazdanapját, amelynek rangját nem csak a meghívott előadók fémjelzik, hanem a tavalyihoz képest jelentősen megugrott kiállítók és megduplázni látszó érdeklődők létszáma. Az esemény kínálatát Szigeti Tamás irodavezető foglalja össze, s ajánlja egyúttal figyelmébe.

Tavaly tartották meg először a rendezvényt, amelyet az idén augusztus 26-án rendeznek meg. A tavalyi háromszáz résztvevőnek az idén körülbelül a duplájára számítanak, és míg 2016-ban hat kiállító közreműködött a szakmai-szabadidős eseményen, az idénre ez csaknem a háromszorosára emelkedett.

– Az elsődleges célunk az volt, hogy ezzel is igyekezzünk a meglévő ügyfeleinknek meghálálni a belénk fektetett bizalmat, illetve próbálunk új ügyfeleket is szerezni. Emellett természetesen egy tartalmas napot szeretnénk kínálni a kilátogató gazdálkodóknak, akik velünk és a partnercégeinkkel is közelebbről megismerkedhetnek, építhetik már meglévő kapcsolatrendszerüket, vagy újakkal gyarapíthatják azokat – foglalta össze a rendezvény misszióját Szigeti Tamás, az Agrárközösség kalocsai irodájának vezetője.


Forrás: Agrárközösség - Facebook

Az esemény délelőtt fél 10-kor kezdődik és a nap folyamán többek között beszédet mond majd Font Sándor országgyűlési képviselőnk, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, illetve Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

A szervezők gondoskodtak róla, hogy míg apuka a traktorok között nézelődik, vagy éppen a tehénfejő-versenyen [merthogy lesz ilyen is!] teszi próbára tudását, anyuka és a gyermek se unatkozzon: íjászbemutató, terepautózás és állatsimogatás is mind-mind felkerült a palettára egy jótékonysági tombolasorsolással együtt.

Szigeti Tamás elmondta, hogy tavaly is tekintélyes összeg folyt be a számukra felajánlott értékes ajándékok tombolára váltásából, amelyet egy budapesti kórház javára ajánlottak fel. Ebben az évben a tombola minden befolyt forintjával a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház köztudottan pénzzel nem túltöltött kasszáját igyekeznek gazdagítani – reméljük, minél nagyobb összeggel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei