2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Sikeresen lezajlott a Magyar Tereprallye Bajnokság kalocsai futama - A sportág 20 év után tért vissza a városba

Sikeresen lezajlott a Magyar Tereprallye Bajnokság kalocsai futama - A sportág 20 év után tért vissza a városba
Kastély Béla  |  2021. 09. 27., 09:11

Négy ország sportolói és negyvenhárom jármű részvételével rendezték meg pénteken és szombaton a Magyar Tereprallye Bajnokság FIA Közép-európai Zóna (CEZ) kalocsai futamát, a Kalo-Race-t. A világot sújtó Covid-járvány miatt egy év szünet után idén a hamvaiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki. Négy futam már lezajlott, az ötödik versenyre, a Kalo Race-re szeptember 24-25-e között került sor.

A sportág húsz év után tért vissza a városunkba – reméljük Kalocsa ezzel újra visszakerül az autósport térképére!

Maga a verseny nemcsak a hazai bajnokság ötödik viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság újabb állomása is volt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Kastély Béla / KALOhírek

A bajnokságban a már megszokott módon rendezték meg a kalocsai viadalt. Pénteken kétszer 28 kilométert, míg szombaton négyszer 51 kilométeres táv várt a cseh, lengyel, szlovák és a magyar versenyzőkre.

A pilóták mindkét nap a Szent István király út 2-6. szám előtt kialakított rajthelytől indultak, 13 órától.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Kastély Béla / KALOhírek

Remek időjárás közepette és egészen elképesztő izgalmakat hozva fejeződött be a Kalo Race. A verseny két napja alatt ugyan voltak bukások, de szerencsére senki sem sérült meg, az izgalmak az utolsó pillanatig kitartottak.

A magyarok kiválóan teljesítettek, hiszen az autósoknál egy ezüstérmet, míg a motorosoknál és a quadosoknál első helyet szereztek meg összetettben.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Miroslav Zapletal és Marek Sykora / Ford F150 EVO Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

Az autósok versenyét a hat szakaszból haton az első helyen végzett cseh Miroslav Zapletal nyerte meg, akinek a szlovák Marek Sykora diktálta az itinert. A Dakart-ot többször is teljesítő pilótapáros Ford F150 EVO gépszörnyükkel 7:17 percet vert a mögöttük érkezőre.

Abszolútban a második helyet, míg a T4-es kategóriában az első helyet érte el a Miklós Csaba és Szőke Nikolett által alkotott duó, akik ezzel az eredményükkel bejelentkeztek a T4-es bajnoki címért.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Miklós Csaba és Szőke Nikolett / BEDU SXS X3 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A harmadik pozícióban a remekül hajrázó Tomasz Bialkowski - Dariusz Baskiewicz lengyel páros végzett, hatalmas csatát megvívva a cseh Zdenek Porizek - Pavel Vaculik duóval, akik végül a negyedik helyen végeztek, míg ötödikként a lengyel Piotr és Karolina Ottko zárt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Tomasz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz / Polaris RZR XP PRO Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A motorosok és a quadosok kategóriában a harmadik helyért zajlott a legnagyobb csata. A kétkerekűeknél a Yamaha WR450F motorjával a szlovák Bodor Róbert 4:18 percet vert rá végül az utolsó szakaszt azért megnyerő Kárpáti Péterre. Kárpáti pedig 4:42 percet adott az utolsó métereken a harmadik helyet megszerző Gerencsér Tamásnak. A negyedik végül a szlovák Jozef Král lett, mindössze 17 másodperc hátránnyal.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Bodor Róbert / Yamaha WR 450 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A quadosoknál szinte végig vezető Kardos Norbert mögött végül Krystina Vankova végzett a második helyen 5:09 perces hátrányban, míg a harmadik helyre hatalmas hajrával sikerült visszakapaszkodnia Balogh Lászlónak.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Kardos Norbert / Suzuki LTR Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

Kamionosoknál Fazekas Károly csapatának ellenfél híján a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy mind a hat szelektív szakaszon javítsanak az előző idejükön.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Fazekas Károly / Scania P 4×4 Forrás: Magyar Terep-rallye / Hungarian Cross-Country Rally

A díjátadó szombat kora este a Csilás Parkban zajlott. Az eseményen Kalocsa Város polgármestere köszöntötte a futamok résztvevőit, szervezőit, valamint a környező települések vezetőinek is köszönetet mondott, hogy hozzájárulásukkal segítették e nagyszabású, nemzetközi verseny lebonyolítását.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Filvig Géza / Facebook

Gratulálunk a győztes csapatoknak, a szervezőknek és valamennyi résztvevőnek!

Forrás: terep-rallye.hu

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK