2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai Iskolanővérek Társulata Baján kezd nagy szabású építkezésbe – Baján már a „Z” generáció oktatására készülnek

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 20., 15:39

A Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata az egyik legismertebb és legelismertebb egyházi közösség a városban és a megyében. Az üldözötti, hányatott sorsából felemelkedett tanító női szerzetesrend 1996 óta vesz részt Kalocsa város oktatásában, 1998 óta működteti jelenlegi helyén, az Asztrik tér 1. szám alatti épületkomplexumban a Nagyasszonyunk Katolikus Óvodát, Általános Iskolát és Gimnáziumot. A tornacsarnokkal, színházteremmel is rendelkező óvoda és iskola infrastruktúráját tekintve a mai napig a város legkorszerűbb oktatási intézménye. Most kaptuk a hírt, hogy a Kalocsai Iskolanővérek újabb fejlesztése nyomán immár az általuk fenntartott bajai Szent László ÁMK is egy új, a kalocsaihoz hasonlóan modern épületszárnnyal bővül, amelyhez 456 millió forint Európai Uniós támogatást kapott a női szerzetesrend.

Amint az Hajdók Róbert intézményvezető tájékoztatásából megtudtuk, az iskolafejlesztés Baja központjában, a Tóth Kálmán utca - Katona József utca - Hattyú utca kereszteződésében valósul meg.

Itt épül az összesen 1000 négyzetméteres, háromszintes, hat tantermes épületszárny, amelyet egy átjáró folyosó köt össze a főépülettel.

Kalocsai iskolanővérek új épülete Baján

A földszinten egy nagy területű aula, minden szinten 2-2 darab osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra.
A tetőszerkezetre napelemeket szerelnek, az épület fűtését a legmodernebb hőszivattyús rendszerű fűtőberendezésekkel biztosítják.

A sportudvar is teljes egészében megújul. Kialakítanak egy udvari fitnesz parkot, többsávos futópályát, valamint egy öntött gumiborítású többfunkciós sportpálya is készül.

Az intézményvezető szerint a projekt célja, hogy az iskolaépület fejlesztésével képesek legyenek megfelelő mennyiségű és minőségű termet biztosítani az oktatáshoz, valamint a csoporttermek és az egyéni fejlesztő szobák száma is növekedjen.

Kalocsai iskolanővérek új épülete Baján

Az új épületszárnyban lévő tantermek minden tekintetben megfelelnek majd a „Z generáció” [1996 után születettek, más néven digitális generáció - A szerk.] oktatásához szükséges feltételeknek.

Ezen korosztály hatékony oktatásának záloga a tanulóközpontú irányzat és az „otthonosság”.

Minden új tantermet interaktív megjelenítő eszközökkel (digitális tábla) látnak el.

Az új épület és a sportudvar megfelelő kialakítása az iskola pedagógiai programjának a megvalósulását segíti azzal, hogy az általános iskolai tanulók tanulási körülményei nagymértékben javulnak – hangsúlyozta Hajdók Róbert, a Kalocsai iskolanővérek Társulata által fenntartott bajai Szent László ÁMKintézményvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés