2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bő kétszáz mázsa kukorica terítette be a központot Bátyán – Egy kerékpáros is megsérült

Bő kétszáz mázsa kukorica terítette be a központot Bátyán – Egy kerékpáros is megsérült
Illés György Cinó  |  2019. 11. 22., 16:12

Általános probléma Bátyán, hogy a közlekedők, különösen a Baja felől érkezők, túl nagy sebességgel közelítik meg az 51-es útnak a településközponttól déli irányban lévő éles kanyarulatát – nyilatkozta a KALOhíreknek a ma délutáni baleset helyszínén Mészáros József bátyai önkormányzati képviselő. A problémát súlyosbítja a mind nagyobb forgalom. A megoldás az útkanyarulat rekonstrukciója volna, amihez egyszer már hozzá is fogott a település, aztán abbamaradt – mondja a képviselő, emlékeztetve, hogy nincs másfél hónapja, amikor egy szintén Baja felől érkező személykocsi érkezett túl gyorsan, ami miatt kisodródott, és egy teherautónak ütközött ugyanott, ahol most egy gabonaszállító kamion borult föl.

Baja felől érkezett az a kukoricát szállító kamion is, amelynek sofőrje ma délután fél egy körül vesztette el uralmát járműve fölött, ami miatt kisodródott, majd fölborult, rakománya pedig – 200-230 mázsa kukorica – a település legnagyobb boltja, a központi ABC előtti járdára és a becsatlakozó utcába, illetve a buszmegállóba borult.


Forrás: KALOhírek


A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a járműből, majd a kiérkező mentők helyszíni ellátása után kórházba szállították. A helyszíni tanuk elmondása szerint a kívülállók számára látható komolyabb sérülése a sofőrnek nem volt, csak”megütötte magát” – vélhetőleg zúzódásokat szenvedett.

A portálunknak a helyszínen nyilatkozó tanú szerint a leboruló rakomány elsodort egy kerékpárost is, aki horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az elbeszélések szerint esetében is az ijedtség volt nagyobb, őt a mentők a helyszíni ellátása után édesanyja kíséretében otthonába bocsátották, ellenben a kerékpárja teljesen tönkrement.


Forrás: KALOhírek


A baleset után teljes útzár mellett kezdődött meg a helyszínelés és műszaki mentés. A forgalmat az Attila és a Mikes Kelemen utcákon keresztül terelték el, amelyek keskeny voltuk miatt a nagyobb járművek, kamionok számára túlságosan szűkek. A portálunknak a helyszínen nyilatkozó önkormányzati képviselő szerint gyakorlatilag közlekedési káosz volt a település átmenő forgalmában.

Időközben kértük a mentők és a rendőrség hivatalos közleményét is az eset kapcsán, amennyiben megkapjuk a válaszokat, megírjuk.

Borulnak a kamionok

A forgalom általános növekedése miatt egyre gyakrabban hallunk hasonló balesetekről.
Amint emlékezetes, július végén Foktőn a település határában található körforgalomban a szalagkorlátot leszakítvaborult föl egy ugyancsak magokat szállító kamion, amelynek rakománya az árokban kötött ki, és ott erjedt napokig, a szalagkorlát hiányát pedig hónapokig szenvedhették a közlekedők.
Július elején Solton egy lakóház homlokzatát tarolta le egy elszabadult kamion.
Szintén egy gabonaszállító kamion borult föl Miske határában szeptember elején.

Októberben 10-én,csütörtökön 12 óra 15 perc körül a mostani eset helyszínén történt egy baleset, kísértetiesen hasonló forgatókönyvvel, de más szereplőkkel: akkor egy személyautó érkezett túl gyorsan, kisodródása után pedig kerékpár helyett egy kamion oldaláról „pattant le”. Amint akkor megírtuk, egy nagy sebességgel, szintén Baja irányából érkező személygépkocsi húszas éveiben járó vezetője ugyanitt, a „bátyai nagykanyarban” szenvedett balesetet oly módon, hogy vélhetően rosszul mérte fel mind a sebességet, mind a szemerkélő eső miatt az útviszonyokat, és kisodródott a járművel. Az autó áttért az úttest szemközti sávjába, ahol egy kamion haladt Baja irányába. A személygépkocsi a kamion oldalának ütközött, majd arról visszapattanva az út menti árokban állt meg.

A kanyar rekonstrukciójára volna szükség

A portálunknak a mostani eset kapcsán nyilatkozó Mészáros József képviselő szerint az alapvető probléma az, hogy a Baja felől érkezők túl nagy sebességgel közelítik meg a kanyart, ahol a pályatest az út rangjával összevetve indokolatlanul éles kanyarulatot vesz, ami helyismeret híján eleve balesetveszélyt okoz, a kihelyezett 40-es tábla ellenére is.
Ha pedig itt elveszíti a vezető a járműve fölötti uralmát, azt már később igen nehéz visszanyernie, miközben a kanyar után egyből a település központjába, a legfrekventáltabb területre érkezik, ahol mindkét irányba buszmegálló van, és ott van a piac, valamint a község legforgalmasabb üzlete, a nagy ABC is.


Forrás: KALOhírekA megoldás az útkanyarulat ívének megváltoztatása lehetne, esetleg az út szélesítésével egybekötve. A kanyarnál az út rekonstrukciójának előkészítéséhez egyszer már hozzáfogtak, de azzal csak addig jutottak, hogy

már tíz éve is annak, hogy megtervezték az adott szakaszhoz tartozó, kialakítandó útpályatestet, a szükséges területet is kisajátították hozzá, de sajnos mostanáig mégsem történt semmi se– mondja a képviselő, aki szerint az útkanyarulat rendezése is sürgető volna, de itt legalább egy gyalogátkelőhelyet mindenképp létesítenie kellene az út üzemeltetőjének.
[Főútvonal lévén az út belterületi szakaszainak is az Állami Közútkezelő KHT az út fenntartója – A szerk.]

Mészáros József szerint az ilyen balesetekben közrejátszik a megnövekedett forgalom is, a mostani konkrét esetben pedig az okok közt szerepelhetett a „hétvége-hatás”, vagyis az, hogy péntek lévén mindenki jobban siet, próbál hamarabb hazaérni.

Ez most nem sikerült.

MINDENKOR VEZESSENEK MEGFONTOLTAN!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés