2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A hétvégén: Bács Trophy Bajnokság, III. forduló, Kalocsa – Versenyautó-mustrával indul az ingyenesen látogatható offroad verseny

Illés György Cinó  |  2022. 06. 20., 11:30

Érdekelnek a technikai sportok, autók, terepjárók? Kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy offroad verseny, hogyan dagasztják a sarat a különleges versenygépek? Nézd meg a saját szemeddel! A Bács Trophy Bajnokság idei harmadik fordulóját tartják meg városunkban, amely pénteken este kezdődik, járműbemutatóval. A versennyel kapcsolatos tudnivalókat Huszár Gábor, a Terepjárósok Egyesületének elnöke ismertette.

A program pénteken este hét órakor kezdődik majd, amikor az ipari parki versenyközpontból a Paksi közön keresztül rendőrségi felvezetéssel jön majd be a mezőny a városba, hogy az esti rajt előtt a Csilás park parkolójában a nézőknek is megmutassák magukat.

A rajtot este kilenc körül tervezik – ekkor teljesítik a versenyzők a special szakaszokat a homokbányában kialakított pályán, ahol minden csapatnak két-két szakaszt kell teljesítenie.
A versenyre öt kategóriában – kis normál, nagy normál, kis profi, nagy profi és extrém kategóriákban lehetett benevezni. Cikkünk írásakor 54 versenyzőt tartott nyilván a verseny közösségi médiás oldala.
A versenynek ez a szakasza hajnali kettő-három óra körül ér majd véget. Az éjszakai pihenő után másnap reggel kilenckor folytatódik a versengés, amikor 3-3 nappali szakaszt teljesítenek a versenyzők. Ez várhatóan kora délutánig tart majd.

Forrás: KALOhírek / Archív


A special szakaszokhoz gyakorlatilag a teljes homokbánya területén pályákat alakítottak ki a különböző kategóriáknak megfelelő nehézségi fokozattal, ahol a versenyautókat egész közelről, mégis biztonságosan lehet majd követni.

Nézőbarát a versenypályák helyszíne, elég közel lehet menni az autókhoz, balesetmentesen. Izgalmas lesz, jó pályák jellemzőek Kalocsára, úgyhogy sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!”– invitálta a közönséget a szervező Huszár Gábor a KIKK igazgatójával, Zsikó Zoltánnal, valamint Vad Horváth Zoltánnal, a Magyar Street Food Egyesület elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az e hét végén egyidejűleg zajló két rendezvényt, az offroad verseny mellett a hozzá a különleges járművek révén kapcsolódó, idén második alkalommal megtartandó Food Truck Show-t népszerűsítették.

A rendezvény díjtalan!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK