2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Extrém események a Bács-Trophy Bajnokság kalocsai futamán, a technika ördöge ott bujkált a domboldalon

Tamás Ferenc  |  2019. 07. 01., 16:53

A XIV. Bács-Trophy Bajnokság harmadik kalocsai futama ismét látványosan gazdag versenyekkel szórakoztatta a sportág rajongóit városunk ipari parkjában kiépített pályáin, ahol a közönség a várt eseménydús, izgalmakban bővelkedő, adrenalin növelő viadalt láthatott a versenyzőktől.

A Terepjárók Egyesület Kalocsa vezetőjét, az idei Bács-Trophy Bajnokság III.kalocsai futamának főszervezőjét, Huszár Gábort arról faggattuk, hogy tájékoztassa portálunkat a verseny eddigi történéseiről, az indulók létszámáról, a mai versenynap menetéről. 

 

A június 29-i, szombat délelőtti programból hírportálunk az Extrém kategória talán leglátványosabb első futamát, a kalocsai reptér melletti ipari parkban található – az egykori „lőtérdomb” leküzdését követhette nyomon, ahol az „ezer” kihívással megépített „akadálypálya” feladta a leckét embernek és technikának egyaránt.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A verseny történetében talán ilyen még nem is volt, hogy a kategória első négy induló egysége különböző műszaki problémák miatt, de kénytelen volt feladni a verseny ezen szakaszát.

Az első indulónak egyszerűen megadta magát a kuplungja, így a rajthoz sem gurulhatott.

A második próbázó a célba érkezés előtt járt szerencsétlenül,

amikor egyszer csak leállt a motorja és nem tudta újraindítani.

A harmadik versenyző a domb „megmászása” után került szó szerint kelepcébe,

 amikor fennakadt a buckán, de közben eltört az első lökésgátlója és rugója is.

A negyedikként startoló kalocsai illetőségű Papp László (KOC) gépének váratlanul széttört a kardántengelye

a táv közepén, így ő is kénytelen volt levonulni a pályáról.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A terep, mintha igazolta volna az előzetes elvárásokat, szinte megoldhatatlan feladat elé állította az indulókat, egyesek szerint a „technika ördöge” valóban ott bujkált a volt lőtéri domboldalon.


A homokbányai folytatásban – a versenynap második etapján – az extrém kategória versenyzői korrigálták korábbi technikai hibáikat és újult erővel pörögtek a bombatölcsérekre emlékeztető, a laikus számára inkább világháborús térszínre hasonlító pályán.


Az egyes kategóriák dobogósai a következők:

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés