2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Raktártűz Izsáknál: kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották el – A Royalsekt pezsgőüzem raktára égett, ma már újra termelnek

Raktártűz Izsáknál: kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották el – A Royalsekt pezsgőüzem raktára égett, ma már újra termelnek
Illés György Cinó  |  2020. 04. 28., 07:58

Az Izsákot Ágasegyházával összekötő út mentén álló raktárban kiütött tűz megfékezésére a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, később a dunaújvárosi és a dabasi lánglovagok is bekapcsolódtak az oltásba, munkájukat az orgoványi önkéntes tűzoltók segítették. A tüzet végül több mint négyórás megfeszített munkával, az épület tetőszerkezetének megbontásával tudták eloltani. A bent raktározott áruk mellett a mozgatásukhoz használt targoncákat is veszélyeztették a lángok. Emberéletben nem esett kár. A tűzeset körülményeiről és következményeiről a raktár tulajdonosának, a pezsgőgyártásra szakosodott Royalsekt Zrt.-nek a vezérigazgatója, Fórián Szabó Róbert nyilatkozott portálunknak.

Amint arról gyorshírben már aznap beszámoltunk, péntek délután Kalocsa északkeleti határában a nádas égett nagy felületen. Ott csak ökológiai kár keletkezett, de az jelentős: öt hektáron égett a nádas Vörösszállás térségében.
Vasárnap viszont jelentős anyagi kárt is okozott az a tűz, amely Izsák külterületén, Agárdy telepen egy raktár tetőszerkezetében keletkezett, eddig ismeretlen okból.

Kigyulladt egy raktár Izsák külterületén – adta hírülvasárnap fél hat után néhány perccel honlapjának hírrovatában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, majd számos frissítésben tájékoztattak a mentés előrehaladásáról, mígnem este tíz előtt négy perccel számolhattak be a tűz eloltásáról.

Az elsődleges híradás szerint egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete égett Izsák külterületén, az Ágasegyháza felé vezető út mellett. A helyszínre a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

Alig több mint negyedórával később, 17 óra 50 perckor első frissítésükben már arról írtak, hogy vízágyúval is oltották az égő tetőszerkezet lángjait a tűzoltók. A bejegyzés szerint sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, és az egységek vízsugarakkal hűtötték a raktárban lévő targoncákat.

A hat óra után nyolc perccel közölt adatok szerint már nyolc vízsugárral és egy vízágyúval oltották a lángokat, és a helyszínre dunaújvárosi, valamint a dabasi egységeket is riasztottak.

Fél hét előtt két perccel arról érkezett hír, hogy az égő raktár tetőszerkezete több helyen beszakadt. Ekkor már az orgoványi önkéntes tűzoltókat is riasztották a tűzhöz.

Este hétkor közölt frissítésük szerint

A KATASZTRÓFAVÉDELMI MOBIL LABOR MÉRÉSEKET VÉGZETT A TELEPHELY TERÜLETÉN KÍVÜL, DE NEM MUTATOTT KI A HATÁRÉRTÉKET MEGHALADÓ KÁROSANYAG-KONCENTRÁCIÓT.

Fél nyolc után három perccel azt közölték, hogy a raktár már magától is beszakadt tetőszerkezetét a tűzoltóegységek is megbontották, és kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották a tüzet. A raktározott termékek körül lánggal égést nem tapasztalnak.

A TÜZET VALAMIVEL ESTE TÍZ ÓRA ELŐTT SIKERÜLT MEGFÉKEZNI, MIUTÁN A TŰZOLTÓK TÖBB HELYEN MEGBONTOTTÁK AZ ÉPÜLET TETEJÉT ÉS ELOLTOTTÁK A LÁNGOKAT A TŰZOLTÓK.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hat település hivatásos tűzoltói, egy önkormányzati tűzoltóegység és önkéntes tűzoltók együttes erővel fékezték meg a tűzet.


Amint megtudtuk, a tűz a Royalsekt Zrt. borászati vállalat szárazáruraktárát sújtotta. Megkerestük a pezsgőkészítésre szakosodott társaságot, hogy a tűzesettel kapcsolatban tájékoztatásukat kérjük.

Már ma újraindulhat a termelés

A társaság vezérigazgatója, Fórián Szabó Róbert arról tájékoztatta portálunkat, hogy

  • A tűzesetben személyi sérülés nem történt.
  • A Katasztrófavédelem laboratóriumának mérései szerint a tűz következtében egészségre ártalmas anyag nem került a levegőbe.
  • A tűz okát a hatóságok vizsgálják.
  • A károk felmérése folyamatban van.
  • A tűz következtében a társaság készáruraktára tetőszerkezetének jelentős része károsodott, mintegy 4.000 négyzetméteres felületen.
  • A palackozó üzemet és az alapanyagraktárat a tűz nem érintette.
  • A készáru tárolására egy 3000 négyzetméteres alapterületű mobil raktárat állítottak föl, amelyet tegnap reggel kezdtek építeni és délutánra el is készült, így


A TERMELÉS MÁR A MAI NAP FOLYAMÁN ÚJRAINDULHAT.

[A cikk a kép alatt folytatódik!]

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hétfő reggel kezdték építeni, délutára már el is készült az ideiglenes raktár.


A társaság által kiadott tájékoztatás leszögezi:

A MEGRENDELÉSEKET A LEHETŐSÉGEK SZERINT MARADÉKTALANUL IGYEKEZNEK TELJESÍTENI.

Mivel cégünk több mint 300 szőlős gazdától vásárol fel szőlőt, sokan érdeklődtek, hogy a tűz okoz-e bármi fennakadást a szőlő felvásárlásában. Ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy a 2019-ben felvásárolt szőlő kifizetések az előzetes ütemterv szerint történnek, a 2020-as szüretet pedig a kialakult helyzet nem érinti” – zárta a KALOhíreknek adott tájékoztatását Fórián Szabó Róbert.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A raktár tetőszerkezete mintegy 4000 négyzetméteren megsemmisült.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK