2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bátya felkerült a környezettudatos település-fejlesztés országos térképére

Bátya felkerült a környezettudatos település-fejlesztés országos térképére
2023. 07. 22., 14:00

Az energiaárak emelkedése komoly kihívások elé állította az önkormányzatokat, így az önkormányzat a korábbinál is nagyobb sebességre kapcsoltak, hogy a napelem-rendszerekkel még el nem látott középületek is korszerű, költségkímélő fűtő-hűtő technikai berendezésekkel legyenek felszerelve.

Kalocsai Néplap Online munkatársa minderről és a közelmúltban befejezett és az induló fejlesztésekről Fekete Csabát, Bátya község polgármesterét kérdezte.

Ebben az évben fejeztük be három garázs építését az idősek klubja mellett, a Magyar Falu Program keretein belül, ugyanis nem volt a községi gépkocsik elhelyezésre alkalmas épületünk. Befejezéséhez ért az a csapadékvíz-elvezetési projekt, ami még a korábbi, a vármegyei önkormányzatnál lévő TOP pályázat utolsó körös fejlesztése volt, 130 millió forint értékben. Ennek a pályázatoknak a pénzügyi zárása most történik

– mondta a polgármester.

Hozzátette:

természetesen vannak folyamatban lévő és előkészítés alatt lévő pályázataink. Folyamatban lévő a Life programunk, amely már Life Logos Waters néven fut, és amit több településsel, Drágszéllel, Kalocsával karöltve, közösen valósítunk meg. A vízvisszatartó megoldásokat a helyi adottságokhoz igazítva mindenhol kicsit másképp alakítjuk pontosan azért, hogy mintaprojekt –szerűen dolgozzunk ki olyan megoldásokat, hogy azt mások is hasznosítani tudják. Eziránt elég nagy az érdeklődés, távolabbi települések vezetői is ellátogatnak hozzánk, tájékozódnak az itteni megoldásokról, eredményekről, így talán elmondható:

Bátya felkerült a környezettudatos település-fejlesztés országos térképére

– fogalmazott Fekete Csaba


Forrás: Kalocsai Néplap Online

Arról, hogy mint mondott a polgármester a már megvalósult fejlesztésekről és kinek épül-szépül Bátya, a Kalocsai Néplap Online felületén találhatnak választ Olvasóink!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK