2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

A második nap után élen a Scania Qualisport Torpedo! – Több magyar egység is jól teljesít

Illés György Cinó  |  2020. 01. 09., 14:00

Elbizakodottság nélkül, de nagy örömmel, és a hasonlóan sikeres folytatás reményében adunk hírt a legendás, sárga Scaniájukkal Dunaszentbenedekről indult Qualisport-team eddig elért eredményéről, amelyről a csapat a közösségi médiában tájékoztatta az érdeklődőket. Izgalmas napok vannak még ugyanis hátra a versenyből, amelyen az extrém körülmények közt bármikor fordulhat a kocka.

E szellemben nyilatkozott a második versenynap végén Kovács Miklós, a Qualisport Racing pilótája is:

A jelenlegi állás ígéretes, ösztönző, de egy pillanatig sem felejtjük el, hogy a vége még borzalmasan messze van.”
A csapat teljesítménye eddig egyenletesen jó, hiszen annak ellenére kerültek a tabella élére, hogy a második napi versenyszakaszt „csak” a második helyen zárták: a tegnapi etapot a belga Bouwens, Boerboom, Driesmans trió nyerte egy Ivecóval.

Ez a versenynap egyébként a kamionosoknak kedvezett, amit az jelez, hogy a szakasz első négy helyezettje közül három egység kamionnal versenyez. Közéjük a harmadik helyre, a Qualisport egysége mögé tudott befurakodni a legeredményesebb autós csapat, a francia Martin–Martin páros.


Forrás: Facebook


Előttük volt fél táv, mögöttük az egész mezőny

A 2020-as Africa Eco Race második versenynapján 330 kilométer várt a mezőnyre Tarda és Mhamid között, marokkói terepen. A versenyen tizedszer részt vevő, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta dunaszentbenedeki trió a távot 3 óra 55 perc alatt teljesítette.

Ez az autós-kamionos összevont értékelésben az aznapi második legjobb idő volt, ám a nyitónapi szakaszon nyújtott remek teljesítménnyel összevonva jelenleg a Scania Qualisport Torpedo áll nemcsak a saját kategóriájuk, hanem az autós-kamionos összevont értékelés élén – ez eddig még sohasem sikerült a csapatnak.
Az autós kamionos összesítésben

A QUALISPORT RACING EGYSÉGE 4 ÓRA 23 PERCES IDŐVEL ÁLL AZ ÉLEN.

Őket a tegnapi nap legjobb idejét ment Bouwensék követik 22 perc 49 másodperces hátránnyal, míg a 3. helyet jelenleg az aznapi harmadik Martin-duó mondhatja magáénak 24 perc 15 másodperces lemaradással.

Féltáv után eltűntek előlünk az autók, magányosan jöttünk, és rengeteg motorost megelőztünk” – mondta a versenynap végén a Qualisport csapatkapitánya, Kovács Miklós abban a közösségi médiás oldalukon közzétett interjúban, amelyben később Ács László is megszólalt.


Jól mennek a magyarok

JÓL SIKERÜLT A VIADAL MÁSODIK NAPJA A MÁSIK MAGYAR KAMIONOS EGYSÉGÉNEK, AZ UGYANCSAK SCANIÁVAL VERSENYZŐ FAZEKAS, CSÁKÁNY, HORN TRIÓNAK IS.

Ők a kamionos mezőnyben a harmadik, az autós-kamionos mezőnyben pedig a negyedik helyen végeztek, amivel az autós-kamionos összevont értékelésben a 6. helyen állnak.

AZ AUTÓSOK KÖZÖTT EGY BMW-VEL VERSENYZŐ VARGA–TOMA PÁROS IS SIKERESEN TELJESÍTETTE A TÁVOT: ŐK A NAPOT A KATEGÓRIÁJUK NEGYEDIK HELYÉN ZÁRTÁK.

Ez az eredmény az autós-kamionos értékelésben a 17. helyezésre volt elég. Ezzel két nap után az autós kategória hatodik helyén, az autós-kamionos összevont abszolút értékelésben pedig a 27. helyen állnak.

A legnépesebb kategóriában, a motorosok közt nincs magyar érdekeltség, ott a korábbi többszörös győztes, Pal Ander Ullevalseter bizonyult a nap legjobbjának és a KTM-es norvég az összesítésben is átvette a vezetést: az olasz Yamaha-versenyzőt, Alessandro Botturit 1 perc 29 másodperccel előzi meg.

„Sivatagi show”

Ma is kemény próbatétel vár a mezőnyre, amelyet szintén marokkói tájon kell teljesíteniük. A tábortól kevesebb, mint 5 kilométernyire található szelektív rajttól Assáig

497 KILOMÉTERNYI MÉRT TÁVOT KELL TELJESÍTENI A MAI VERSENYNAPON.

A versenyzőknek a táv első felében meg kell birkózniuk Chegaga hírhedt dűnéivel, később pedig köves, sziklás terep teszi majd próbára a csapatokat – derült ki a csapatnak a Qualisport Facebook-oldalán közzétett, a pillanatnyi állást bemutató tudósításából.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK