2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Irány a Kistény major! – Agrárnap: szakmáról nem csak szakmabélieknek

Helyszín: Kistény szállás
Dátum: 2017. augusztus 26., szombat 09:30
Irány a Kistény major! – Agrárnap: szakmáról nem csak szakmabélieknek

Szombaton a Kalocsától 15 kilométerre, Szakmár és Újtelek között húzódó Kistény szálláson rendezi meg az Agrárközösség helyi irodája az idei Gazdanapját, amelynek rangját nem csak a meghívott előadók fémjelzik, hanem a tavalyihoz képest jelentősen megugrott kiállítók és megduplázni látszó érdeklődők létszáma. Az esemény kínálatát Szigeti Tamás irodavezető foglalja össze, s ajánlja egyúttal figyelmébe.

Tavaly tartották meg először a rendezvényt, amelyet az idén augusztus 26-án rendeznek meg. A tavalyi háromszáz résztvevőnek az idén körülbelül a duplájára számítanak, és míg 2016-ban hat kiállító közreműködött a szakmai-szabadidős eseményen, az idénre ez csaknem a háromszorosára emelkedett.

– Az elsődleges célunk az volt, hogy ezzel is igyekezzünk a meglévő ügyfeleinknek meghálálni a belénk fektetett bizalmat, illetve próbálunk új ügyfeleket is szerezni. Emellett természetesen egy tartalmas napot szeretnénk kínálni a kilátogató gazdálkodóknak, akik velünk és a partnercégeinkkel is közelebbről megismerkedhetnek, építhetik már meglévő kapcsolatrendszerüket, vagy újakkal gyarapíthatják azokat – foglalta össze a rendezvény misszióját Szigeti Tamás, az Agrárközösség kalocsai irodájának vezetője.


Forrás: Agrárközösség - Facebook

Az esemény délelőtt fél 10-kor kezdődik és a nap folyamán többek között beszédet mond majd Font Sándor országgyűlési képviselőnk, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, illetve Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója.

A szervezők gondoskodtak róla, hogy míg apuka a traktorok között nézelődik, vagy éppen a tehénfejő-versenyen [merthogy lesz ilyen is!] teszi próbára tudását, anyuka és a gyermek se unatkozzon: íjászbemutató, terepautózás és állatsimogatás is mind-mind felkerült a palettára egy jótékonysági tombolasorsolással együtt.

Szigeti Tamás elmondta, hogy tavaly is tekintélyes összeg folyt be a számukra felajánlott értékes ajándékok tombolára váltásából, amelyet egy budapesti kórház javára ajánlottak fel. Ebben az évben a tombola minden befolyt forintjával a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház köztudottan pénzzel nem túltöltött kasszáját igyekeznek gazdagítani – reméljük, minél nagyobb összeggel!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK