2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fokhagyma Fesztivál 2016 – Sztárvendég Szűcs Judith és a StabilFrazír

Helyszín: Sportpálya, Bátya
Dátum: 2016. augusztus 06., szombat 08:00
Fokhagyma Fesztivál 2016 – Sztárvendég Szűcs Judith és a StabilFrazír

A pénteki öregfiúk focigála után, szombaton egész napos gyermekprogramok, színes kulturális kavalkád, bemutatók, tombola és koncertek sora várja majd Bátyán a Fokhagyma Fesztiválra érkezőket, akik a főzőversenyen is megmérethetik konyhaművészetüket vagy megkóstolhatják a vállalkozó kedvűek főztjét, és megcsodálhatják a fokhagymafonatok versenyére készülő művészi alkotásokat is. Utána hajnalig tartó retró buliban mulathatunk majd. A meteorológusok jó időt jósolnak: enyhül a hőség, bár szombaton kaphatunk egy kis frissítő zuhét.

Az öregfiúk pénteki fociderbijén Bátya, Kalocsa és a járás más településein működő focicsapatok erősségeiből verbuválódó bandériuma a Budapest Honvéd Öregfiúk csapatával mérkőzik meg majd, amint arról már korábban is írtunk. A mérkőzést követő árverésen dedikált sportrelikviákra is lehet majd licitálni.

A fokhagyma körül forog

Másnap reggel nyolc órakor indul a fokhagymás ételek rangos főzőversenye. A megkötés csupán annyi, hogy minden elkészített ételnek legalább egy gerezd fokhagymát kell tartalmaznia. A főzőcsapatok ételcsodáit a Bátyai Fokhagymások Egyesületének sátrában kapható kóstolójegy ellenében ízlelhetjük meg.
A gasztronómiai erőpróbához otthon készült édes és sós sütemények versenye is kapcsolódik – itt már nem kötelező összetevő a fokhagyma.


Forrás: www.batya.ucoz.hu

Ugyancsak nagy teret enged a fantáziának a hagymafonatok versenye, ahol szintén csak az alapanyag jelenti a kötöttséget, így a készülő kompozíciók megtekintése remek szórakozást jelenthet a változatos programok között.
A főzőversennyel egyidejűleg zajlik majd a már szintén hagyományos kispályás focikupa, a hatodik alkalommal megrendezett Tamási Balázs Emléktorna is.

Gyermekprogramok nem csak gyerekeknek

A gyermekek vidám időtöltéséről ingyenes programok sora gondoskodik egész nap, köztük a kétféle méretben rendelkezésre álló ugrálóvár, hogy a kisebbek és nagyobbacskák ne akadozzanak egymásnak.
A Göncölszekér interaktív népi játékokkal készül az ünnepre, amelyre Fanti lufibohóc személyesen ugyan nem tud eljönni, de előre elkészített jó sok lufifigurát, amelyeket szétosztanak majd a gyerekek közt.

A nemrégiben megtartott fajszi Szent Jakab-napon is megjelent Sárköz Íjász Egyesület íjászbemutatót tart majd, bemutatójuk után pedig a közönség is kipróbálhatja az íjakat.
Kovács László kalocsai fazekasmester fazekas alkotóműhelyével települ ki a helyszínre, ahol bemutatót tart mesterségéből, és a fazekasság alapjait a tőle megszokott, figyelmes türelemmel el is sajátíttatja az érdeklődő porontyokkal. Aki ismeri a mestert, tudhatja, hogy tőle nem csak az agyag megmunkálásának rejtelmeit lehet eltanulni, ezért a programot felnőtteknek is jó szívvel ajánlhatjuk.

Őket egyébként sok más program is várja, de a veterán motorok Pusztai József szervezte, egész napos kiállítását és a hagyományőrző produkciókat még mindenképpen a gyerekekkel együtt érdemes megtekinteni.


Forrás: www.batya.ucoz.hu

Hagyományőrzés a fesztiválon

Délután a helyi kulturális életet a bátyai Danubia Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, valamint a Rozmaring Népdalkör föllépése képviseli majd. Az előbbi indítja a délutáni műsorfolyamot fél egykor, majd egykor mond ünnepi köszöntőt Zsebics Ilona polgármester. A rendezvény fővédnöke, a térség országgyűlési képviselője, Font Sándor pedig három órakor, a hagyományőrző produkciók után, a főzőverseny eredményhirdetése előtt mond majd beszédet.

A helyi hagyományőrző csoportok, egyesületek föllépése mellett a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület is műsort ad majd, és föllép a dusnoki Zabavna Industrija zenekar is. De két külföldről érkező delegáció is érkezik, Erdélyből a székelyudvarhelyi Eufónia Kulturális Egyesület, a vajdasági Ludasról pedig a Ludas Matyi Kulturális Egyesület is bemutatja produkcióját, amint arról már korábban is írtunk.

Tombola értékes díjakkal

Idén is lesz tombola, értékes nyereményekkel – sorsolás negyed hétkor.
A fődíj öt napos szálláslehetőség négy főre az ausztriai Filzmoosban található Braunstein Apartmanban. Emellett – más nyeremények közt – egy, a Kalocsa Gold Tours által fölajánlott, kétszemélyes, kétnapos kassai utazást is kisorsolnak, Horváth István pilóta felajánlásából pedig két, egyenként két személyre szóló, a kalocsai reptérről induló félórás sétarepülést is nyerhetünk.


Forrás: www.batya.ucoz.hu

Szűcs Judith, StabilFrazír, retróbuli hajnalig

Este héttől Szűcs Judith lép színpadra. Őt aligha kell bemutatni a közönségnek. A „magyar diszkókirálynő” produkciója után DJ Anti retróbulija következik, majd, de egyelőre csak a ráhangolódással. Este tíz órától ugyanis másfél órás koncertet ad majd a bajai StabilFrazír együttes. Az e formájában 2011. óta zenélő zenekar a napjainkban igen népszerű ska műfajban alkot, dalaikat reggae és népzenei elemekkel is fűszerezve. A kalocsai közönség a 2013-as Paprikafesztiválról is ismerheti őket, de a tavalyi Orbán-napi Borünnep programját is színesítették.
A koncert után folytatódik a retró buli DJ Antival, a hajnali kifulladásig.

Az elsősegély sátornál egész nap ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre lesz lehetőség, a büfé egész nap üzemel. A bátyaiak hideg italokkal, meleg ételekkel és forró szívvel várnak minden érdeklődőt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>