2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A DriftAréna Országos Drift Versenyének adott otthont a Foktő–Kalocsa–Uszód repülőtér – Gigászi küzdelmeket láthatott a nagyérdemű

Tóth Barna  |  2019. 04. 28., 14:42

Gumifalba csapódó autók, kőkemény versenyek, visszahívások és végül önfeledt öröm! Így zajlott Kalocsán, a repülőtéren múlt szombaton a DriftAréna - Gigászok Harca eseményén az Országos Drift Bajnokság III. Street és az Országos Drift Bajnokság II. Pro2 kategóriáinak versenyei! A páratlan küzdelmeket majd 2,5 ezer néző izgulta végig a nap folyamán, nem hiába, hiszen látványból és vérbeli versenyből jutott bőven.

A Gigászok Harca helyszínén, szombaton pontban 7 órakor nyílt ki a kapu a pilóták előtt, míg a közönség 8 órától léphetett be a DriftAréna „szentélyébe”. A hivatalos gépátvétel és biztonsági - versenyszabályzat ismertetése után, a pálya mellett kialakított depóban ekkor már a csapatok és versenyzők lázasan készítették fel autóikat a megmérettetésre.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

A délelőtt az edzés és a ráhangolódás jegyében telt, hiszen egy teljesen új, gumifalakból épített meglepetés pályát alkottak a szervezők a versenyre, ezáltal is emelve az izgalmakat és a látványt.

Már az edzés is adrenalin dús volt, miközben a pályát a gumi és benzinfüst édes illata járta át. Az események 12 óra után gyorsultak fel, ahol elsőként az OBIII. Street kategóriájának kvalifikációjával vette kezdetét a megmérettetés, majd közvetlenül utána a Pro2 mezőnye csillogtatta meg tudását a DriftAréna „színpadán” a közönség legnagyobb örömére.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

A kvalifikációk után már a legjobb tizenhatba- nyolcba-négybe kerülésért vívtak ádáz harcot a pilóták. Ezeket követte mindkét szériában a 4. és 3. majd a 2. és az abszolút győztes 1. helyért vívott küzdelem.

A Pro2 kategóriájában már tsuiso csatákat is láthatott a DriftAréna közönsége. Itt nem az elöl haladó autó megelőzése a cél, hanem annak milliméterekre való tökéletes lekövetése és a pálya érintési pontjainak megközelítése a cél. A szakmai zsűri ezek alapján pontozta a versenyzők teljesítményét.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

A küzdelmek hevében több autó is a gumifalban kötött ki, a leszakadt lökhárítók pedig már szinte 4-5 körönként általánosan jellemezték a kemény küzdelmet. Az autók oldalán és hátulján piros és sárga festékcsíkok jelezték a pályával való közelebbi találkozást. Több ízben történt visszahívás is a verseny során, hiszen sok pilóta rendre tökéletes munkát hajtott végre a pályán, feladva az ítészeknek a feladatot. 

Az emlékezetes küzdelmek garmadájában is kiemelkedő volt, Orbán Zsombor és Hamar Ákos többszöri csatája, de Széles László és Pereszlényi György küzdelmei mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Ám a puskaporos hordó és az igazi tűzijáték a legvégére maradt, ahol a legjobbnak járó címért a Pro2 kategóriában Stölker Csaba és Zajacz Péter szállt ringbe! A párharcból végül Stölker Csaba került ki győztesen, míg Péter a sokadik visszahívás után, végül az előkelő II. helyen zárta a versenyt.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

A DriftAréna Országos Drift Bajnokság II. Pro2 kategóriáinak dobogósai

I. Stökler Csaba (Cselőtei Speed Zone)
II. Zajacz Péter (Cselőtei Speed Zone)
III. Széles László
IV. hely és különdíj: Kuhn Tamás

Óriási küzdelmet láthatott mindenki szombaton a DriftAréna - Gyárellátó Központ - Gigászok Harca versenyén.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

A DriftAréna Országos Drift Bajnokság III. Street kategóriáinak dobogósai

I. Varga Tamás
II. Bognár Barnabás
III. Tóth Balázs
IV. hely és különdíj:  Pereszlényi Ákos (P&P Drift Team)

A DriftAréna – Gyárellátó Központ – Gigászok Harca szombati versenye, egy három felvonásos sorozat első állomása volt. Május 25-én szintén a Foktő-Kalocsa-Uszód repülőtérre látogatnak a versenyzők, ekkor egy edzés keretében megkezdik a felkészülést a június 29-i kalocsai versenyre, ahol az OB III. és az OBII. mezőnye ismét megmérkőzik egymással. A DriftAréna versenysorozata szeptemberben Kiskunlacházára látogat majd, hiszen ott rendezik meg a végső megmérettetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK