2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A hétvégén: Bács Trophy Bajnokság, III. forduló, Kalocsa – Versenyautó-mustrával indul az ingyenesen látogatható offroad verseny

Illés György Cinó  |  2022. 06. 20., 11:30

Érdekelnek a technikai sportok, autók, terepjárók? Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy offroad verseny, hogyan dagasztják a sarat a különleges versenygépek? Nézd meg a saját szemeddel! A Bács Trophy Bajnokság idei harmadik fordulóját tartják meg városunkban, amely pénteken este kezdődik, járműbemutatóval. A versennyel kapcsolatos tudnivalókat Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének elnöke ismertette.

A program pénteken este hét órakor kezdődik majd, amikor az ipari parki versenyközpontból a Paksi közön keresztül rendőrségi felvezetéssel jön majd be a mezőny a városba, hogy az esti rajt előtt a Csilás park parkolójában a nézőknek is megmutassák magukat.

A rajtot este kilenc körül tervezik – ekkor teljesítik a versenyzők a special szakaszokat a homokbányában kialakított pályán, ahol minden csapatnak két-két szakaszt kell teljesítenie.
A versenyre öt kategóriában – kis normál, nagy normál, kis profi, nagy profi és extrém kategóriákban lehetett benevezni. Cikkünk írásakor 54 versenyzőt tartott nyilván a verseny közösségi médiás oldala.
A versenynek ez a szakasza hajnali kettő-három óra körül ér majd véget. Az éjszakai pihenő után másnap reggel kilenckor folytatódik a versengés, amikor 3-3 nappali szakaszt teljesítenek a versenyzők. Ez várhatóan kora délutánig tart majd.

Forrás: KALOhírek / Archív


A special szakaszokhoz gyakorlatilag a teljes homokbánya területén pályákat alakítottak ki a különböző kategóriáknak megfelelő nehézségi fokozattal, ahol a versenyautókat egész közelről, mégis biztonságosan lehet majd követni.

Nézőbarát a versenypályák helyszíne, elég közel lehet menni az autókhoz, balesetmentesen. Izgalmas lesz, jó pályák jellemzőek Kalocsára, úgyhogy sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!”– invitálta a közönséget a szervező Huszár Gábor a KIKK igazgatójával, Zsikó Zoltánnal, valamint Vad Horváth Zoltánnal, a Magyar Street Food Egyesület elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az e hét végén egyidejűleg zajló két rendezvényt, az offroad verseny mellett a hozzá a különleges járművek révén kapcsolódó, idén második alkalommal megtartandó Food Truck Show-t népszerűsítették.

A rendezvény díjtalan!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK