2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A hétvégén: Bács Trophy Bajnokság, III. forduló, Kalocsa – Versenyautó-mustrával indul az ingyenesen látogatható offroad verseny

Illés György Cinó  |  2022. 06. 20., 11:30

Érdekelnek a technikai sportok, autók, terepjárók? Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy offroad verseny, hogyan dagasztják a sarat a különleges versenygépek? Nézd meg a saját szemeddel! A Bács Trophy Bajnokság idei harmadik fordulóját tartják meg városunkban, amely pénteken este kezdődik, járműbemutatóval. A versennyel kapcsolatos tudnivalókat Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének elnöke ismertette.

A program pénteken este hét órakor kezdődik majd, amikor az ipari parki versenyközpontból a Paksi közön keresztül rendőrségi felvezetéssel jön majd be a mezőny a városba, hogy az esti rajt előtt a Csilás park parkolójában a nézőknek is megmutassák magukat.

A rajtot este kilenc körül tervezik – ekkor teljesítik a versenyzők a special szakaszokat a homokbányában kialakított pályán, ahol minden csapatnak két-két szakaszt kell teljesítenie.
A versenyre öt kategóriában – kis normál, nagy normál, kis profi, nagy profi és extrém kategóriákban lehetett benevezni. Cikkünk írásakor 54 versenyzőt tartott nyilván a verseny közösségi médiás oldala.
A versenynek ez a szakasza hajnali kettő-három óra körül ér majd véget. Az éjszakai pihenő után másnap reggel kilenckor folytatódik a versengés, amikor 3-3 nappali szakaszt teljesítenek a versenyzők. Ez várhatóan kora délutánig tart majd.

Forrás: KALOhírek / Archív


A special szakaszokhoz gyakorlatilag a teljes homokbánya területén pályákat alakítottak ki a különböző kategóriáknak megfelelő nehézségi fokozattal, ahol a versenyautókat egész közelről, mégis biztonságosan lehet majd követni.

Nézőbarát a versenypályák helyszíne, elég közel lehet menni az autókhoz, balesetmentesen. Izgalmas lesz, jó pályák jellemzőek Kalocsára, úgyhogy sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!”– invitálta a közönséget a szervező Huszár Gábor a KIKK igazgatójával, Zsikó Zoltánnal, valamint Vad Horváth Zoltánnal, a Magyar Street Food Egyesület elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az e hét végén egyidejűleg zajló két rendezvényt, az offroad verseny mellett a hozzá a különleges járművek révén kapcsolódó, idén második alkalommal megtartandó Food Truck Show-t népszerűsítették.

A rendezvény díjtalan!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK