2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeresen lezajlott a Magyar Tereprallye Bajnokság kalocsai futama - A sportág 20 év után tért vissza a városba

Sikeresen lezajlott a Magyar Tereprallye Bajnokság kalocsai futama - A sportág 20 év után tért vissza a városba
Kastély Béla  |  2021. 09. 27., 09:11

Négy ország sportolói és negyvenhárom jármű részvételével rendezték meg pénteken és szombaton a Magyar Tereprallye Bajnokság FIA Közép-európai Zóna (CEZ) kalocsai futamát, a Kalo-Race-t. A világot sújtó Covid-járvány miatt egy év szünet után idén a hamvaiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki. Négy futam már lezajlott, az ötödik versenyre, a Kalo Race-re szeptember 24-25-e között került sor.

A sportág húsz év után tért vissza a városunkba – reméljük Kalocsa ezzel újra visszakerül az autósport térképére!

Maga a verseny nemcsak a hazai bajnokság ötödik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság újabb állomása is volt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Kastély Béla / KALOhírek

A bajnokságban a már megszokott módon rendezték meg a kalocsai viadalt. Pénteken kétszer 28 kilométert, míg szombaton négyszer 51 kilométeres táv várt a cseh, lengyel, szlovák és a magyar versenyzőkre.

A pilóták mindkét nap a Szent István király út 2-6. szám előtt kialakított rajthelytől indultak, 13 órától.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Kastély Béla / KALOhírek

Remek időjárás közepette és egészen elképesztő izgalmakat hozva fejeződött be a Kalo Race. A verseny két napja alatt ugyan voltak bukások, de szerencsére senki sem sérült meg, az izgalmak az utolsó pillanatig kitartottak.

A magyarok kiválóan teljesítettek, hiszen az autósoknál egy ezüstérmet, míg a motorosoknál és a quadosoknál első helyet szereztek meg összetettben.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Miroslav Zapletal és Marek Sykora / Ford F150 EVO Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

Az autósok versenyét a hat szakaszból haton az első helyen végzett cseh Miroslav Zapletal nyerte meg, akinek a szlovák Marek Sykora diktálta az itinert. A Dakart-ot többször is teljesítő pilótapáros Ford F150 EVO gépszörnyükkel 7:17 percet vert a mögöttük érkezőre.

Abszolútban a második helyet, míg a T4-es kategóriában az első helyet érte el a Miklós Csaba és Szőke Nikolett által alkotott duó, akik ezzel az eredményükkel bejelentkeztek a T4-es bajnoki címért.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Miklós Csaba és Szőke Nikolett / BEDU SXS X3 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A harmadik pozícióban a remekül hajrázó Tomasz Bialkowski - Dariusz Baskiewicz lengyel páros végzett, hatalmas csatát megvívva a cseh Zdenek Porizek - Pavel Vaculik duóval, akik végül a negyedik helyen végeztek, míg ötödikként a lengyel Piotr és Karolina Ottko zárt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Tomasz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz / Polaris RZR XP PRO Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A motorosok és a quadosok kategóriában a harmadik helyért zajlott a legnagyobb csata. A kétkerekűeknél a Yamaha WR450F motorjával a szlovák Bodor Róbert 4:18 percet vert rá végül az utolsó szakaszt azért megnyerő Kárpáti Péterre. Kárpáti pedig 4:42 percet adott az utolsó métereken a harmadik helyet megszerző Gerencsér Tamásnak. A negyedik végül a szlovák Jozef Král lett, mindössze 17 másodperc hátránnyal.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Bodor Róbert / Yamaha WR 450 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A quadosoknál szinte végig vezető Kardos Norbert mögött végül Krystina Vankova végzett a második helyen 5:09 perces hátrányban, míg a harmadik helyre hatalmas hajrával sikerült visszakapaszkodnia Balogh Lászlónak.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Kardos Norbert / Suzuki LTR Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

Kamionosoknál Fazekas Károly csapatának ellenfél híján a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy mind a hat szelektív szakaszon javítsanak az előző idejükön.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Fazekas Károly / Scania P 4×4 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A díjátadó szombat kora este a Csilás Parkban zajlott. Az eseményen Kalocsa Város polgármestere köszöntötte a futamok résztvevőit, szervezőit, valamint a környező települések vezetőinek is köszönetet mondott, hogy hozzájárulásukkal segítették e nagyszabású, nemzetközi verseny lebonyolítását.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Filvig Géza / Facebook

Gratulálunk a győztes csapatoknak, a szervezőknek és valamennyi résztvevőnek!

Forrás: terep-rallye.hu

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!