2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Érdemek elismerése – Kitüntető díjakat adtak át Baján

2018. 10. 22., 11:18

A hagyományoknak megfelelően idén is a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat októberi, pénteki ünnepi ülésén nyújtották át a megye legrangosabb kitüntetéseit a Bajai Turisztikai Központban. A nívós elismerést azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozzák, melyek kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálják Bács-Kiskun érdekét. A kitüntetések átadásán túl a rendezvény másik fő apropója az 1956-os forradalmi megemlékezés volt.

„Ez a hónap a nemzetté kovácsolódásunk és magyarságtudatunk erős bástyája. Elődeink olyan hihetetlen tenni akarásról és hazaszeretetről tettek tanúbizonyságot, amely a mai napig példa minden magyar ember számára.” – utalt erre ünnepi beszédében Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

„Hűség, önfeláldozás, nemzeti becsület. Ezek a fogalmak testesítik meg ’56 hőseit és ezek a fogalmak igazak a mai kitüntetettekre is, akik személyes közreműködésükkel példaértékű teljesítményt nyújtanak.”

Az ünnepségen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Rausch Sándor alelnök, valamint a kitüntetettek és hozzátartozóik, a megye igazgatási, társadalmi, egyházi és gazdasági vezetői, a megye településeinek polgármesterei, a megyei közgyűlés tagjai és a külső bizottságok tagjai.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A kitüntetettek nevében Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója mondott köszönetet, aki idén a legrangosabb „Bács-Kiskun Megyéért” díjat vehette át. Az rendezvényt a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület néptáncosainak és a RÁBL színpad színészeinek műsora, valamint a bajai Liszt Ferenc Zeneiskola kórusának előadása tette igazán ünnepivé.

A program zárásaként a megyei önkormányzat svédasztalos állófogadással vendégelte meg a meghívottakat, ahol a megye legjobbnak választott borait is megkóstolhatták a vendégek: a Szentpéteri Borpince 2017-es Olaszrizlingjét és a Koch Borászat 2017-es Prémium Cabernet Sauvignon Roseját, de asztalra került a Koch Borászat 2015-ös Kadarkája is.

2018. év díjazottai:

Bács-Kiskun Megyéért Díj: Szarka Balázs

Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért Díj: Gulyás István, Kiss István, Weninger Richárd

Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért Díj: András Attila, Roszik Tamás

Bács-Kiskun Megye Turizmusáért Díj: Dr. Bay Miklós és Dr. Bay Éva, Felső Barnabás Bálint

Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díj: Göbl Vilmosné, Dr. Farkas István, Dr. Skribanek László

Bács-Kiskun Megye Tudományos Életének Fejlődéséért Díj: GAMF Megalux Hungary csapat, Dr. Mészáros Endre

Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért Díj: Beck Regina: Dr. Hell Gizella, Dr. Penczné Dr. Zoltán Zsuzsanna Ágnes

Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért Díj: Székelyné Kőrösi Ilona, Szénásiné Harton Edit, Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziósok Egyesülete

Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díj: Varga Ferencné, Bolvári János, Magyar Kerékpáros Klub Kecskeméti Területi Szervezete

Bács-Kiskun Megye Lakosságának Védelméért Díj: Ádám József, András István

Bács-Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért Díj: Vassné Kelemen Ágnes, Feczák László, Lantos Szabolcs

Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért Díj: Dunaegyházi Nyugdíjas Klub „Jasna Jesen” énekkara, Kolompár László, Dr. Pencz Kornél

Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díj: Basky András, Csontos Máté László, Dusnoki Csaba

Bács-Kiskun Megye Sportjáért Díj: Ambrus Ferenc István, Duna Aszfalt TVSE Labdarúgó Csapat, Hard Work Crosstraining

Bács-Kiskun Megye Nemzetközi Kapcsolataiért Díj: Markovics Józsefné, Szécsiné Rédei Éva

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja: Rédei Ildikó, Józan Tamás

Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Oklevele: Haász László, Kanalas János


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>