2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Raktártűz Izsáknál: kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották el – A Royalsekt pezsgőüzem raktára égett, ma már újra termelnek

Raktártűz Izsáknál: kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották el – A Royalsekt pezsgőüzem raktára égett, ma már újra termelnek
Illés György Cinó  |  2020. 04. 28., 07:58

Az Izsákot Ágasegyházával összekötő út mentén álló raktárban kiütött tűz megfékezésére a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, később a dunaújvárosi és a dabasi lánglovagok is bekapcsolódtak az oltásba, munkájukat az orgoványi önkéntes tűzoltók segítették. A tüzet végül több mint négyórás megfeszített munkával, az épület tetőszerkezetének megbontásával tudták eloltani. A bent raktározott áruk mellett a mozgatásukhoz használt targoncákat is veszélyeztették a lángok. Emberéletben nem esett kár. A tűzeset körülményeiről és következményeiről a raktár tulajdonosának, a pezsgőgyártásra szakosodott Royalsekt Zrt.-nek a vezérigazgatója, Fórián Szabó Róbert nyilatkozott portálunknak.

Amint arról gyorshírben már aznap beszámoltunk, péntek délután Kalocsa északkeleti határában a nádas égett nagy felületen. Ott csak ökológiai kár keletkezett, de az jelentős: öt hektáron égett a nádas Vörösszállás térségében.
Vasárnap viszont jelentős anyagi kárt is okozott az a tűz, amely Izsák külterületén, Agárdy telepen egy raktár tetőszerkezetében keletkezett, eddig ismeretlen okból.

Kigyulladt egy raktár Izsák külterületén – adta hírülvasárnap fél hat után néhány perccel honlapjának hírrovatában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, majd számos frissítésben tájékoztattak a mentés előrehaladásáról, mígnem este tíz előtt négy perccel számolhattak be a tűz eloltásáról.

Az elsődleges híradás szerint egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete égett Izsák külterületén, az Ágasegyháza felé vezető út mellett. A helyszínre a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

Alig több mint negyedórával később, 17 óra 50 perckor első frissítésükben már arról írtak, hogy vízágyúval is oltották az égő tetőszerkezet lángjait a tűzoltók. A bejegyzés szerint sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, és az egységek vízsugarakkal hűtötték a raktárban lévő targoncákat.

A hat óra után nyolc perccel közölt adatok szerint már nyolc vízsugárral és egy vízágyúval oltották a lángokat, és a helyszínre dunaújvárosi, valamint a dabasi egységeket is riasztottak.

Fél hét előtt két perccel arról érkezett hír, hogy az égő raktár tetőszerkezete több helyen beszakadt. Ekkor már az orgoványi önkéntes tűzoltókat is riasztották a tűzhöz.

Este hétkor közölt frissítésük szerint

A KATASZTRÓFAVÉDELMI MOBIL LABOR MÉRÉSEKET VÉGZETT A TELEPHELY TERÜLETÉN KÍVÜL, DE NEM MUTATOTT KI A HATÁRÉRTÉKET MEGHALADÓ KÁROSANYAG-KONCENTRÁCIÓT.

Fél nyolc után három perccel azt közölték, hogy a raktár már magától is beszakadt tetőszerkezetét a tűzoltóegységek is megbontották, és kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották a tüzet. A raktározott termékek körül lánggal égést nem tapasztalnak.

A TÜZET VALAMIVEL ESTE TÍZ ÓRA ELŐTT SIKERÜLT MEGFÉKEZNI, MIUTÁN A TŰZOLTÓK TÖBB HELYEN MEGBONTOTTÁK AZ ÉPÜLET TETEJÉT ÉS ELOLTOTTÁK A LÁNGOKAT A TŰZOLTÓK.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hat település hivatásos tűzoltói, egy önkormányzati tűzoltóegység és önkéntes tűzoltók együttes erővel fékezték meg a tűzet.


Amint megtudtuk, a tűz a Royalsekt Zrt. borászati vállalat szárazáruraktárát sújtotta. Megkerestük a pezsgőkészítésre szakosodott társaságot, hogy a tűzesettel kapcsolatban tájékoztatásukat kérjük.

Már ma újraindulhat a termelés

A társaság vezérigazgatója, Fórián Szabó Róbert arról tájékoztatta portálunkat, hogy

  • A tűzesetben személyi sérülés nem történt.
  • A Katasztrófavédelem laboratóriumának mérései szerint a tűz következtében egészségre ártalmas anyag nem került a levegőbe.
  • A tűz okát a hatóságok vizsgálják.
  • A károk felmérése folyamatban van.
  • A tűz következtében a társaság készáruraktára tetőszerkezetének jelentős része károsodott, mintegy 4.000 négyzetméteres felületen.
  • A palackozó üzemet és az alapanyagraktárat a tűz nem érintette.
  • A készáru tárolására egy 3000 négyzetméteres alapterületű mobil raktárat állítottak föl, amelyet tegnap reggel kezdtek építeni és délutánra el is készült, így


A TERMELÉS MÁR A MAI NAP FOLYAMÁN ÚJRAINDULHAT.

[A cikk a kép alatt folytatódik!]

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Hétfő reggel kezdték építeni, délutára már el is készült az ideiglenes raktár.


A társaság által kiadott tájékoztatás leszögezi:

A MEGRENDELÉSEKET A LEHETŐSÉGEK SZERINT MARADÉKTALANUL IGYEKEZNEK TELJESÍTENI.

Mivel cégünk több mint 300 szőlős gazdától vásárol fel szőlőt, sokan érdeklődtek, hogy a tűz okoz-e bármi fennakadást a szőlő felvásárlásában. Ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy a 2019-ben felvásárolt szőlő kifizetések az előzetes ütemterv szerint történnek, a 2020-as szüretet pedig a kialakult helyzet nem érinti” – zárta a KALOhíreknek adott tájékoztatását Fórián Szabó Róbert.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A raktár tetőszerkezete mintegy 4000 négyzetméteren megsemmisült.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK